Αύριο το πρωί στις 9π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή

Αύριο το πρωί στις 9π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή, κάτω από την απαξιωτική στάση προς αυτήν που δείχνει να κρατά η δημοτική αρχή και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Η οικονομική επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 72 του «Καλλικράτη»,
είναι όργανο παρακολούθησης και ελέγχου της οικονομικής λειτουργίας του δήμου. Μέσα στις υποχρεώσεις της, που απορρέουν από το νόμο, είναι και η ανά τρίμηνο σύνταξη έκθεσης προς το δημοτικό συμβούλιο, στην οποία οφείλει να παρουσιάζει την κατάσταση εσόδων και εξόδων του δήμου. Η κατάσταση αυτή, που ενδέχεται να έχει και παρατηρήσεις από την μειοψηφία της επιτροπής, δημοσιεύεται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου. Κατάσταση ακόμη δεν έχει συνταχθεί και ιστοσελίδα ο δήμος ακόμη δεν έχει. Έχει κάνει όμως απευθείας ανάθεση για κατασκευή της από τις 21 Μαρτίου τρέχοντος έτους, έναντι αμοιβής 10.799 ευρώ με ΦΠΑ, αλλά δυο μήνες μετά, ιστοσελίδα δεν υπάρχει. Εντωμεταξύ όμως, αυτή η οικονομική επιτροπή έχει περάσει ή θα συμπληρώσει μέχρι σήμερα, πάνω από 15 απευθείας αναθέσεις, που αντιστοιχούν σε 119.500 ευρώ και δεν έχει προβεί σε κανέναν επί της ουσίας διαγωνισμό!
Συμπληρώνοντας αυτό το «παζλ» της αδιαφάνειας, έρχονται τώρα οι υπεύθυνοι της πρόσκλησής της, να θέλουν να ενημερώνουν τα μέλη της για τα θέματα που θα πάρουν αποφάσεις, μια μέρα πριν τη συνεδρίασή της! Το άρθρο 75 του «Καλλικράτη», παράγραφος. 6, προβλέπει η πρόσκληση να επιδίδεται ή να γνωστοποιείται στα μέλη, τρεις (3) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες, πριν από τη συνεδρίαση. Εξυπακούεται, πως η γνώση των μελών της επιτροπής επί των θεμάτων που θα συζητηθούν, είναι απαραίτητο, να μην είναι η… ανάγνωση μόνο των τίτλων! Έτσι μόνο θα έχει το κάθε μέλος, αιτιολογημένη άποψη και θέση στη συνεδρίαση.
Το ερώτημα είναι, αν αυτό το θέλει η πολιτική των απευθείας αναθέσεων, που ακολουθεί μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή, η οποία βεβαίως, δεν μπορεί να επικαλείται αποφάσεις και εγκυκλίους κατά το δοκούν.
Σ.Ξ.
This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.