Με συλλογική δουλειά -έργο Επαμεινώνδα Δημητρίου- αλλάζει καθημερινά η εικόνα του Αυλώνα!

Ο αντιδήμαρχος Νώντας Δημητρίου με τον τοπικό σύμβουλο Βασίλη Λέκκα.

Υπάρχουν φορές που η εικόνα δεν μπορεί να καταγράψει μια απόφαση, ένα όραμα, έναν στόχο, μια κοινή προσπάθεια, μια συλλογική δουλειά! Δεν μπορεί να καταγράψει το «ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για έναν» και όταν ειδικά, όταν ο «ένας» αυτός, είναι ένας τόπος και στην προκειμένη περίπτωση ο Αυλώνας!

Ο ξεχασμένος Αυλώνας, ο παρατημένος Αυλώνας κοντά μια δεκαετία τώρα, που από κεφαλοχώρι του Καλλικράτειου Ωρωπού, έγινε το «περιθώριο» των δημοτικών αποφάσεων και… μαράζωσε σε όλα τα επίπεδα!  Έργων, πολιτισμού, παιδείας, καθημερινότητας…

Σήμερα όμως, με την νέα δημοτική αρχή Γιασημάκη, οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν επί χρόνια ανήμποροι αυτόν τον κατήφορο, εκλεγμένοι και μη, έχουν την ευκαιρία να αντιστρέψουν αυτήν την καταστροφική πορεία. Και αυτό κάνουν άνθρωποι όπως ο Νώντας Δημητρίου, ο Νίκος Τζεβελέκος, ο Γιώργος Παπαγιάννης, η Έφη Κρέμου, ο Βασίλης Λέκκας, ο Άγγελος Πανούτσος, ο Άγγελος Καλύβας, ο Θωμάς Μακροδημήτρης, η Ελένη Κωνσταντίνου και αρκετοί άλλοι.

Ο Αυλώνας σήμερα με γοργούς ρυθμούς και σταθερά αλλάζει την εικόνα του. Επαναφέρει τον σεβασμό στην ιστορία και στην πολιτιστική του κληρονομιά και αναβαθμίζει τις προοπτικές στην ποιότητα της ζωής του. Σε μια εποχή μάλιστα, στην οποία ο δήμος παραδόθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή σε πλήρη εγκατάλειψη και προκλητική διάλυση!

Οι Αυλωνιώτες όμως έκαναν τον περασμένο Μάιο την σωστή επιλογή. Εξέλεξαν πρώτο τον σημερινό αντιδήμαρχο Νώντα Δημητρίου, τον εμπνευστή και δημιουργό αυτής της συλλογικής προσπάθειας, τον πρώτο ακούραστο εργάτη της, αυτόν που έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να πετύχει ο Αυλώνας! Άνθρωπος που εμπνέει, που αναγνωρίζει, που έχει αξίες περί δικαίου.

Μια επίσκεψη από τον καθένα σήμερα στον Αυλώνα, είναι αρκετή για να δει ότι η ζωντάνια έχει επανέλθει και θα διαπιστώσει επίσης, ότι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο… φαίνεται παντού γύρω του!

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.