Το «Καλωσόρισμα του μπάρμπα Ηλία», από το πολιτιστικό σύλλογο Σκάλας Ωρωπού

Ο Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού χθες και σήμερα διοργανώνει διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια της αναβίωσης του Πανηγυριού του Προφήτη Ηλία.

Χθες, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, η Σκάλα Ωρωπού αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, χάρηκαν λαϊκό γλέντι με ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής στο λιμάνι, δίπλα στη θάλασσα, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου, με την αστείρευτη σε προσφορά για τον τόπο της και τον πολιτισμό, πρόεδρό του, Βασιλική Βλάχου. Έτσι, το «Καλωσόρισμα του μπάρμπα Ηλία», όπως ονόμασε το χθεσινό λαϊκό γλέντι, θα υπάρχει για τη Σκάλα Ωρωπού αλλά και για όλον τον Ωρωπό, κάθε 20 Ιουλίου.

Τη χθεσινή «πρώτη», τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους πολλοί πολίτες, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ηλιάσκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Βασίλης Φοριάρης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Λίτσας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννα Στεργίου και Παναγιώτης Βασιλάκος, ο αντιπρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σκάλας Γιώργος Ζαχαράτος, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Γιάννης Λιθαδιώτης, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μαλακάσας κ. Σιδέρης , η π. νομαρχιακή σύμβουλος Πόπη Μετοχιάτη, ο π. Δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Μπαλόκας κ.α.

Σήμερα, Σάββατο 21 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί αντάμωμα χορευτικών με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα -13ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών- στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο Γενικό Λύκειο Ωρωπού. Ώρα 20:30 μ.μ.

Συμμετέχουν:

-Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού

-Πολιτιστικός Όμιλος Νέων Παλατίων

– Χορευτικός Όμιλος περιοχής Καρδίτσας «Το Σεργιάνι»

-Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «T’ Αλωνάκι»

– Συγκρότημα Παραδοσιακών Χορών Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μάσχα) Μητροπόλεως Περιστερίου

– Σωματείο προστασίας και διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Άσκαυλος»

– Όμιλος Ελληνικών Χορών Δήμου Μοσχάτου

-Μουσικοχορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδόπολης Αττικής «Το Ρόδο»

-Σωματείο Συνεχιστών Πολιτιστικού Έργου Δώρας Στράτου

This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.