Το Τοπικό Συμβούλιο Χαλκουστίου, τηρώντας τη νομιμότητα, έδωσε τις απαντήσεις για τις… «προσθαφαιρέσεις»

Όταν τελείωσαν οι εκλογές του περασμένου Ιουνίου, όσοι βρέθηκαν στη μεριά των ηττημένων, άρχισαν να κάνουν προσθέσεις και αφαιρέσεις σύμφωνα με τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους, ώστε να καταλήγουν στο… πως πρόκειται να διοικηθεί αυτός ο δήμος.

Στις αριθμητικές τους πράξεις όμως και σε κάθε εξίσωσή τους, δεν έβαζαν ποτέ τον «άγνωστο Χ», ο οποίος ήταν, ότι, οι συμπολίτες τους δεν ήθελαν τη συνέχεια στην προκλητική διοίκηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής! Ήθελαν να γεννηθεί ξανά η ελπίδα για το Δήμο και να επιστρέψει ο σεβασμός της διοίκησης στην κοινωνία του. Κάλεσαν για τον σκοπό αυτό, τη «Συνεργασία Ευθύνης» με δήμαρχο τον Γιώργο Γιασημάκη.

Αιχμή του δόρατος για τους αιθεροβάμονες ηττημένους, εκτός από την ισοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο μεταξύ της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της σημερινής, ήταν ουσιαστικά, μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής του νόμου, που τους χάριζε την πλειοψηφία στους προέδρους των κοινοτικών συμβουλίων. Εκεί είδαν ότι είχαν μια δυναμική να αντιστρέψουν τη λαϊκή ετυμηγορία.

Και έκαναν λάθος! Γιατί απλά, η αλλαγή στο νόμο, δεν τους χάριζε και την πλειοψηφία στα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων! Αυτό δεν το είδαν, ή δεν ήθελαν να το δουν, γι’ αυτό και σήμερα με θλίψη πολλή και απογοήτευση περίσσια, βλέπουν ότι τελικά μπορεί να διοικεί η πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών και όχι οι τιτλοφορούμενοι αρχηγοί!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Χαλκουτσίου, στην οποία, τα τρία μέλη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, είχαν να αντιμετωπίσουν τα τέσσερα μέλη των αρνητών της προηγούμενης δημοτικής αρχής (Γεωργία Βάθη, Δημήτρης Μπλατσιώτης, Κωσταντίνος Κανάρης, Μελέτης Βρούβας). Τα μέλη της ελπίδας και του σεβασμού του δημότη. Και όπως ήταν φυσικό, οι προσθέσεις και οι αφαιρέσεις των ηττημένων, να δείξουν, πόσο ανήμπορες είναι απέναντι στην ελπίδα του τόπου και στον σεβασμό της κοινωνίας του. Και όλα αυτά, σύμφωνα με ορθή χρήση του νόμου και των διατάξεών του.

Και ήρθε η πρώτη απάντηση στις «προσθαφαιρέσεις», με θέματα που έφερε η πλειοψηφία των «4» και πέρασαν από το τοπικό συμβούλιο, όπως και η αποδοχή των «4» σε δύο θέματα των «3» της μειοψηφίας, τα οποία όμως είχαν ήδη φροντίσει οι «4»! Το ένα από αυτά ήταν ο εορταστικός στολισμός και η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το άναμμα του Δένδρου, που ήδη έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στην πλατεία Χαλκουτσίου.

Έκπληξη σαφώς ήταν και ένα ακόμη θέμα με το οποίο θα οριζόταν από το τοπικό συμβούλιο αναπληρωτής προέδρου, ενώ θα μπορούσε να οριστεί μόνο με απόφαση του προέδρου. Έτσι, εφ’ όσον ο πρόεδρος το έφερε ως θέμα, έδωσε τη δυνατότητα στους «4» να θέσουν σε ψηφοφορία τη δική τους πρόταση, η οποία ήταν, αναπληρωτής πρόεδρος να γίνει το μέλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση, Μελέτης Βρούβας και αυτόν φυσικά να αναγνωρίζουν, αν και όποτε χρειαστεί.

Μέσα από τα θέματα που έφεραν στο τοπικό συμβούλιο οι «4», ήταν, με εισήγηση της Γεωργίας Βάθη, να μην αναγνωρίζεται για ενημερωτικό «εργαλείο» της κοινότητας, ένα προφίλ στο fb με όνομα «Δημοτική Κοινότητα Χαλκουτσίου», το οποίο διαχειρίζεται ο πρόεδρος Γιώργος Λιθαδιώτης και μέσα από το οποίο… γίνεται προσπάθεια πολιτικής αντιπαλότητας προς τη σημερινή δημοτική αρχή! Η εισήγηση έγινε δεκτή από 6 μέλη του συμβουλίου, μειοψηφούντος του προέδρου. Η εισήγηση της κυρίας Βάθη ήταν:

«Υπάρχει ένα προφίλ στο fb που λέγεται «Τοπική Κοινότητα Χαλκουτσίου. Το προφίλ αυτό πιστεύω ότι δεν εκπροσωπεί το τοπικό μας συμβούλιο διότι δεν ενημερώνει και δεν ασχολείται με τα τοπικά μας προβλήματα όπως οφείλει, αλλά προσπαθεί να παράγει πολιτική και στρέφεται κατά προσώπων. Εισηγούμαι να πάρουμε απόφαση ότι το προφίλ αυτό δεν εκπροσωπεί την Τοπική Κοινότητα Χαλκουτσίου, να δημιουργήσουμε ένα BLOG και μέσα από αυτό να ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα τους συνδημότες μας στο Χαλκούτσι».

Οι «προσθέσεις» και «αφαιρέσεις» λοιπόν και οι αστήριχτες και παραπλανητικές μεγαλοστομίες, πήραν από το τοπικό συμβούλιο Χαλκουτσίου τις απαντήσεις που τους οφείλονταν και που σίγουρα είναι προς το συμφέρον του τόπου και των ανθρώπων του.

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.