Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν υπήρξε ποτέ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημιουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού (ΔΛΤΩ) αποτελεί μια πρόκληση για τον Δήμο Ωρωπού και σαφέστατα ένα εργαλείο Ανάπτυξης του Δήμου. Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία υποστηρίζει τη δημιουργία του ΔΛΤΩ από την πρώτη στιγμή. Όμως διατύπωσε από την αρχή τις επιφυλάξεις της για την διαδικασία που ακολούθησε ο Κος Οικονομάκος. Για μια ακόμη φορά , δυστυχώς, επαληθεύοντας όλα όσα έχουμε κατά καιρούς αναφέρει για τον Κο Οικονομάκο . Άραγε αυτός ο άνθρωπος μπορεί ακόμη να λέγεται Δήμαρχος Ωρωπού; Σαφέστατα όχι.
Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαίωσαν την παράταξη μας  , που από την πρώτη στιγμή , διατύπωσε τις ανησυχίες της για τον τρόπο με τον οποίο ο Κος Οικονομάκος θέλησε στην ουσία να  υφαρπάξει το Λιμενικό Ταμείο Ωρωπού , δημιουργώντας ένα κλίμα έντασης με πολλά υπονοούμενα και υποσχέσεις που σαφώς μέχρι σήμερα όπως σε όλους τους τομείς παραμένουν υποσχέσεις.
Η πραξικοπηματική «παράδοση – παραλαβή» του Λιμενικού Ταμείου , εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Κο Οικονομάκο , που δίχως κανένα φραγμό , θεωρεί ότι στον Ωρωπό και στους Δημότες του μπορεί να ενεργεί εκτός των πλαισίων του νόμου. Αυτό όμως δεν θα περάσει. Κατά την σύσταση του τόσο βραχύβιου ΔΛΤΩ , ήταν ολοφάνερο το ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν δεν ήταν οι σωστές. Το επιτελείο του Κου Οικονομάκου επέδειξε όλη του την προχειρότητα και την ελλιπή του κατάρτιση εκθέτοντας το Δήμο Ωρωπού ανεπανόρθωτα σε μέγιστο βαθμό.
Και έτσι φθάσαμε στο σήμερα . Η πολιτεία με το Ν.4071/2012 ΦΕΚ 85 Ά έβαλε φραγμό σε όλους αυτούς που θέλησαν να βιαστούν , ολοφάνερα σκόπιμα. Δυστυχώς όμως, στον Ωρωπό , ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου για μια ακόμη φορά , δεν σκέφτηκε κανείς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους στη χερσαία ζώνη λιμένα  και κατ’ επέκταση όλους τους Δημότες του Ωρωπού μαζί με τον εμπορικό κόσμο του Δήμου μας.
Αναζητείται λοιπόν κάποιος να αναλάβει την ευθύνη. Σε ένα Δ.Σ. ΔΛΤΩ που δεν υφίσταται από τις 11/04/2012, τα μέλη της Αυτοδικοιητικής Συνεργασίας που συμμετείχαν είτε ως τακτικά είτε ως αναπληρωματικά  μέλη, έθεσαν τις παρατηρήσεις τους υπόψη ενός  ανύπαρκτου συμβουλίου. Άραγε από την πλευρά της ανύπαρκτης Δημοτικής Αρχής ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να παραιτηθεί ; Υπάρχει υπευθυνότητα ; Υπάρχει συνέπεια απέναντι στον Δημότη του Δήμου Ωρωπού;
Οι απαντήσεις στα ερωτήματα είναι λίγο πολύ γνωστές , αυτό όμως που προέχει είναι ότι ο Ωρωπός , οι Δημότες , το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου. Ο  Κος Οικονομάκος με το Όραμα Δημιουργίας του , οδηγεί το τόπο μας με μαθηματική ακρίβεια  όπισθεν ολοταχώς. Το πλέον όμως σίγουρο είναι ότι στον Ωρωπό όλων μας υπάρχει η επόμενη μέρα. Η κακή παρένθεση του Κου Οικονομάκου κλείνει. Αυτό που πρέπει όμως να διαφυλάξουμε είναι όσο το δυνατόν λιγότερες ζημιές για τον τόπο μας. Η Αυτοδιοικητική Συνεργασία για το δημότη, μαζί με το Δημότη , είναι ικανοί να χαράξουν την επόμενη μέρα για τον Ωρωπό της καρδιάς μας.

Ωρωπός, 23/04/2012
Αυτοδιοικητική Συνεργασία
Γραφείο Τύπου

This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.