Και οι κάδοι εναπόθεσης στερεών αποβλήτων στην υπηρεσία καθαριότητας από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Γαζβινιάν

Πως να αντιμετωπίσουν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται 2,5 μήνες τώρα σε όλο το δήμο, από τη νέα δημοτική αρχή του Γιώργου Γιασημάκη; Μια δουλειά που «χτίζεται» πάνω στα ερείπια που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή, η οποία σήμερα, με κάθε τρόπο προσπαθεί να την απαξιώσει, με παραπληροφόρηση, με ανυπόστατες καταγγελίες και  παραπλανητικές συνεργασίες.

Ο δημότης του Ωρωπού σήμερα, για όλη την προσπάθεια αυτή, μαθαίνει, βλέπει και κρίνει. Και ήδη αποδίδει τα εύσημα σ’  αυτούς που προσπαθούν. Παρ’ όλο τον πόλεμο που τους γίνεται και παρ’ όλο το φρένο που προσπαθούν να τους βάλουν!

Και ενώ ό,τι συμβαίνει μέσα στο δήμο και στα γραφεία των υπηρεσιών για να ξεκολλήσει ο δήμος από την ανυπαρξία, είναι δύσκολο να το δει ο απλός δημότης που ταλανίζεται από τη σκληρή καθημερινότητά του, βλέπει τουλάχιστον αυτό που συμβαίνει γύρω του και έχει σχέση με την καθαριότητα, το πρώτο και μεγάλο στοίχημα της σημερινής δημοτικής αρχής.

Είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι  τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ωρωπός σε σχέση με την καθαριότητα, παραδόθηκε σε άθλια κατάσταση! Ένας απέραντος σκουπιδότοπος, με τα δημοτικά αυτοκίνητα καθηλωμένα από έλλειψη καυσίμων, σκουριασμένα, με ευθύνη της πολιτικής που ακολούθησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Στην πολιτική αυτή υπήρξαν πράξεις και παραλήψεις που συνιστούν το λιγότερο αντισυμβατική συμπεριφορά, εις βάρος των δημοτών του Ωρωπού. Την άθλια αυτή κατάσταση, καλέστηκε να τη διαχειριστεί ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας και περιβάλλοντος, Ανδρέας Γαζβινιάν. Ένας άνθρωπος των δύσκολων αποστολών, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά ότι ήταν υποχρεωμένος να πετύχει και να τιμήσει την εμπιστοσύνη του δημάρχου και των συνδημοτών του. Και παρέλαβε μια υπηρεσία, η οποία είχε ουσιαστικά διαλυθεί!

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν, μέσα σε 2,5 μήνες, έδειξε τη δουλειά του! Ανεξάρτητα αν έγινε ο εύκολος καθημερινός στόχος των οπαδών της απαξίωσης του σπουδαίου δημοτικού έργου που γίνεται σε όλους τους τομείς. Δέχεται τον ανίερο πόλεμο, μάχεται κάθε μέρα που έρχεται, όλη τη μέρα, για την ποιότητα της υπηρεσίας που διευθύνει και συνεχίζει με αποφάσεις που «ντύνουν» την νέα πραγματικότητα στην καθαριότητα του δήμου!

Μία από τις αποφάσεις του αυτές, ήταν να πάρει και τους μεγάλους κάδους εναπόθεσης στερεών αποβλήτων, οι οποίοι βρίσκονταν πεταμένοι εδώ κι εκεί, ακόμη και γεμάτοι απόβλητα, τους καλλώπισε και ήδη άρχισε τη διανομή τους στις κοινότητες του δήμου, ώστε να συμβάλουν και αυτοί στην εξυπηρέτηση των δημοτών και να αποδώσουν στη γενική εικόνα του δήμου.

Ένα μικρό δείγμα, από έναν άνθρωπο της συνεχούς προσπάθειας να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των συνδημοτών του.

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.