Το Λιμενικό Ταμείο να γίνει ΔΗΜΟΤΙΚΟ και όχι η δημοτική αρχή ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ…

Κατά τον δήμαρχο κύριο Οικονομάκο, η διαδικασία με τον νέο νόμο 4071/2012, για την παράδοση-παραλαβή του λιμενικού ταμείου ΝΟΜΙΜΑ, είναι θέμα πέντε (5) ημερών το πολύ! Γιατί λοιπόν, από τις 9 Απριλίου που γνωρίζει πως η «θεατρική» παράσταση «παράδοση-παραλαβή του λιμενικού ταμείου Σκάλας Ωρωπού», κρίθηκε ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ και ΝΟΜΙΚΩΣ ΑΣΤΗΡΙΧΤΗ, άρα ΠΑΡΑΝΟΜΗ -άρα ως να ΜΗΝ έγινε ΠΟΤΕ- δεν χρησιμοποίησε αυτό το 5ήμερο, ώστε να παραλάβει ΝΟΝΙΜΑ ο δήμος το λιμενικό ταμείο και με ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ του… το αφήνει ΑΝΕΝΕΡΓΟ;;;
Για τον εγωισμό του;;; Για να μην εκτεθούν όσοι τον προέτρεψαν στην μεγάλη αυτή γκάφα;;; Ή γιατί θεωρεί πως είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΧΩΝ του Ωρωπού και οι νόμοι αυτής της χώρας ΔΕΝ τον ακουμπούν;;;

Ό,τι και να είναι απ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ πραγματικά την επαφή του με την εντολή που του έδωσαν οι συνδημότες του, για να διοικήσει τρεισήμισι χρόνια τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Ωρωπού!
Όλα αυτά που είπε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το λιμενικό ταμείο, στερούνται νομιμότητας και λογικής. Είναι εντελώς αντίθετα με βάση τη θέση που κατέχει και το θεσμό που υπηρετεί! Ήταν λόγια χωρίς ουσία, όλα για εντυπωσιασμό και μοιραία θα του γυρίσουν πίσω!
Το ζητούμενου είναι, το κρατικό λιμενικό ταμείο να γίνει ΔΗΜΟΤΙΚΟ και όχι η δημοτική αρχή ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ. Αυτό καταδικάζει τον τόπο! Με τον τρόπο που σκέπτεται και πράττει ο κ. δήμαρχος, θα καθυστερήσει -σε λάθος εποχή- να λειτουργήσει ομαλά το λιμενικό ταμείο και αυτό είναι εις βάρος της ανάπτυξης της χερσαίας λιμενικής ζώνης και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σ’ αυτήν.
Το τι συμβαίνει όμως με αυτή τη δημοτική αρχή, σιγά-σιγά το μαθαίνουν οι πολίτες. Είναι άλλωστε τόσο ξεκάθαρα όλα…
Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, για παράδειγμα, δίνονται στις σχολικές επιτροπές έκτακτες επιχορηγήσεις και η δημοτική αρχή ΔΕΝ γνωρίζει πως έχει δώσει και… τον περασμένο μήνα!!! Επίσης, πάει να περάσει «λάδωμα και πλύσιμο δημοτικών αυτοκινήτων» με 48.000 ευρώ που θα «πληρώσουν» οι δημότες και βάζουν μέσα και τα δημοτικά αυτοκίνητα που τα έχουν μετατρέψει σε… ιδιωτικά!!! Ξαναφέρνουν για δεύτερη φορά θέμα αγοράς χώρου για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού, ενώ δεν είχαν ακόμη δικαίωμα, λόγω που πέρασε το δίμηνο που ορίζει ο νόμος και ενδέχεται να το φέρουν για τρίτη φορά και όλη αυτή η καθυστέρηση να είναι εις βάρος του έργου! Δεν τους ενδιαφέρει!!! Έτσι αποφάσισαν… Αυτό κάνουν! Να δούμε τώρα και αν ο χώρος που θα αγοραστεί από το δήμο, θα έχει σχέση και με άνθρωπο της δημοτικής αρχής… Θέλουν απλά να είναι… ΕΞΟΥΣΙΑ!
Και σαν «απόλυτη εξουσία», μπορούν κατά τα άλλα, να κάνουν «εξυπηρετήσεις» σε «ημέτερους», για παράδειγμα να στρώνουν παράνομα και κατ’ επιλογή δρόμους… όταν υπάρχουν εκατοντάδες αιτήματα για αποκαταστάσεις δρόμων, από άλλους απλούς δημότες!
Με επιλογή της δημοτικής αρχής, τελικά η υπόθεση του λιμενικού ταμείου πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Εμείς παραθέτουμε το τελευταίο έγγραφο που έστειλε το υπουργείο στις 23 Απριλίου προς τα ενδιαφερόμενα μέλη.

This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.