«Αντί πινακίου φακής»… η καταστροφή περιουσιών στο δήμο από τον ΔΕΣΦΑ!

Από 5 έως 45 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο -ανάλογα την περιοχή-, πληρώνει ο ΔΕΣΦΑ τη γη που πέρασε τον αγωγό φυσικού αερίου! Από 150 μέχρι 350 το κάθε δέντρο ελιάς και 45 ευρώ τον καρπό. Με δικαστική απόφαση μπορεί να ζητηθεί αυξημένη τιμή.

Αυτό ήταν το πρώτο θέμα από την ενημέρωση που έγινε χθες σε ιδιοκτήτες του Καλάμου από συνεργαζόμενο δικηγόρο με τη δημοτική αρχή και αφορά φυσικά όλους τους θιγόμενους ιδιοκτήτες του δήμου.
Να σημειώσουμε, πως η ενημέρωση έγινε με ελλιπή δημοσιοποίηση, παρόντος του αντιδημάρχου Καλάμου κ. Βλάχου, του δημοτικού συμβούλου κ. Πέππα και των τοπικών συμβούλων Κώστα Κιούση, Βασιλικής Βασιλάκου και Δημήτρη Χορμοβίτη. Απουσίαζαν γιατί δεν γνώριζαν την συνάντηση αυτή, άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα, έχουν κάνει αγώνες και έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για το πέρασμα του αγωγού και άλλοι πολλοί ιδιοκτήτες.
Στους παρόντες δημότες-ιδιοκτήτες, προτάθηκε από τη δημοτική αρχή, να σχηματιστούν οι φάκελοι με τη βοήθεια των υπηρεσιών του δήμου και στη συνέχεια ο κάθε θιγόμενος, αν δεν θέλει τον νομικό που προτείνει ο δήμος, να απευθυνθεί σε νομική υπηρεσία της επιλογής του.

Αυτό που έγινε απόλυτα κατανοητό, ήταν, πως για να πάρουν οι άνθρωποι που ζημιώθηκαν οι περιουσίες τους χρήματα, θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα για όσους δεν κατέχουν τίτλους ιδιοκτησίας για τις τελευταίες δεκαετίες. Οι δημότες αυτοί θα πρέπει να αποδείξουν τη χρησικτησία του χώρου με τα προβλεπόμενα του νόμου, έχοντας ως αντίδικο το δημόσιο, που φτάνει τέτοιες υποθέσεις μέχρι τον Άρειο Πάγο. Πάντως, για όλες τις απαιτήσεις, ακόμη και γι’ αυτές που υπάρχουν τίτλοι κυριότητας, χρειάζεται οπωσδήποτε δικαστική απόφαση που να βεβαιώνει την ιδιοκτησία!

Να αναφέρουμε τέλος, πως αναμένεται από το Συμβούλιο Επικρατείας να εκδικαστεί η προσφυγή που είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για το αν η διαδρομή που ακολούθησε ο αγωγός, ήταν η ενδεικνυόμενη. Αν το Σ.τ.Ε. κρίνει πως δεν ήταν, τότε η όλη υπόθεση θα έχει… αναταράξεις!

Η δημοτική αρχή τελικά, από το πέρασμα αυτό του αγωγού, κέρδισε μεν τα ανταποδοτικά για τα οποία υπερηφανεύεται (τα «καθρεφτάκια» που είχε πει ο Βασίλης Οικονόμου), αλλά άφησε τους θιγόμενους ιδιοκτήτες στα δόντια του κράτους!

Να θυμίσουμε πως στις 9 Απριλίου 2011, γράφαμε στο maximipoli.gr:
Αμέλειες, κινητοποιήσεις, νομικές διεκδικήσεις και αγωνίες, έληξαν σχετικά με το θέμα της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου από τον Κάλαμο, όταν η δημοτική αρχή έφερε ως ανακοίνωση… «δώρα» της εταιρείας προς το δήμο και τα ψήφισε μόνη της ως… «αποδοχή»… ενώ την ίδια ώρα που ο Βασίλης Οικονόμου μιλούσε για… «καθρεφτάκια προς ιθαγενείς», ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος πανηγύριζε(!) τη δωρεά-ξεπούλημα των αγώνων, λέγοντας: «Αυτό είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του δήμου»!!! (Το απόσπασμα από τη συνεδρίαση της ανακοίνωσης της συμφωνίας με το ΔΕΣΦΑ, στο βίντεο που ακολουθεί)

This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

2 Responses to «Αντί πινακίου φακής»… η καταστροφή περιουσιών στο δήμο από τον ΔΕΣΦΑ!

 1. Ανώνυμος says:

  Κύριε Ξύλο,

  Συγχαρητήρια κατ’αρχάς για την διαρκή ενημέρωση που μας δίνεται μέσα από τα άρθρα σας και το blog σας!

  Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχετε και εσείς και μαθαίνουμε τα τεκτενόμενα του χωριού μας.
  Μα εσείς αλήθεια πείτε μου: Πώς μάθατε για αυτή τη συγκέντρωση;
  Εγώ που είμαι κάτοικος Καλάμου δεν το έμαθα!!!!
  Κάτι ανακοινώσεις λέει έβαλαν στα καφενεία και τα σουβλατζίδικα!!!!
  Εγώ βέβαια που είμαι εργαζόμενος άνθρωπός και λόγω κρίσης φυσικά δεν επισκέπτομαι κανέναν από τους προαναφερθέντες χώρους δεν το έμαθα ποτέ!!!

  Εσείς κύριε Ξύλο συχνάζετε στα καφενεία της περιοχής μας και πληροφορηθήκατε τη συνάντηση;
  Παρακαλώ να μου απαντήσετε.

  Και πάλι σας ευχαριστούμε εμείς οι καϋμένοι και κατακαμμένοι Καλαμιώτες που υπάρχετε και μας ενημερώνετε….

  Με τιμή
  Καλαμιώτης που τα έχει πάρει στο κρανίο!!!!

 2. maximipoli says:

  Μη νομίζετε πως η ενημέρωση από τη δημοτική αρχή του κ. Οικονομάκου είναι και εύκολο πράγμα. Για τους ανθρώπους της διοίκησης του δήμου, όσα λιγότερα δημοσιοποιούνται τόσο το καλύτερο… Μια συνέντευξη τύπου έχει δώσει μέχρι σήμερα ο δήμαρχος και επειδή δεν άντεχε ερωτήσεις που ψάχνουν την αλήθεια σε όσα λέει, δεν μου επέτρεψαν την είσοδο. Πάντως, προσπαθώ να μαθαίνω, όχι βέβαια από τα καφενεία και τα σουβλατζίδικα. Η είδηση πρέπει να είναι έγκυρη.
  Σας ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.