Η Δημοτική Αρχή δείγμα για την κατάντια που ζούμε σήμερα… – Αίτημα για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Έχουμε πολλές φορές καταγγείλει, την προσπάθεια που κάνει πάντα ο Δήμαρχος, να «καπελώνει» αγώνες και πρωτοβουλίες φορέων και πολιτών του Ωρωπού. Η καταγγελίες μας αυτές συνεχώς δικαιώνονται και δυστυχώς την απρόσφορη πολιτική του κυρίου Οικονομάκου, την πληρώνει ο τόπος και όλοι οι δημότες του!

Είναι γνωστές σε όλους οι εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα των διοδίων, με την ποινικοποίηση των αγώνων που δίνουμε σχεδόν καθημερινά. Στους αγώνες αυτούς ποτέ δεν πίστεψε ουσιαστικά η σημερινή Δημοτική Αρχή, γι’ αυτό και ποτέ δεν ύψωσε το ανάστημά της τόσο, που θα προβλημάτιζε περισσότερο τους δημιουργούς και υπεύθυνους μιας κατάφωρης αδικίας που ζούμε σαν πολίτες της Βόρειας Αττικής.

Το μείζον αυτό θέμα, συζητήθηκε χθες σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και η Δημοτική Αρχή του κυρίου Οικονομάκου έλαμψε διά της ΑΠΟΥΣΙΑΣ της!

Δεν ήταν εκεί και για το άλλο μεγάλο θέμα της δημιουργίας τριών Κέντρων Κράτησης Αλλοδαπών, σε αντίθεση με τους δημάρχους Ασπροπύργου και Μεγάρων  που ήρθαν να υπερασπίσουν τους Δήμους τους, σε περίπτωση κατασκευής κέντρου φιλοξενίας μεταναστών, που με μεγάλες πιθανότητες το ένα θα είναι στα όρια του Δήμου μας!

Όπως και δεν έχει προβεί σε καμιά ενέργεια, για να μη δούμε στην πόρτα μας και άλλες φυλακές, που ακόμα και στο σχέδιο του Οργανισμού Αθήνας υπήρχε αναφορά!

Η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»  όμως  ήταν εκεί και ο αρχηγός της Κωνσταντίνος  Λίτσας, τοποθετήθηκε για τα δίκαια αιτήματα και τις ανησυχίες των πολιτών  του  Ωρωπού και φυσικά γνωστοποίησε  σε όλο το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά και προσωπικά στον περιφερειάρχη κύριο Σγουρό, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε στο στρατόπεδο Γερακίνη στη ΜΑΛΑΚΑΣΑ, κέντρο λαθρομεταναστών. Όπως και στο παρελθόν, οι κάτοικοι της περιοχής μας θα αντιδράσουν στην περίπτωση που θελήσει το υπουργείο να κάνει φυλακοχώρι το Δήμο Ωρωπού.

Το κίνημα των διοδίων κατάφερε να υπάρξει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που να ζητά την απομάκρυνση των διοδίων από το Νομό Αττικής και όχι μέσα στα όρια του Δήμου μας. Ακόμα την πλήρη στήριξη των πολιτών που διώκονται, με μια απόφαση γενναία του περιφερειακού συμβουλίου που πάρθηκε με την σοβαρή προεργασία των μελών του κινήματος κατά των διοδίων.

Οι τοποθετήσεις από την πλευρά του κινήματος ήταν από τη Δημοτική σύμβουλο κα Στεργίου Ιωάννα, τον Κωνσταντίνο Λίτσα  και τον μηχανικό κ. Παναγή Χρήστο, μαζί με πολλά μέλη του κινήματος που δεν σταμάτησαν να «δουλεύουν» την απόφαση ούτε ένα λεπτό.

Τα προβλήματα για το Δήμο έρχονται, όπως η πιθανή μεταφορά δημόσιας υπηρεσίας (ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ)  από το Καπανδρίτι σε άλλο Δήμο.

Η  Αυτοδιοικητική Συνεργασία είναι ενεργά δίπλα στους πολίτες σε όλο το  Δήμο και στα προβλήματα των δημοτών με προτάσεις και θέσεις.

Για το ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ, θέμα μείζον για τη περιοχή μας, έχουμε πρόταση και άποψη να αντιμετωπιστεί η υφαρπαγή της δημόσιας υπηρεσίας που εξυπηρετεί τους πολίτες μας.

Οι ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ εξελίξεις για την περιοχή μας τρέχουν και ο κύριος Δήμαρχος και η Αρχή του… απολαμβάνουν απλά τις καρέκλες τους!

Επιδόσεις τους, οι απευθείας αναθέσεις,  οι «φωτογραφικοί» διαγωνισμοί, η εγκατάλειψη της καθημερινότητας και η παραπληροφόρηση!

Ιδιαίτερες επιδόσεις τους, το να κρύβουν το που και πόσα χρήματα χρωστά ο Δήμος, παραβλέποντας ίσως και σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που ζητά άμεση εξόφληση των υποχρεώσεων των Δήμων και μάλιστα με έκτακτη χρηματοδότησή τους μετά από αίτησή τους. Ίσως γιατί τότε θα προκαλέσουν και επιτόπιους δειγματοληπτικούς ελέγχους, προκειμένου να επαληθευτεί το ύψος των υποχρεώσεων του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εγκύκλιος.

Τότε θα «μιλήσουν», μαζί με τα χρωστούμενα από τις απευθείας αναθέσεις και η κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος σε «πανηγυράκια», σε «ιδιωτικά» καύσιμα που «βγάζουν μάτι», σε «μαϊμού» τιμολόγια των παγίων με τις ευλογίες του Δημάρχου και σε πολλά άλλα. Ακόμη και σε κατακυρώσεις διαγωνισμών, όπως αυτού της ύδρευσης του Αυλώνα, που η Δημοτική Αρχή πέταξε στα σκουπίδια έκπτωση στη δαπάνη του έργου πάνω από 40%!!!

Να θυμίσουμε, πως η «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» διά του Προέδρου της Κωνσταντίνου  Λίτσα, για την απόφαση αυτή έχει καταθέσει ένσταση στην Περιφέρεια και αναμένεται η απόφαση του ελεγκτή Νομιμότητας. Η ένσταση ήταν για την έγκριση του διαγωνισμού στο έργο: «Έργα αναβάθμισης και βελτίωσης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δήμου Αυλώνα – Ά φάση», που για το συγκεκριμένο έργο σε διαγωνισμό από τον πρώην Δήμο Αυλώνος στις 9 Ιουλίου 2010, είχε δοθεί από μειοδότη 58,12 % έκπτωση. Ο διαγωνισμός που έγινε πάλι από τη σημερινή Δημοτική Αρχή στις 22 Νοεμβρίου 2011, δόθηκε σε ανάδοχο με… 15,51% έκπτωση!

Η θέση της δημοτικής αρχής, ότι τα χρήματα δεν είναι του Δήμου αλλά από το ΕΣΠΑ, είναι δείγμα της νοοτροπίας που έφτασε τη χώρα μας στην κατάντια που ζούμε σήμερα.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ

Ο αρχηγός της «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» Κώστας Λίτσας, σήμερα το μεσημέρι ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να συγκαλέσει άμεσα έκτακτη συνεδρίαση, για τρία θέματα που «καίνε» στο δήμο. Το θέμα των διοδίων, του Ειρηνοδικείου και του στρατοπέδου λαθρομεταναστών. Αύριο το πρωί θα καταθέσει και τη σχετική αίτηση.

This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.