Είναι να απορεί κανείς, που βρίσκεται τόση… φαντασία!

Η δημοτική αρχή τι ήθελε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία κατέληξε σε μια άκρως διαφωτιστική συνεδρίαση, για το ποιο παιχνίδι παίζεται από την πλειονότητα της αντιπολίτευσης, όχι βέβαια εναντίον του προσώπου του νέου δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, αλλά, τελικά, εναντίον του τόπου και των ανθρώπων του!

Τι ήθελε λοιπόν ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης; Απλά, πολύ απλά, να μπορέσει να λειτουργήσει την ευρισκόμενη σε κώμα Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου και να μην αφήσει ούτε μέρα τα σκουπίδια να κατακυριεύσουν τις γειτονιές του δήμου και μάλιστα κατά τις εορταστικές μέρες!

Έφερε λοιπόν προς ψήφιση, την «έγκριση σύναψης δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 178 του Ν.4635/2019 (συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων-καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων)», με εισηγητή τον ίδιο.

Θέλησε στην πράξη, να έχει την άδεια του δημοτικού συμβουλίου, σε περίπτωση που διακόψει τη σύμβαση ο εργολάβος, να μπορεί να νοικιάσει απορριμματοφόρα και να χρησιμοποιήσει εγκεκριμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να συνεχίσει την αποκομιδή με τους εργαζόμενους στο δήμο, μέχρι να επισκευασθούν τα δημοτικά αυτοκίνητα που βρίσκονταν επί δύο χρόνια σε τραγική εγκατάλειψη!

Και όμως, αφαίρεσαν από τη δημοτική αρχή και αυτή τη δυνατότητα!!! Και αυτό το θεώρησαν ως… νίκη(!!!) και χαρακτηριστικά γράφουν ως είδηση: «Νίκη των εργαζομένων και των δημοτών η απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο του εργολάβου καθαριότητας του κ. Γιασημάκη» και συνεχίζοντας παρακάτω, αναφέρουν: «Η δημοτική αρχή του κ. Γιασημάκη, με την διαδικασία του άρθρου 178 του νόμου 4635/2019 της κυβέρνησης ΝΔ που προβλέπει την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες, επιχείρησε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου την Τρίτη 10/12/2019 να επιβάλλει τον δικό της εργολάβο στον τομέα της καθαριότητας για 2+1 χρόνια με αντίτιμο άνω του 1.000.000 €, αρχής γενομένης από την 1ή Ιανουαρίου του 2020».

Έπρεπε όμως να βάλουν και το… κερασάκι στην τούρτα, να κάνουν το αφήγημα πιο… καυτό και γι’ αυτό… προσθέτουν: «Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβολαίου κ. Γεώργιος Αρμυριώτης έκλεινε το μικρόφωνο στον δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλη Χασιώτη κατά την διάρκεια των παρεμβάσεων του, όταν άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι έπαιρναν τον λόγο όποτε ήθελαν… Την ίδια στιγμή «βαστάζοι» της δημοτικής αρχής από το «ακροατήριο» προκαλούσαν, διέκοπταν και επιτίθονταν φραστικά στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης ώστε να μην ολοκληρώνουν τις τοποθετήσεις τους».

Είναι να απορεί κανείς, που βρίσκεται τόση… φαντασία! Από πουθενά δεν προκύπτουν ΟΛΑ αυτά (δημοσιεύουμε όλους τους διαλόγους του θέματος προς πραγματική ενημέρωση) και όπως δηλώνει σήμερα ο δήμαρχος κύριος Γιασημάκης,  διαψεύδοντας κάθε δημοσίευμα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας και κάθε φημολογία, περί επιστροφής ή αλλαγής εργολάβου στην αποκομιδή απορριμμάτων, χαρακτηρίζοντας αυτά ανυπόστατα, απαράδεκτα και κακόβουλα, τα οποία εξυπηρετούν την παραπλάνηση και εξ αυτής πολιτικά μικροσυμφέροντα τα οποία στρέφονται εναντίον της προόδου του τόπου.

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.