Κάποιοι θέλουν δήμαρχο «μαριονέτα» και δημοτική αρχή «θέατρο σκιών»!

Έλεγαν, έγραφαν, ότι ο Δήμος… δεν θα μπορέσει να διοικηθεί! Ο νέος νόμος εκλογής, τους άφηνε τα περιθώρια να το σκεφτούν και… το θεώρησαν δικαίωμά τους! Ο καθένας με τη δική του φυσικά απόκρυφη αιτιολογία.

Άρχισαν λοιπόν από την πρώτη μέρα της νέας δημοτικής αρχής, να δείχνουν τα «νύχια» τους και να εφευρίσκουν «πατήματα». Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν δήμαρχο έρμαιο των ορέξεών τους και όχι συνεπή στον όρκο που έχει δώσει για τον τόπο του!

Ο όρκος ο δικός τους, παραμένει μόνο η «υπογραφή» για τη θέση τους στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό δείχνουν ότι τους αρκεί!

Όπως γράφαμε και σε χθεσινό δημοσίευμά μας, η εσκεμμένη απουσία και η μη απαρτία για να μην ληφθούν δημοτικές αποφάσεις, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στην τοπική αυτοδιοίκηση και φυσικά στα δημοτικά του Ωρωπού!

Υπάρχει όμως μια πολύ σημαντική διαφορά! Είναι άλλο να διαφωνεί κάποιος με μια απόφαση ενός δημάρχου και μιας δημοτικής αρχής, για τον ένα ή τον άλλο αιτιολογημένο λόγο και άλλο -εκμεταλλευόμενος έναν «άρρωστο» νόμο- να θέλει να υποκαταστήσει την Αρχή ενός τόπου, απαξιώνοντας την ετυμηγορία των πολιτών του!

Ο «άρρωστος» αυτός νόμος, όσο προβληματικός και αν είναι, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να απαιτεί ή να μοιράζει συγχωροχάρτια! Ούτε βέβαια να δημιουργεί «βεζίρηδες» στη θέση του «Βεζίρη»!

Και τα δύο αυτά που είναι τα ζητούμενα της πλειονότητας της σημερινής αντιπολίτευσης στο δήμο Ωρωπού. Με «συγχωροχάρτια» και «βεζίρηδες», θέλουν ένα δήμαρχο «μαριονέτα» και μια δημοτική αρχή «θέατρο σκιών»! Αυτό θέλουν να πετύχουν! Το έλεγαν, το έγραφαν και εφαρμόζουν το σχέδιό τους από την πρώτη μέρα!

Το πρόβλημα όμως με τους ανθρώπους αυτούς, δεν είναι αν θα καταφέρουν να μουμιοποιήσουν τη διοίκηση του τόπου, αλλά με ποιον τρόπο θα περάσουν αυτήν την πράξη τους στους πολίτες του τόπου. Ο λόγος έχει και αντίλογο.

Πώς θα μπορέσουν να αρνηθούν όταν δεν θα είναι δυνατή η άρνηση, γιατί θα αντίκειται στα συμφέροντα του δήμου; Πώς θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν την άρνηση αυτή, όταν δεν θα υπάρχει καμία αιτιολογημένη δικαιολογία; Οι ασεβείς πόθοι είναι η δική τους τρικλοποδιά στον ίδιο τον εαυτό τους!

 

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.