Ο κίνδυνος «δημοτικού μνημονίου», τα χρέη του δήμου και οι καίριες ερωτήσεις Δημήτρη Κιούσση και άλλων δημοτών

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των στοιχείων που ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης στην ενημέρωση των δημοτών την περασμένη Κυριακή, σήμερα παρουσιάζουμε το έγγραφο από το Παρατηρητήριο της Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το οποίο επισημαίνει την υστέρηση εσόδων του δήμου και τον κίνδυνο δημοτικού μνημονίου!

Ο κ. Γιασημάκης είπε:

«ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΗΞΕΡΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ.

ΣΤΙΣ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΥΣΤΕΡΗΣΗ  25,6% Η ΑΛΛΙΩΣ 1.293.927,37 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΕΙ ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  Ο κ.ΡΟΥΣΣΗΣ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ  ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ.

ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ,  Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ)».

Στη συνέχεια παρουσίασε τα χρέη του δήμου που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, σύμφωνα με έγγραφο που παρέλαβαν στις 11-9-2019, για τα οποία ανέφερε:

  • ΠΡΟΣ ΦΟΡΕΙΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 1.000.000 ΕΥΡΩ
  • ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΡΙΤΟΥΣ (ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ  ΚΛΠ) 4.000.000 ΕΥΡΩ
  • ΟΡΦΑΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ (ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ  Ή ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ) 500.000 ΕΥΡΩ
  • ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΟΔΟ 4.000.000 ΕΥΡΩ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ  ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
  • ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ 2.000.000 ΕΥΡΩ
  • ΣΕ Φ.Π.Α 1.500.000 ΕΥΡΩ

ΣΥΝΟΛΟ 13.500.000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ .

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

ΘΕΛΩ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ , ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (ΚΕΔΩ-ΝΠΔΔ ΚΛΠ)  ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΧΡΕΟΣ .

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.

ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΙΣ 350.000 ΕΥΡΩ .

Για την οικονομική κατάσταση αυτή, ο δήμαρχος δέχθηκε ερωτήματα που αφορούσαν τις παραπέρα ενέργειες την επόμενη μέρα ώστε να εξομαλυνθεί αυτή η κατάσταση:

Χαρακτηριστικές ήταν δύο ερωτήσεις του πρώην δημοτικού συμβούλου, πρώην μέλους του Δ.Σ. του ΟΣΕ και πολιτευτή, Δημήτρη Κιούσση, ο οποίος έχει δώσει μάχες για την καθαρότητα των δημοτικών αποφάσεων και την ανάπτυξη του δήμου:

Εδώ οι ερωτήσεις που δέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης και από άλλους δημότες, με δύο πολύ ενδιαφέρουσες από τον εκδότη – δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Αθανασίου:

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.