Ποια είναι η δική μας Ελλάδα;

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΑΓΙΑΣΟΓΛΟΥ*

Πατάτες, κρεμμύδια και κατάθλιψη! Η εικόνα της χθεσινής μέρας, που δεν σόκαρε, γιατί βλέπουμε και ζούμε πολλά τα τελευταία χρόνια, αλλά έθεσε εντονότερα το ερώτημα: «Αυτή είναι η δική μας Ελλάδα;».
Είναι και αυτή. Η Ελλάδα του φιλότιμου και της αλληλεγγύης. Μια δική μας Ελλάδα. Αλλά είναι και η ξεπουλημένη Ελλάδα… Αυτή της πασοκικής κυβερνητικής λαίλαπας!
Παρακολουθώντας τη χθεσινή εικόνα στο Σύνταγμα, σκεφτόμουν… Πάθαμε μαζική σχιζοφρένεια όλοι μας ξαφνικά, ακούγοντας δυόμισι χρόνια τώρα, για ελλείμματα, περικοπές, λουκέτα, ανεργία και βλέποντας ανέχεια και μιζέρια;
Όχι βέβαια… Κατηγορηματικά, όχι… και μάλιστα τρέχοντας πίσω από πατάτες, κρεμμύδια και απόγνωση συνανθρώπων μας, με στόχο να γίνουμε πρώτο θέμα σε όλον τον πλανήτη!
Κτυπάμε όμως τα κεφάλια μας στον τοίχο και αυτό… είναι για πρώτο θέμα-παράδειγμα! Γιατί επιτρέψαμε, κάτω από συνθήκες βαθιάς απογοήτευσης και έντονου προβληματισμού, στον Παπανδρέου, τον Πάγκαλο, τον Παπακωνσταντίνου και τα άλλα… παιδιά, να γίνουν κυβέρνησή μας και… αδιάβαστοι να πάρουν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στα χέρια τους.
Η χθεσινές εικόνες, οι πατάτες, τα κρεμμύδια και η απόγνωση… ήταν το οικοδόμημα της δικής τους Ελλάδας!
Μας κόστισε, μας απογοήτευσε και θα συνεχίσει να μας κοστίζει, αν συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε ή να επιτρέπουμε ακόμη και την απλή συμμετοχή τους! Μας κόστισε σε ποιότητα ζωής, σε ηρεμία, σε προβληματισμό, αλλά πάνω από όλα σε ψυχολογία και όραμα για το αύριο και τα παιδιά μας.
Οι άνθρωποι αυτοί, που ποιος ξέρει ποια τελικά Ελλάδα αναζητούν, βλέποντας αυτές τις εικόνες, έχουν το θράσος να προσπαθούν ακόμη να κρατηθούν στην εξουσία που τους δόθηκε, επενδύοντας στο δικό μας φόβο! Το φόβο της χθεσινής μέρας… το φόβο της Κατοχής!
Την «Κατοχή» μπορεί να μας την έφεραν, αλλά μέσα στη σύγχυση που τους προκάλεσαν τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους, δεν μέτρησαν σωστά τον θυμό, την αγανάκτηση, την ελπίδα που σιγοκαίει και προπαντός την αλληλεγγύη. Έντεκα εκατομμύρια σπίθες θα γίνουν λάβα που θα τους συμπαρασύρει στο διάβα της…
Προφανώς, η Ελλάδα του φιλότιμου και της αλληλεγγύης, είναι η δική μας Ελλάδα. Εμείς έτσι μεταφράζουμε τις χθεσινές εικόνες στο Σύνταγμα. Με ελπίδα για ανάπτυξη και προκοπή. Αυτή που οραματίζεται και περιγράφει καθημερινά ο Αντώνης Σαμαράς.

* Ο Στέφανος Αγιάσογλου είναι Οικονομολόγος. Σπούδασε στην Αγγλία, (Β.Α Hons Economics)με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α) και τη στρατηγική.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και σε τομείς που έχουν σχέση με την Ναυτιλία, την Περιφερειακή Ανάπτυξη ενώ παράλληλα έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Πρωτογενή Τομέα και της Μεταποίησης.
Από Το 2004 έως το 2010 διετέλεσε αρχικά Γενικός Δ/ντης Σχεδιασμού και Διαχείρισης Πόρων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ Α.Ε) και μετέπειτα Δ/νων Σύμβουλος.
Σαν οικονομολόγος έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων διεθνών συμβουλευτικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Επίσης, υπήρξε υπεύθυνος και συντονιστής σημαντικών Διευρωπαϊκών προγραμμάτων Έρευνας και Τεχνολογίας καθώς και συντάκτης οικονομοτεχνικών μελετών για λογαριασμό πολλών επιχειρήσεων. Επίσης διετέλεσε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Ανάπτυξης.
Γνωρίζει άριστα τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τα προβλήματα των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.
Διετέλεσε τακτικός Καθηγητής της στρατηγικής των επιχειρήσεων στο SIU της Florida ΗΠΑ.
Είναι τακτικός επισκέπτης / ομιλητής σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια με θέματα Οικονομίας – Ανάπτυξης και με ιδιαίτερη έμφαση στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ). Ενδεικτικά αναφέρονται: Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Εconomist Group, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Euromoney, OECD, Παγκόσμια Τράπεζα, και σε διάφορες πόλεις εντός και εκτός Ευρώπης, όπως Λονδίνο, Ρώμη, Δουλβίνο, Αθήνα, Εδιμβούργο Χάγη Ουάσιγκτον, Λος Άντζελες, Πεκίνο κ.α.
Σήμερα είναι Αν. υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας της ΝΔ καθώς επίσης και μέλος της πολιτικής επιτροπής.
This entry was posted in Maximipoli, Άρθρα. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.