ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ: Όλοι οφείλουμε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε…

«Ανεξάρτητος Έλληνας» ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Δημήτρης Κιούσης, που πριν από δύο περίπου χρόνια ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωρωπού και μέλος επιτροπών της διοίκησής του.
Άνθρωπος ευαισθητοποιημένος και αμετακίνητος σε ηθικές και κοινωνικές αξίες, είναι συμμέτοχος σε κάθε κινητοποίηση πολιτών που εκφράζει την αντίθεση της σε ό,τι άδικο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.
Με τον Δημήτρη Κιούση είχαμε την παρακάτω συζήτηση, προσπαθώντας να καταγράψουμε την άποψή του για τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα:

– Κύριε Κιούση, ασχοληθήκατε πρόσφατα με τα κοινά και επιλεχθήκατε από τους συμπολίτες σας για σύμβουλος στο δήμο Ωρωπού. Που οφείλετε σήμερα η στροφή σας στην κεντρική διοίκηση;

Κατ’ αρχάς δεν πρόκειται για στροφή. Ο Ωρωπός είναι ο τόπος που ζω, που μεγαλώνω τα παιδιά μου, που αγαπώ ιδιαίτερα και πάντα τα προβλήματά του θα με απασχολούν. Πρόκειται για απάντηση σε όσα συμβαίνουν μέσα στα κέντρα των αποφάσεων για την χώρα μας, που δυστυχώς είναι πλέον έξω από τα σύνορά μας. Και αυτό γιατί το επιτρέψαμε. Έτσι κάποια ξένα συμφέροντα μπορούν και απαξιώνουν τα πάντα γύρω μας, ακόμη και τη ζωή μας. Ιστορία, αγώνες, κοινωνικές κατακτήσεις, οικογένεια, μέλλον και πολλά άλλα. Του καθενός μας η απάντηση σε όλα αυτά, μπορεί να εκφραστεί με διαφορετικό τρόπο. Οι αγανακτισμένοι πολίτες είμαστε εκατομμύρια και εγώ εκτίμησα την πολιτική αντίδραση του Παναγιώτη Καμμένου. Θέλησα έτσι να στηρίξω έμπρακτα τη φωνή του.

–  Έχουν δίκιο ή άδικο που πολλοί πιστεύουν πως οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι μόνο μια φωνή διαμαρτυρίας;

Φυσικά και έχουν άδικο! Αυτό το λένε όσοι φοβούνται την κίνηση αυτή. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» είναι μια πολιτική κίνηση βαθιά κοινωνική, που ταράζει για πρώτη φορά το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας και βάζει τέλος στη σιγουριά του καταστροφικού διπολισμού. Στην πιο κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο, έρχεται και δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις που χαλούν την ευκολία με την οποία κινούνται τα ξένα συμφέροντα στη χώρα μας, γιατί πρωτίστως, βάζει δυνατά τα Ελληνικά συμφέροντα μέσα στη Βουλή. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν αντιπροσωπεύουν κάποιες συγκεκριμένες πολιτικές που μας οδήγησαν στη σημερινή τραγική πραγματικότητα, αλλά τις θέσεις των Ελλήνων πολιτών απαλλαγμένες από «χρώματα» και κομματικές δεσμεύσεις.

–  Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δημιουργήθηκαν όμως από την αντίδραση στο θέμα των μνημονίων. Έτσι δεν είναι;

Βέβαια και έχετε δίκιο. Και η απόφαση αυτή του Παναγιώτη Καμμένου και όσων άλλων την στήριξαν, δικαιώνεται μέρα με τη μέρα. Για δείτε σήμερα πού στηρίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα τα δυο μεγάλα κόμματα που ανέλαβαν να υλοποιήσουν τις «δολοφονικές» εντολές των μνημονίων; Στο ποιος πρώτος θα αποτινάξει από πάνω του αυτές τις τραγικές επιλογές! Σήμερα το κόμμα που έχει και την μεγαλύτερη ευθύνη, το κόμμα που κυβερνούσε, μιλάει, ούτε λίγο ούτε πολύ, για λάθος επιλογές! Ο σημερινός του αρχηγός όμως, ο κ. Βενιζέλος, θέλει να ξεχάσουμε όταν μας κουνούσε το δάχτυλο και μας «απειλούσε» για την επιλογή των μνημονίων, που έφεραν τις οριζόντιες περικοπές και διέλυσαν την κοινωνία! Από την άλλη μεριά, ο κ. Σαμαράς, την καταστροφή από το πρώτο μνημόνιο, την βρήκε σαν μονόδρομο στο δεύτερο! Και μαζί αποτελείωσαν το καταστροφικό τους έργο, εξαφανίζοντας κυριολεκτικά τη μεσαία τάξη των Ελλήνων! Σήμερα και οι δύο μιλούν για επαναδιαπραγματεύσεις, σήμερα το ΠΑΣΟΚ μιλά για παράλληλα μέτρα ανάπτυξης, αλλά και οι δυο, δυστυχώς, επιτρέπουν την Ελλάδα να την θεωρούν οι δανειστές της ως αποικία τους και να παρεμβαίνουν προκλητικά στις δημοκρατικές διαδικασίες μιας χώρας που τους τις δίδαξε, όταν αυτοί ήταν ακόμη βάρβαροι! Ναι. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δημιουργήθηκαν από αντίδραση, αλλά έχοντας σαν βάση το δίκαιο και την αξιοπρέπεια του Έλληνα και της Ελλάδας, θα γίνει ο πολιτικός φορέας αυτός, που θα ανατρέψει το απαραβίαστο του δικομματισμού και θα επιβάλει νέα πολιτικά ήθη που θα εξυπηρετούν μόνο τα Ελληνικά συμφέροντα.

– Κύριε Κιούση είστε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και ενώ θα μπορούσατε να σταθείτε ως θεατής σε ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, ακόμη και μεταφέροντας την έδρα της επιχείρησής σας σε κοντινούς φορολογικούς παράδεισους, όπως έχουν κάνει χιλιάδες άλλοι, παραμένετε εδώ ως ενεργός πολίτης και μάλιστα, με συμμετοχή στους αγώνες για το δίκιο του Έλληνα που δέχεται σήμερα άδικες οικονομικές επιθέσεις και οδηγείται σε απόγνωση. Γιατί το κάνετε αυτό;

Αυτή η απάντηση είναι για μένα εύκολη. Γιατί ό,τι δημιούργησα, το δημιούργησα με τη βοήθεια των συμπατριωτών μου. Είτε αυτοί είναι πελάτες μου, είτε εργαζόμενοι στην επιχείρησή μου, είτε φίλοι που σε δύσκολες στιγμές με στήριξαν. Εγώ δεν το ξεχνώ και δεν το «πουλάω» αυτό. Για το επιχειρηματικό κέρδος δεν μπορεί όλα να έχουν κάποια τιμή, όπως για παράδειγμα η ηθική και οι ανθρώπινες αξίες. Και σε τελική ανάλυση είμαι Έλληνας και συμπάσχω με τη χώρα μου και την τεράστια πλειοψηφία των συμπατριωτών μου, που δεν έχουν τη δυνατότητα πολλών επιλογών στη ζωή τους για αξιοπρεπή επιβίωση. Γιατί και αυτό ακόμη μας αμφισβητούν. Για φανταστείτε όλοι όσοι μπορούσαμε για το προσωπικό και επαγγελματικό συμφέρον μας να «δραπετεύαμε»; Ποιο μέλλον θα είχε η χώρα μας και ποιο τα παιδιά της που σήμερα μαστίζονται από την ανεργία; Όλοι οφείλουμε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε να προσφέρουμε, για να έχει πάλι η Ελληνική οικογένεια, ελπίδα.

– Ποια πιστεύετε πως θα είναι η απάντηση της κάλπης και για τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και για εσάς προσωπικά, που ξεφεύγοντας από την πολιτική λογική της Νέας Δημοκρατίας που μέχρι τώρα στηρίζατε, αποφασίσατε να ζητήσετε για πρώτη φορά την εμπιστοσύνη της;

Απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι σήμερα, πιστεύω πως η κάλπη θα δικαιώσει τον Παναγιώτη Καμμένο και τους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Η δικαίωση αυτή θα μεγαλώνει, όσο και σήμερα ακόμη ακούμε ψέματα με πολύ θράσος και πολλά ατελείωτα «θα». Όσον αφορά εμένα, που για πρώτη φορά είμαι υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές και μάλιστα με τόσο λίγο χρόνο στη διάθεσή μου, για να γνωρίσουν οι συμπατριώτες μου στην Περιφέρεια Αττικής τις θέσεις μου, δεν μπορώ να έχω άποψη. Θα το μάθουμε στις 6 Μαϊου. Το μόνο που θα ήθελα για τη νέα Βουλή είναι, να κυριαρχήσουν οι νέοι στην πολιτική άνθρωποι, με νέες ιδέες και διαφορετική αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που μας έχουν φέρει σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη θέση.

This entry was posted in Maximipoli, Ενδιαφέρουν. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.