ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Κινδυνεύουν μόνο σε ρέματα, δάση, αιγιαλούς και παραλίες

Οικοδομικές άδειες σε 2 μέρες!
Για κοινωνικά δίκαιες εισφορές που θα πρέπει να καταβάλλουν όσοι έχουν αυθαίρετα κτίσματα, μίλησε στη βουλή στο πλαίσιο της ψήφου εμπιστοσύνης, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παπακωνσταντίνου προαναγγέλλοντας συγχρόνως και έναν νέο νόμο που θα βάζει φραγμό σε μια νέα γενιά αυθαιρέτων. Επίσης τόνισε και κατεδάφιση αυθαιρέτων σε ρέματα, σε δάση, αιγιαλούς και παραλίες.
Σύμφωνα με τον νέο υπουργό, επιταχύνεται και η διαδικασία για τον σχεδιασμό των δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα, ώστε να μπει μια τάξη στο περιβάλλον, με χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.
«Χαράζουμε την κόκκινη γραμμή στην αυθαίρετη δόμηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσεις ένα εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα, μπορείς, όμως και επιβάλλεται να εμποδίσεις την ανάπτυξη νέας γενιάς αυθαιρέτων και να γκρεμίσεις αυθαίρετα σε ρέματα, δάση, αιγιαλό ή παραλίες».
Η καταβολή της εισφοράς από τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων, σύμφωνα με το υπουργό, θα γίνει με τρόπο κοινωνικά δίκαιο, χωρίς οι νομοταγείς πολίτες να αισθανθούν αδικημένοι και χαμένοι.
Αλλάζει επίσης και ο τρόπος έκδοσης των οικοδομικών αδειών και η έγκριση δόμησης θα χρειάζεται πέντε ημέρες, ενώ σε δύο ημέρες θα βγαίνει η άδεια οικοδομής.
Δέσμευση αποτελεί για τον κ. Παπακωνσταντίνου και το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, λέγοντας ότι το υπουργείο θα κινηθεί όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που τα σκουπίδια αντιμετωπίζονται με ανακύκλωση και με μεγάλες επενδύσεις.

This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ενδιαφέρουν, Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.