Ο καθαρισμός της παραλίας Μαρκοπούλου και η… χωματερή Αγίων Αποστόλων!

Σήμερα το πρωί, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος περιοχών του δήμου Ωρωπού, πραγματοποίησε εξόρμηση για καθαρισμό της παραλίας Μαρκοπούλου, ξεκινώντας από την πλατεία Ηρώων Νέων Παλατίων Ωρωπού. Ήταν μια δράση συμμετοχής στην παγκόσμια καμπάνια «Let’s do it», για καθαρισμό παραλιών.
Παρ’ όλο που τη δράση αυτή την υπέγραφαν πολλοί σύλλογοι και φορείς του δήμου, η συμμετοχή πολιτών δεν ήταν η αναμενόμενη. Εντυπωσιακό που δεν παραβρέθηκε κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους, εκτός του Δημήτρη Κιούση, ούτε φυσικά και ο δήμος, αφού το περιβάλλον δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντά του και το «βιάζει» καθημερινά!
Για του λόγου το αληθές, σας παρουσιάζουμε τη χωματερή που έχει δημιουργήσει στη δημοτική πλαζ Καλάμου στους Αγίους Αποστόλους, ενώ αν κάποιος επιχειρήσει να διασχίσει τους εσωτερικούς δρόμους της ίδιας περιοχής, μακριά από τη βιτρίνα της παραλίας, θα δει το μέγεθος της εγκατάλειψης σε όλο της το μεγαλείο! Και σε λίγο καιρό η περιοχή αυτή, θα δεχθεί τους πολίτες που την αγαπούν και επένδυσαν σ’ αυτήν ένα ικανό μέρος από την ποιότητα που αναζητούν για τη ζωή τους. Είναι εγκληματική τόση μεγάλη αδιαφορία…


Και για να γυρίσουμε στη δράση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος περιοχών του δήμου, να πούμε πως μεταξύ των ελαχίστων ευαισθητοποιημένων πολιτών που τίμησαν την προσπάθεια αυτή, ήταν, ο τοπικός σύμβουλος Αφιδνών Δημήτρης Ψωμιάδης, η πολύ δραστήρια πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας, κα Βασιλική Βλάχου, ο Γιώργος Δεληγιάννης, ο Κώστας Κοροβέσης από τον Ωρωπό και Ράνια Σιδερίδη, πρόεδρος του φιλοζωϊκού σωματείου Καλάμου.
Ξεχνώντας για λίγο τις προεκλογικές του παρουσίες, κοντά τους βρέθηκε -όπως παραπάνω σημειώσαμε- ο υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», Δημήτρης Κιούσης.

This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Εκδηλώσεις, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.