ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Να τελειώσει ο λαϊκισμός και τα παραμύθια προς τους συμβασιούχους-παρατασιούχους

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Ωρωπού αντέκρουσε -παραθέτοντας τα πραγματικά στοιχεία από τα ανταποδοτικά έσοδα του δήμου- τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης, ότι ενώ ο δήμος έχει χρήματα, δεν δέχεται την μονιμοποίηση των συμβασιούχων-παρατασιούχων και δεν στηρίζει τις αγωγές τους.

Ο Γιώργος Γιασημάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό και παραμύθια, με τα οποία παραπλανούν τους δημότες και κατέθεσε προς ενημέρωση όλων, τα εισπραχθέντα ανταποδοτικά από την καθαριότητα του 2018 που ήταν 5.1 εκατ. ευρώ και όχι 23 εκατ. που επικαλείται η «Λαϊκή Συσπείρωση» και την ακολουθούν κατά πόδας και οι δύο άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης!  Και την ακολουθούν, γιατί αυτό βολεύει πολιτικά την «συμμαχία» τους εις βάρος των συμφερόντων του δήμου!

Βολεύει επίσης να ξεχνούν και οι τρεις παρατάξεις, το ποιος έφερε τον εργολάβο στο δήμο και ουσιαστικά δρομολόγησε το σημερινό πρόβλημα για το οποίο… κόπτονται!

Εκμεταλλεύονται τη θέση του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη, η οποία είναι να αποφασίζει με βάση τις δυνατότητες του δήμου και να μιλά με ειλικρίνεια τόσο στους συνδημότες του, όσο και στους εργαζόμενους του δήμου.

Όσον αφορά την στήριξη των συμβασιούχων-παρατασιούχων, ο δήμαρχος ζητά να πάρουν απόφαση, ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου και είναι απαραίτητοι στην υπηρεσία. Η αντιπολίτευση ζητά να προστεθεί ότι είναι εξασφαλισμένη και η μισθοδοσία τους, κάτι το οποίο με την παρούσα οικονομική κατάσταση του δήμου δεν μπορεί να υποστηριχθεί.

Χαρακτηριστική παράγραφος από έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας την 1η Νοεμβρίου , η οποία αναφέρει την οικονομική κατάσταση και στάση πληρωμών!

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.