ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ: Συνεδριάσεις ΟΠΟΤΕ θέλει η δημοτική αρχή… και κάτω από… πλάτανο!!!

Στα σκουπίδια που έχουν κατακλύσει όλο το δήμο και η ενεργή συμμετοχή της πλειοψηφίας των τοπικών τοπικών συμβουλίων...

Έχουμε κατά καιρούς αναφέρει, πως τα τοπικά συμβούλια στο δήμο Ωρωπού είναι απαξιωμένα. Η λειτουργία τους είναι υπό τον έλεγχο και τη διάθεση των αντιδημάρχων, σε σχέση με την μικροπολιτική που ακολουθεί ο καθένας. Έτσι, με τον τρόπο αυτό, οι τοπικές κοινωνίες στερούνται γνώμης και φωνής. Και αυτό καταγγέλλουν… αλλά δυστυχώς ο δήμαρχος ή δεν ακούει ή κάνει πως δεν ακούει, γιατί φοβάται πιθανές ρήξεις με ανθρώπους της επιλογής του.
Είναι ώρα όμως να ψάξει, γιατί το τοπικό συμβούλιο του Καπανδριτίου, συνεδριάζει -όπως αναφέρει η πρόσκληση- την προσεχή Παρασκευή… κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία μπροστά από το κοινοτικό κτίριο;; Πιστεύω να τον ενδιαφέρει που το τοπικό συμβούλιο δεν έχει δικό του γραφείο όπως ορίζει ο «Καλλικράτης» (άρθρο 89, παραγρ. 1 και άρθρο 91). Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που δεν μπορεί άλλο να κρύβεται! Οι δημότες της κοινότητας θα ήθελαν κάποια απάντηση.
Επίσης, είναι ώρα οι αρμοδιότητές του να φτάσουν και στον π. δήμο Καλάμου, ο οποίος έχει αφεθεί στην κυριολεξία ακέφαλος στην τύχη του…
Στο τελευταίο μάλιστα τοπικό συμβούλιο Καλάμου, ακούστηκαν πολύ σοβαρές καταγγελίες από τοπικούς συμβούλους, όπως για παράδειγμα, πως ο τοπικός αντιδήμαρχος «φρενάρει» κάθε δημιουργική πρωτοβουλία τους και πως χρήματα από τέλη γάμων, δεν φτάνουν ποτέ στα ταμεία του δήμου! Επίσης, αναγνώσθηκε και αίτημα από τρεις (3) τοπικούς συμβούλους (Βάσω Βασιλάκου, Ελένη Κιούση-Μίχα, Δημήτρη Χορμοβίτη) για να συζητηθούν φλέγοντα τοπικά θέματα, το οποίο πήγε ουσιαστικά… στον κάλαθο των αχρήστων! Η απάντηση του προέδρου του συμβουλίου ήταν, πως δεν έχουν το δικαίωμα να προκαλέσουν συμβούλιο, παρά μόνο με τις υπογραφές του 1/3ου των κατοίκων της κοινότητας… Δηλαδή, κάτι ανέφικτο.
Έστειλε όμως απαντήσεις γραπτές (τις δημοσιοποιούμε παρακάτω για να τις γνωρίζουν οι πολίτες), αποφεύγοντας τη «ενοχλητική» συζήτηση, γιατί πιθανόν, αυτήν τη γραμμή πήρε από τους ιθύνοντες της δημοτικής αρχής. Στις απαντήσεις αυτές αναφέρει μάλιστα και… συζήτηση των θεμάτων, που υποτίθεται πως θα γινόταν σήμερα και τελικά… δεν γίνεται!!!

This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.