ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ: Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να χτίσει και όχι να γκρεμίσει τα… χαλάσματα!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Θα υπάρξει μια ψήφος ελπίδας για τη χώρα, πέρα από θυμό και πικρίες, γιατί ο πολίτης βλέπει, πως η επόμενη μέρα είναι αναγκαίο να έχει μια αφετηρία στην ανάκαμψη και όχι την αποτύπωση του χάους που άφησε το ΠΑΣΟΚ, με τις αλχημείες του κ. Παπανδρέου και το υψωμένο δάχτυλο στους Έλληνες του κ. Βενιζέλου…», μας είπε ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής, Στέφανος Αγιάσογλου.
Ένα νέο πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, που κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των φίλων της μεγάλης παράταξης, κυρίως γιατί βλέπει τα πράγματα με τη ματιά του πολίτη που ταλαιπωρείται από τις άδικες αποφάσεις και όχι του πολιτικού που τις ψήφισε και σήμερα ψάχνει να βρει αστήριχτες δικαιολογίες. Με τον κ. Αγιάσογλου, είχαμε την παρακάτω συνομιλία:

– Κύριε Αγιάσογλου, είμαστε μια ανάσα από την κάλπη και σας ρωτώ σαν πολίτη και όχι σαν υποψήφιο βουλευτή. Τι πραγματικά περιμένετε να δείτε σ’ αυτήν;

Φτάσαμε στην πιο κρίσιμη στιγμή μιας περιόδου, που σημάδεψε τη ζωή μας.
Είναι η ώρα της μεγάλης απόφασης. Ο Έλληνας πολίτης έχει όλο το δίκιο με το μέρος του. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει το θυμό και το που θα καταλήξει η ψήφος του. Αρκετά ψέματα του είπαν, τον κοροΐδεψαν, ποδοπάτησαν τους αγώνες του και απομάκρυναν την ελπίδα του τα τελευταία χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα να απαντήσει με το μόνο ουσιαστικό όπλο που έχει. Την ψήφο του στην κάλπη.

– Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση, πως το αποτέλεσμα της κάλπης, δεν θα είναι το ζητούμενο για τα δύο μεγάλα κόμματα που μονοπώλησαν μετά την μεταπολίτευση την εξουσία… Ποια είναι η δική σας εντύπωση;

Πράγματι, πολλοί μιλάνε για ψήφο τιμωρίας και όπως είπα και πριν, οι πολίτες έχουν την αιτία να τη δώσουν. Βάζουν ακόμη και δέκα κόμματα στη Βουλή. Εγώ όμως έχω την εντύπωση πως τελικά θα υπάρξει μια ψήφος ελπίδας για τη χώρα, πέρα από θυμό και πικρίες, που δεν θα δικαιώσει αυτές τις προβλέψεις. Γιατί ο πολίτης βλέπει επίσης, πως η επόμενη μέρα είναι αναγκαίο να έχει μια αφετηρία στην ανάκαμψη και όχι την αποτύπωση του χάους που άφησε το ΠΑΣΟΚ, με τις αλχημείες του κ. Παπανδρέου και το υψωμένο δάχτυλο στους Έλληνες του κ. Βενιζέλου. Εύχομαι η 7η Απριλίου να γυρίσει σελίδα στην τύχη της χώρας μας και να μας βρει με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να έχουμε μια ευκαιρία να διαπραγματευτούμε, για πρώτη φορά, την τύχη της πατρίδας μας! Κάτι που δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ τα τελευταία δύσκολα χρόνια! Πιστεύω επίσης, πως θα είναι μια εκλογική αναμέτρηση που θα σημάνει και το τέλος της δυναμικής, ως κόμμα εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ. Ήταν το κόμμα που έδωσε το δικαίωμα στους ευρωπαίους εταίρους μας, να υλοποιήσουν μια ολοκληρωτικά λανθασμένη ή «στημένη» πολιτική, εκμεταλλευόμενοι την προθυμία του, στην καλύτερη περίπτωση!

– Ακούσαμε τον Αντώνη Σαμαρά στο «Ζάππειο 3». Αυτά που έλεγε φαίνονταν ωραία όταν ακούγονται. Ωραίο φαινόταν και το… «λεφτά υπάρχουν» του κ. Παπανδρέου! Το ζητούμενο όμως είναι, τι γίνεται μετά τις εκλογές; Θα τα θυμηθεί η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της;

Δεν υπάρχει απολύτως καμία σχέση στα θέματα που αναφέρετε. Το «λεφτά υπάρχουν» μας έφερε την καταπάτηση της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, του κοινωνικού ιστού μας και έγινε με συγκεκριμένο στόχο και τρόπο. Όλα φάνηκαν στην πορεία. Σήμερα πρέπει όλα αυτά να ανατραπούν και ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να χτίσει και όχι να γκρεμίσει τα… χαλάσματα! Πρωθυπουργός σε πεθαμένη Ελλάδα δεν του λέει τίποτα. Αντιθέτως, μαυρίζει την ιστορία του. Αυτό λοιπόν που έχει τώρα πολλή μεγάλη σημασία είναι, να έχουμε την ψυχική δύναμη να αφήσουμε πίσω θυμό και πικρίες και να στηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της. Να βρούμε μια διέξοδο στο αδιέξοδο που μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ και ο συνεχιστής σημερινός αρχηγός του κ. Βενιζέλος. Πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

– Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η «συνταγή», για να δούμε «φως στο τούνελ»;

Χρειάζονται σταθερές απόψεις, πυγμή, όραμα, χρονοδιάγραμμα και κυρίως πραγματική στροφή στα σημερινά προβλήματα της κοινωνίας. Και όλα αυτά άμεσα. Για να γίνει φυσικά αυτό, χρειάζεται οι αποφάσεις να είναι μιας κυβέρνησης με δυνατή λαϊκή εντολή, η οποία θα απαγορεύει παζαρέματα και εύθραυστες συμφωνίες, που οδηγούν σε πολιτικούς εκβιασμούς και καταστροφικούς συμβιβασμούς. Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή τη στιγμή το μόνο κόμμα, που έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια τέτοια ελπιδοφόρα προοπτική. Και έχει θέσει σαν όρο στον εαυτό της, να ακολουθήσει πρωτίστως, πολιτική με σεβασμό στον Έλληνα πολίτη και την οικογένειά του. Είναι υπέρτατη ανάγκη, όσοι θέλουν πραγματικά να προσφέρουν στη χώρα μας, να ακούσουν τη φωνή του, που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια το εξιλαστήριο θύμα μιας μακρόχρονης καταστροφικής πολιτικής. Είναι μονόδρομος να βγούν ένα βήμα μπροστά και να του ξαναδώσουν την ελπίδα σε όλα όσα του στέρησαν. Αυτό είναι σήμερα το ζητούμενο από πολιτική και πολιτικούς. Να δει ο πολίτης την πολιτική, όπως είναι ανάγκη να διαμορφωθεί σήμερα και όχι όπως την βίωνε μέχρι χθες. Να τη δει χωρίς ξεθωριασμένες πριμαντόνες, που υπάρχουν ακόμα μέσα στις πολιτικές παρατάξεις και οι οποίες είναι ώρα να καταλάβουν, πως οι νοοτροπίες του παρελθόντος που τους διακατέχουν, δεν υπήρξαν ποτέ ιδεολογία για κανέναν άλλον, εκτός από τους ίδιους και μόνο. Στην Ελλάδα του σήμερα, με μια κοινωνία που έδειξε ότι ξέρει να κρατάει το κεφάλι της ψηλά, πρέπει να μιλάς πλέον μόνον όταν έχεις κάτι να της πεις. Ειδάλλως, η σκληρή πραγματικότητα της απαξίωσης, θα συνεχίσει να είναι η απάντηση σε όσους ακόμη μιλούν… χωρίς να λένε τίποτα! Όλα αυτά έχουν γίνει απόλυτα κατανοητά από τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.

This entry was posted in Maximipoli, Ενδιαφέρουν, Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.