ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: Σημαντικό τι θα παραδώσουμε όταν έρθει η ώρα…

Η αυθαιρεσία κυριαρχεί επί χρόνια σε αυτόν τον τόπο και αυτό είναι μια κυρίαρχη αιτία, που τα περισσότερα γίνονται «στο πόδι», εφήμερα, για λόγους κυρίως εντυπώσεων, ψηφοθηρίας και ικανοποίησης του «εγώ» της εξουσίας.

Όλα αυτά τελικά συμβάλουν στο να υπάρχει μόνιμη τροχοπέδη, σε όποια προσπάθεια γίνεται, για να αλλάξει μια εικόνα προχειρότητας, η οποία στερεί από το δήμο Ωρωπού την ανάπτυξη!

Ελπίδα για άλλη μια φορά, είναι μια νέα δημοτική αρχή με διαφορετική φιλοσοφία στον σχεδιασμό και φυσικά στην υλοποίηση. Μια Αρχή που να μπορεί να ξεχωρίζει και να εργάζεται για την ανάγκη του συνόλου, από το να εξυπηρετεί την ανάγκη των λίγων ή του ενός.

Μια αρχή που θα κυριαρχεί ο σεβασμός στο δημότη, αλλά και ο ευδιάκριτος αυτοσεβασμός του εκλεγμένου. Όταν δεν υπάρχει ο δεύτερος, είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει και ο πρώτος.

Τον αυτοσεβασμό όμως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να τον έχει κάποιος ως οδηγό, αν δεν τον έχει καλλιεργήσει στον χαρακτήρα του, γιατί κύριο γνώρισμα του αυτοσεβασμού, είναι η συνεχής αναζήτηση της δικαιοσύνης σε πράξεις και σε πρόσωπα.

Όταν τώρα μιλάμε για αυτοσεβασμό ενός συνόλου ανθρώπων που αναλαμβάνουν την ευθύνη ενός τόπου, εννοούμε μια πορεία που δεν θα διαψεύδει τις ελπίδες που έχει καταθέσει στην κοινωνία του!

Πολύ σοφά ο νέος δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, κατά την πρώτη μέρα της δημοτικής τους αρχής, είπε χθες στους συνεργάτες του ότι είναι πολύ σημαντικό τι θα παραδώσουν όταν θα φτάσει εκείνη η ώρα.

Και ο Γιώργος Γιασημάκης όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά, διατηρεί ακέραιο τον αυτοσεβασμό του.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.