Ο δήμαρχος Ωρωπού σε συνάντηση σήμερα με τους κατοίκους της Μαλακάσας για τα προβλήματα από το hot spot

Συνάντηση είχε σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης με τους πολίτες της Μαλακάσας, με θέμα την παραβατικότητα που δέχεται η τοπική κοινωνία από τους διαμένοντες μετανάστες στο hot spot της περιοχής, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται, καθώς και τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν.

Παρόντες στην συνάντηση αυτή ήταν επίσης, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Λίτσας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σπύρος Λίτσας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Παπαγιάννης και ο τοπικός σύμβουλος Ευάγγελος Γκουζούνης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους πολίτες για τις ενέργειες που έχουν γίνει ήδη από τη νέα δημοτική αρχή στον λιγοστό χρόνο της παρουσίας της και οι οποίες αφορούν την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και για την συνάντησή του με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Χρυσοχοΐδη, την οποία έχει ζητήσει και θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών. Στη συνάντηση αυτή θα του ζητηθεί και η επίσκεψή του στην Μαλακάσα, ώστε να ακούσει και από κοντά την αγωνία των πολιτών.

Επίσης, ο κ. Γιασημάκης θα επιδιώξει συνάντηση και με τις ΜΚΟ του hot spot, καθώς και με αντιπροσωπεία των μεταναστών, ώστε να υπάρξει και προς αυτούς ενημέρωση, με στόχο να μειωθεί η παραβατικότητα και να επανέλθει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της Μαλακάσας, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει.

Κύριο ζητούμενο των πολιτών είναι, η δημιουργία αστυνομικού τμήματος στην περιοχή, ο έλεγχος στο εσωτερικό του hot spot, η μείωση σε ανεκτά επίπεδα των φιλοξενούμενων μεταναστών και φυσικά η μη αύξησή τους.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι πολίτες εξέδωσαν ψήφισμα το οποίο ο δήμαρχος θα μεταφέρει στον κ. Χρυσοχοΐδη.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.