ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ: Προτάσεις για το τί πρέπει να γίνει στον Αυλώνα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠO:  ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΗ  ΠΡΟΣ την ΠΡΟΕΔΡΟ του Τοπικού Συμβουλίου Αυλώνα Έφη ΚΡΕΜΟΥ

ΘΕΜΑ:  «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΛΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ»

Κυρία Πρόεδρε,

Σε συζήτηση που είχαμε αξιολογώντας την αμέριστη εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι κάτοικοι του Αυλώνα εκλέγοντάς μας στο τοπικό συμβούλιο με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο συνδυασμό αλλά και η εκλογή του κ.  Δημητρίου  Επαμεινώνδα πρώτου δημοτικού συμβούλου επί των εκλεγέντων του συνδυασμού μας «Συνεργασία Ευθύνης» καθώς επίσης στον Αυλώνα η εκλογή του συνδυασμού με Δήμαρχο τον κ.  Γιασημάκη Γιώργο με πλειοψηφία την 1η  και 2η Κυριακή με 27 μονάδες διαφορά από τον απερχόμενο Δήμαρχο αποδεικνύουν την επιθυμία των κατοίκων του Αυλώνα να δούνε άμεσα την αλλαγή στη Δημοτική Κοινότητά μας και γενικά στο Δήμο Ωρωπού.

Τα παραπάνω είναι και ο λόγος που μου ζητήσατε να σας καταθέσω εγγράφως σκέψεις και προτάσεις μου για να ιεραρχήσουμε βάσει αναγκών την υλοποίηση του συνόλου των προτάσεων από τους εκλεγέντες και μη Κοινοτικούς Συμβούλους.

 1. α) Με την ανάληψη των καθηκόντων μας πρέπει να αντικαταστήσουμε τη φθαρμένη σημαία στο κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα.

β)  Άμεση επισκευή μόνιμης επί μηνών διαρροής νερού σε φρεάτιο στο άκρο της

πλατείας του Ο.Σ.Ε. (ταβέρνα Χριστοφόρου).

γ)   Άμεση αντικατάσταση με σιδερένιο το επικίνδυνο ξύλινο κάγκελο στη κεντρική

πλατεία πίσω από το εγκαταλειμμένο σιντριβάνι.

δ)   Τοποθέτηση μπάρας προστασίας πεζών και οχημάτων επί της Αθηνών Χαλκίδος

στο οικόπεδο Αποστόλου-Γώγου.

ε)   Έως  14 Σεπτεμβρίου θα φυτέψουμε στην Κεντρική Πλατεία τα πρώτα

λουλούδια σε ένδειξη ότι θα αλλάξουν πολλά για τον Αυλώνα με τη νέα

Δημοτική και Κοινοτική Διοίκηση.

 1. Πριν από την παράδοση και παραλαβή να ζητήσετε με αιτήσεις προς τις Διευθύνσεις του Δήμου Ωρωπού να σας απαντήσουν εγγράφως για τα παρακάτω:

α)  Διεύθυνση Προσωπικού

Ποιό είναι το προσωπικό που υπηρετεί στην Κοινότητά μας με όλα τα στοιχεία του,

με τι σχέση εργασίας και ειδικότητα εργάζεται και σε ποια διεύθυνση αναφέρεται

καθώς επίσης και το υπόλοιπο της κανονικής τους άδειας.

β)  Διεύθυνση Οικονομικού

Ποια είναι τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται από την κοινότητά μας προς το Δήμο.

Σε ποιούς προμηθευτές υπάρχουν οφειλές από την κοινότητά μας; Eάν ναι,  ποιά είναι τα ποσά;

Ποιό είναι το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που θα παραλάβουμε για την κοινότητά μας.

γ)   Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών

Ποιά τεχνικά έργα για την κοινότητά μας βρίσκονται σε εξέλιξη και ποιό είναι το       υπόλοιπο της οφειλής τους εάν υπάρχει;

Tι έχει προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί για τον Αυλώνα;

Τι αποφάσεις έχουν παρθεί από το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο και τι τεχνικές μελέτες υπάρχουν που αφορούν τον Αυλώνα;

Σε ποιά φάση βρίσκεται η τελματωμένη μελέτη επέκτασης σχεδίου πόλης Αυλώνα;

Να ζητήσετε να σας δοθεί κατάσταση βιομηχανιών και αποθηκών εντός και εκτός ΒΙΠΑ και διαμετακομιστικού κέντρου περιοχής Αυλώνα ανεξάρτητα εάν είναι σε λειτουργία ή όχι η μονάδα.

Να ζητήσετε να σας δοθεί κατάσταση οχημάτων και μηχανημάτων που είναι χρεωμένα στην κοινότητά μας και ποιοί είναι οι υπεύθυνοι.

 1. Παράδοση – Παραλαβή

Πριν την παράδοση και παραλαβή να ζητήσετε με έγγραφο αίτημα από τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο κ.  Σιδέρη Χρήστο (λόγω του ότι ήταν υπεύθυνος με το σύνολο των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα) αλλά και από τον Πρόεδρο του τοπικού κ..  Λέκκα Γεώργιο εκτός των οτιδήποτε άλλων που θα σας παραδώσουν να σας παραδώσουν και τα παρακάτω βιβλία που αφορούν την Κοινότητά μας:

ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Ή

ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ – ΑΓΟΡΩΝ – ΑΠΟΘΗΚΗΣ – ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ – ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ – ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ – ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΩΝ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ – ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΓΩΓΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΜΟΝΩΝ – ΑΓΟΡΑΣ ΧΛΩΡΙΟΥ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΛΩΡΙΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ – ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ – ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

Εάν υπάρχουν τα παραπάνω ζητούμενα βιβλία ή όσα υπάρχουν να παραδοθούν.  Εάν δεν υπάρχουν να προγραμματιστεί η αγορά των βιβλίων για την άμεση παρακολούθηση της λειτουργίας της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα για την ομαλή

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ –  ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

 1. Προτάσεις για αξιοποίηση και ιεράρχηση

Έντονες πινακίδες με ένδειξη ΑΥΛΩΝΑ σε όλους τους δρόμους ΕΙΣΟΔΟΥ και ΕΞΟΔΟΥ – Διαπλάτυνση δρόμων Αγ. Γεωργίου και  Παναγίας –

Μεγάλη Βρύση:  Διαπλάτυνση του δρόμου και ομαλοποίηση στο επικίνδυνο υπάρχον φρεάτιο και ανάπλαση αυτής με τη συνεργασία του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα – Επέκταση κοινοτικού φωτισμού σε διάφορα σημεία –  Εύρεση χώρων δωρεάν  στάθμευσης στα σχολεία στην κεντρική πλατεία, εκκλησία, σταθμού ΟΣΕ και Αθηνών- Χαλκίδος – Αερογέφυρα ΟΣΕ επισκευή , συντήρηση με στόχο την αντικατάστασή της – Κοιμητήρια καθαρισμός εσωτερικά, εξωτερικά επέκταση δικτύου ύδρευσης, τσιμεντόστρωση, εξωτερική δενδροφύτευση και  συντήρηση επισκευή και μελέτη για επέκτασή τους – δημοτικά πολυιατρεία σε κεντρικό κτίριο – αντικατάσταση παλαιών λαμπτήρων κοινοτικού φωτισμού με νέου τύπου και ενισχυμένης φωτεινότητας – κυκλοφοριακή μελέτη, μονοδρόμιση οδών, τοποθέτηση πινακίδων ένδειξης και αρίθμησης οδών – υγειονομικός έλεγχος αγωγών ομβρίων υδάτων για τη μη διέλευση υγρών αποβλήτων – ενημερωτικό φυλλάδιο προγραμματισμού και πεπραγμένων για τον Αυλώνα προς τους κατοίκους ανά εξάμηνο με το λογαριασμό του νερού- προμήθεια λουλουδιών, δέντρων, κοπριάς από τις μονάδες παραγωγής αυτών στην κοινότητά μας για τους κήπους των πλατειών, σχολείων, εκκλησιών, γηπέδων και μουσείου Ζυγομαλά – στέγαστρο στην είσοδο του κτιρίου της δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα – τσιμεντένιες βάσεις σκουπιδοτενεκέδων εντός και εκτός Αυλώνα – κατασκευή παραδοσιακών βρυσών σε ορισμένα κεντρικά σημεία που ήταν οι πρώτες βρύσες του χωριού – κατασκευή πινάκων ανακοινώσεων, καθαρισμός και απαγόρευση ανακοινώσεων στις κολόνες ΔΕΗ και ΟΤΕ – καθαρισμός οικοπέδου δήμου από τα επικίνδυνα μπάζα και κλαδιά – διαμόρφωση από σταθμό ΟΣΕ έως κεντρική πλατεία, τουαλέτες ΟΣΕ επαναλειτουργία φωτεινού πίνακα ανακοινώσεων, αντικατάσταση φωτιστικών, διαμόρφωση κήπων ιδιαίτερα κήπου Αγ. Αντωνίου (επιθυμία Ζυγομαλά) – Κεντρική Πλατεία άνοδος οχημάτων όπως σήμερα, κάθοδος με την ανάλογη διαπλάτυνση από τα παλαιά κτίρια Γώγου έως δίπλα από τις  βρύσες.  Το σιντριβάνι να επαναλειτουργήσει με την τοποθέτηση νέου μηχανισμού και να γίνει αναπαλαίωση στις ιστορικές βρύσες- συνεργασία με όλους τους συλλόγους της Κοινότητάς μας –  συνεργασία με την ομάδα αιμοδοσίας με σκοπό την ενίσχυση της τράπεζας αίματος – συνεργασία με την ομάδα Λέσχης Ανάγνωσης για την δημιουργία νέων τμημάτων μικρών και μεγάλων και σκοπό η λέσχη να έχει την υπευθυνότητα για τον προγραμματισμό ποικιλόμορφων ομιλιών από αξιόλογους ομιλητές καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου – συνεργασία με επίσημους συλλόγους για αθλητικές δραστηριότητες  βουνού στην περιοχή μας (ανεμοπτερισμός, πεζοπορία, ορειβασία, αυτοκινήτων 4Χ4 κλπ.).

 1. Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Χαλκίδος

Κεντρικός δρόμος Αυλώνα χωρίς συντήρηση για αρκετά χρόνια κυρίως στην είσοδο της υπόγειας διάβασης του ΟΣΕ με αρκετά φωτιστικά κατά μήκος εντός και εκτός σχεδίου να μη λειτουργούν – αποχαρακτηρισμός από Εθνική σε Δημοτική οδό με πλάτος 12μ. αντί της σημερινής δέσμευσης των 16 μ. εντός σχεδίου.  Εννέα μέτρα κυκλοφοριακής οδού και 1,5 μ.Χ 2  πεζοδρόμιο σύνολο 12 μέτρα – συντήρηση και αποπεράτωση των υπαρχόντων πεζοδρομίων – παρέμβαση στα επικίνδυνα σημεία για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων Γυμνάσιο, MICHELIN, Αγ. Νικόλαος, Μπάθεζα, ΚΕΤΘ καθαρισμός δέντρων και στους κάθετους αγροτικούς δρόμους – οριοθέτηση και χάραξη περιφερειακού δρόμου του σχεδίου και δρόμου ΕΥΔΑΠ – διαμόρφωση και διαπλάτυνση κόμβου Αθηνών-Χαλκίδος, Σταδίου, Πολυτεχνείου και Κασούμι με απαγόρευση εισόδου και εξόδου φορτηγών προς το Κασούμι και τοποθέτηση νέων φωτιστικών.  Διαμόρφωση εισόδου-εξόδου επί της Αθηνών Χαλκίδος προς της εταρεία Γερμανός και υποχρεωτική πορεία εισόδου-εξόδου της εταιρείας MICHELIN με την διαπλάτυνση και επισκευή του αγροτικού δρόμου – καθαρισμός προαύλιου χώρου Αγ. Νικολάου από μπάζα που χρονίζουν και διαμόρφωση εισόδου – εξόδου της Αθηνών-Χαλκίδος – κόμβος ΚΕΤΘ διαπλάτυνση για καλύτερη ορατότητα, νέος φωτισμός και πινακίδες εταιρειών ΒΙΠΑ- κόμβος Αθηνών Χαλκίδος Οινοφύτων Διοδίων νέα κατασκευή για ασφαλή διέλευση των οχημάτων και πινακίδες εταιρειών ΒΙΠΑ- κατασκευή κόμβου Ντράσεζας και πινακίδες εταιρειών ΒΙΠΑ.

 1. Αθλητικές εγκαταστάσεις

Δημοτικό Στάδιο.  Άμεση αντικατάσταση χλοοτάπητα.  (Σήμερα δεν μπορείς να περπατήσεις) – επανακατασκευή γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ –  σκέπαστρο υπάρχουσας εξέδρας – αποπεράτωση νέας εξέδρας – διαμόρφωση χώρου στάθμευσης οχημάτων – εκδοτήριο εισιτηρίων- δημιουργία  κυλικείου – επισκευή και διαμόρφωση κεντρικής εισόδου – καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου – αποπεράτωση δενδροφύτευσης- φύλακας συντηρητής.

Κλειστό γυμναστήριο

Καθαρισμός και δενδροφύτευση περιβάλλοντα χώρου

Γήπεδα γειτονιάς

Κατασκευή γηπέδων 5Χ5 , μπάσκετ, βόλεϊ στις γειτονιές Ζυγομαλά , Περιμετρικά Κεντρικής Πλατείας.

 1. Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Οι παραδοσιακές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων των συλλόγων θα αναβαθμισθούν και θα συνεχιστούν με πρώτη την πατροπαράδοτη εκδήλωση ΝΤΙΒΑΝΙ παραμονή Καθαράς Δευτέρας – Τα Ζυγομάλεια το μήνα Σεπτέμβη – την εκδήλωση των Σαρακατσαναίων του Αγ. Γεωργίου – την εκδήλωση του συλλόγου Ασπροχωρίου του Αγ.Κων/νου –  την εκδήλωση του συλλόγου αποστράτων της Αγ. Μαρίνας – την εκδήλωση παραμονή του Αγ. Πνεύματος από τον Α.Ο. Αυλώνα και ανήμερα από τον αναγκαστικό συνεταιρισμό στη Μεγάλη Βρύση – την εκδήλωση εορτής βιβλίου από τον σύλλογο ΣΑΛΕΣΙ – παραμονή εορτής Αγ. Δημητρίου εκδήλωση από το Δήμο για τον πολιούχο του Αυλώνα – εκδήλωση πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων στον κήπο του Μουσείου Ζυγομαλά από τις διοικήσεις των σχολικών συλλόγων με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων (κυρίως βιβλία) μεταξύ των μαθητών και το βράδυ στον περίβολο χώρο του Αγ. Δημητρίου το άναμμα του μεγαλύτερου φυσικού δένδρου (κυπαρίσσι Αγ. Δημητρίου).

Εκτός των εκδηλώσεων αρμοδιότητας Δημοτικής  Κοινότητας και Δήμου οι υπόλοιπες εκδηλώσεις μετά από έγκαιρη ενημέρωση θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Αυλώνα.

Υπάρχουν και άλλες σημαντικές προτάσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμά μας όπως:

 • ΑΣΩΠΟΣ
 • ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
 • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
 • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ κλπ.

Πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο με τη  συνεργασία και την ευθύνη που έχουμε στο σύνολο του συνδυασμού μας.

Σύμβουλος δημοτικής κοινότητας Αυλώνα

Λέκκας Βασίλης

This entry was posted in Δημοτικά, Επιστολές. Bookmark the permalink.