48 νέοι μόνιμα εργαζόμενοι στο δήμο και η «αποκαλυπτική» εισήγηση της αντιπολίτευσης!

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο οποίος βάλλεται τις τελευταίες μέρες αναίσχυντα από την αντιπολίτευση, γιατί τον υπερχρεωμένο δήμο που παρέλαβε… δεν τον σπρώχνει στα τάρταρα της χρεωκοπίας, επειδή θέλει να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης των συνδημοτών του, όρκισε σήμερα το πρωί 48 νέους μόνιμα εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, οι οποίοι ήταν επιτυχόντες της Προκήρυξης ΑΣΕΠ /2018.

Ο κ. Γιασημάκης βάλλεται λοιπόν, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών του, γιατί δεν θέλει να προσλάβει ο δήμος και όλους τους συμβασιούχους της Δομής Φιλοξενίας της Μαλακάσας, που εργοδότης τους είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μισθοδοτούνται από τον ΟΑΕΔ! Και γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι ο δήμος βρίσκεται με άδεια ταμεία!

Πώς όμως θα πολεμήσουν τη νέα δημοτική αρχή, γιατί θέλει το νοικοκύρεμα και την κάθαρση από τα δεινά που ταλαιπωρούν και καθηλώνουν την ανάπτυξη;;; Εκμεταλλευόμενοι φυσικά «πιασάρικα» θέματα, ώστε να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα να περάσουν την καταστροφική για τον τόπο συνεργασία τους! Και αυτό κάνουν, πιστεύοντας ότι θα το εκμεταλλευτούν πολιτικά και θα αποτρέψουν τη νέα δημοτική αρχή από ενέργειες που τους τρομάζουν!

Ένα από τα θέματα αυτά, ήταν και αυτό που ζητούσαν με εισήγησή τους, την οποία πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο, να προσλάβει ο δήμος ως μονίμους, τους συμβασιούχους εργαζόμενους  στη Δομή Φιλοξενίας της Μαλακάσας!

Η εισήγηση όμως που έκαναν και την πέρασαν με την πλειοψηφία που διαθέτουν συνεργαζόμενοι, προδίδει και τον τρόπο που σκέφτονται!

Αυτή είναι η εισήγηση, η οποία έγινε από τον Μιχάλη Χασιώτη και συνυπέγραψαν οι κ.κ. Ρούσσης και Καμπιώτης (ο οποίος να σημειώσουμε άλλα είπε και άλλα τελικά ψήφισε) και βεβαίως οι ακολουθούντες τους:

Όπως ο κάθε δημότης μπορεί να δει, γράφουν ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς ανάγκες» χωρίς να πουν ότι ανάγκες αυτές… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!

Συνεχίζοντας μάλιστα, αναφέρουν ότι «η ενδεχόμενη διακοπή της εργασιακής τους σχέσης, θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα στον Δήμο Ωρωπού»!!!

Γιατί να προκαλέσει άραγε σοβαρό πρόβλημα στο δήμο;;; Το πρόβλημα είναι σαφέστατα του Υπουργείου και αυτό καλείται να το λύσει.

Μία εισήγηση λοιπόν ΔΙΑΤΡΗΤΗ, την οποία καλεί σύσσωμη η αντιπολίτευση να εκτελέσει ο Δήμαρχος. Ο Γιώργος Γιασημάκης όμως, είναι απόλυτα ξεκάθαρος και δηλώνει:

«Ακόμα και αν είχε ο Δήμος την οικονομική δυνατότητα να τους προσλάβει, ακόμα και αν έκαναν δουλειά για τον Δήμο και όχι μόνο για την Δομή Φιλοξενίας, δεν υπάρχει καμία νομική διαδικασία για την πρόσληψή τους, αφού εργοδότης τους είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι ο Δήμος Ωρωπού. Η δε μισθοδοσία τους γίνεται από τον ΟΑΕΔ και όχι από τα ρημαγμένα ταμεία του Δήμου Ωρωπού».

 

 

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.