Είκοσι άνθρωποι ψήφισαν ο Ωρωπός να ζει κάτω από την απειλή των σκουπιδιών!

Από σημερα ο Ωρωπός ζει στη κάτω από την απειλή των σκουπιδιών! Ο εργολάβος αποκομιδής απορριμμάτων, έκανε καταγγελία της σύμβασης με το δήμο και από σήμερα ο δήμος οφείλει -και τάχιστα- να βρει λύση και ουσιαστικά να επανιδρύσει την υπηρεσία καθαριότητας!

Είκοσι μέλη της αντιπολίτευσης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο (16+2+2), μπορούν πρόσκαιρα να… τρίβουν τα χέρια τους, αλλά το ερώτημα είναι: Μέχρι πότε;

Ο λόγος καταγγελίας της σύμβασης, όπως σήμερα αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, είναι η καθυστέρηση πληρωμής του εργολάβου, από την εποχή της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ένεκα των άδειων ταμείων που «κληρονόμησε» η νέα δημοτική αρχή και παρ’ όλες τις προσπάθειες που ομολογουμένως κατέβαλε.

Το πολύ αστείο βέβαια είναι, ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή… διαφήμιζε ότι με την σύμβαση με τον εργολάβο, ο δήμος θα κέρδιζε 1.000.000 ευρώ το χρόνο, από την… οικονομία που –υποτίθεται- θα γινόταν!

Ούτε βέβαια οικονομία, ούτε εκατομύριο, αλλά χρέος και το σημερινό αποτέλεσμα, η σημερινή τραγική κατάσταση! Και αυτή φοβόταν ο σημερινός δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης και την τόνιζε με παντοίους τρόπους όταν ήταν στην αντιπολίτευση, χωρίς φυσικά να παίρνει απαντήσεις! ΕΔΩ, μια από τις πολλές, ενδεικτική του τοποθέτηση, τον Μάϊο του 2018:

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, οι «ακόλουθοι» αυτής της καταστροφικής πολιτικής για τον τόπο, άκουσαν και το παρακάτω ευτράπελο από το στόμα του πρώην δημάρχου, το οποίο δείχνει πολύ απλά, ότι, υπάρχουν εκλεγμένοι από τους δημότες του Ωρωπού άνθρωποι, οι οποίοι αφήνουν παράμερα τη λογική και το συμφέρον του τόπου, αρκεί να υπηρετήσουν πιστά μικροπολιτικές λογικές και καταστροφικές αποφάσεις!

Και χθες, αγνόησαν την προσπάθεια που κάνει η νέα δημοτική αρχή να κρατήσει το δήμο καθαρό, θέλοντας να γίνει ετοιμοπόλεμη στην αποχώρηση του εργολάβου προτού λήξει η σύμβασή του και… ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ από συγκεκριμένα χρήματα ενός ευρωπαϊκού προγράμματος, να αγοράσει ο δήμος τουλάχιστον δύο(2) μεταχειρισμένα απορριμματοφόρα 5ετίας, για να ενισχύσει το στόλο των απορριμματοφόρων, ζητώντας διά του κυρίου Ρούσση, να αγοραστεί ΜΟΝΟ ένα(1)… καινούργιο!

Το γιατί βέβαια είναι ευκόλως κατανοητό! Τα δύο προφανώς θα μαζευουν περισσότερα απορρίμματα και αυτό σε ένα πλάνο απαξίωσης, δεν είναι αρεστό!!!

Γνωστού όντως βέβαια, ότι η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε ένα δημοτικό στόλο σε ακινησία και πλήρη εγκατάλειψη, για την επισκευή του οποίου ζητήθηκε η γενναιοδωρία του κυρίου Θανάση Μαρτίνου.

Μάλιστα, απαγόρευσαν στη νέα δημοτική αρχή, ακόμη και να… νοικιάσει απορριμματοφόρα!!!

Αυτά και άλλα πολλά έγιναν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, για τα οποία θα επανέλθουμε.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.