Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την ακύρωση της απευθείας ανάθεσης του έργου στην παραλία Μαρκοπούλου

Ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Δημιουργία», Διονύση Καμπιώτη, του είπε: «Να μην παραβιάζετε ανοιχτές πόρτες»!

Και το είπε αυτό, απαντώντας στο θέμα που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καμπιώτης, περί «τροποποίηση της με αριθμό  54/2019 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, στο σκέλος που αφορά τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου» για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Μαρκοπούλου που έχει υποστεί καθίζηση.

Και ζητούσε ΜΟΝΟ την αλλαγή εκτέλεσης του έργου, από διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, δηλαδή ουσιαστικά απευθείας ανάθεση (απόφαση 54) που είχε αποφασίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή σε ανοιχτό διαγωνισμό!

Πόσο περίεργο είναι που το θέμα αυτό, το έφερε ο κ. Καμπιώτης, με τις υπογραφές εκείνων που είχαν ψηφίσει την… διαπραγμάτευση;;; ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 54

Πάλι καλά που στην εισήγησή του ο κ. Καμπιώτης αναγνωρίζει ότι… η παράταξη του νυν δημάρχου ως αντιπολίτευση, είχε καταγγείλει την «απευθείας ανάθεση»!!!

«Παραβιάζουν ανοιχτές πόρτες» κατά το δήμαρχο οι υπογράφοντες για τη συζήτηση του θέματος, μεταξύ των οποίων είναι και οι υπογράψαντες την απευθείας ανάθεση!!!

Και συμβαίνει αυτό, γιατί σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα που κατέθεσε ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, στους οκτώ(8) μήνες που πέρασαν και δεν έγινε το αναγκαίο και επείγον έργο, με υπαιτιότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, έχει αλλάξει η κατάσταση της καθίζησης και χρειάζεται νέα μελέτη!

Την αλλαγή της μελέτης λοιπόν πρότεινε ο κ. Γιασημάκης την οποία υπερψήφισε και ο κ. Καμπιώτης (που «πιάστηκε» από το δήμαρχο «αδιάβαστος») με την παράταξή του και μόλις αυτή ολοκληρωθεί, θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και τον νέο τρόπο εκτέλεσης του έργου. ΕΔΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 188

Παραμένει όμως σήμερα ο κίνδυνος στο παραλιακό σημείο εκείνο και δυστυχώς, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, μεγαλώνει και ο χρόνος αποκατάστασής του οδοστρώματος.

ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΜΠΙΩΤΗ:

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.