Ήρθε επιτέλους η ώρα, ο δημότης του Ωρωπού να αποκτήσει γνώση και θέση

Αρκετές μέρες πέρασαν από την εκλογική νίκη της «Συνεργασίας Ευθύνης» και του Γιώργου Γιασημάκη, η οποία σήμανε και τη βάσιμη ελπίδα για ανάπτυξη στο Δήμο Ωρωπού.

Για να έλθει η νίκη αυτή, συνέβησαν πολλά, που τελικά στο σύνολό τους, ανέτρεψαν μια ζοφερή πραγματικότητα που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και η οποία κατέστησε το Δήμο ανήμπορο να συμβαδίσει με τις προκλήσεις των καιρών, οι οποίες είτε τον έβρισκαν ανέτοιμο, είτε ηθελημένα και προκλητικά αδρανή.

Ουσιαστική αιτία, τα ξένα προς τα συμφέροντά του δήμου… συμφέροντα. Αυτή ήταν και η αφετηρία όλου του κακού για την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Από τα θετικά που συνέβησαν για τη σωτήρια αλλαγή στη διοίκηση του δήμου, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η εκφρασμένη με κάθε πολιτικό και έντιμο τρόπο, αδιάκοπη προσπάθεια του νέου δημάρχου, Γιώργου Γιασημάκη, να βγάλει τον τόπο του από τα αδιέξοδα που τον εγκλώβιζαν και από τις ακολουθούμενες  πολιτικές που τον απαξίωναν. Έδωσε έναν αγώνα δύσκολο και επίπονο. Πάντα όμως τεκμηριωμένο και με ορθό πολιτικό λόγο.

Σε αυτόν τον ορθό πολιτικό του λόγο και αυτόν των συνεργατών του, απέναντι είχαν την αδιαφάνεια με άκρατη αλαζονεία της τοπικής εξουσίας, συνεπικουρούμενη από πολιτικά γραφεία αποφάσεων, φιλικά προσκείμενα σε «συμβιβασμούς» κάθε είδους, ακόμη και της νομιμότητας, ακόμη και της «λάσπης».

Σήμερα όμως όλα έχουν αλλάξει! Και πάνω από όλα οι προοπτικές για το δήμο και τους δημότες του. Αρκεί η ελπίδα να βγει αληθινή! Αρκεί η «σκυτάλη» να δοθεί στο δήμο για να τρέξει μπροστά και να μην μείνει γυρίζοντας από χέρι σε χέρι, μέσα από άλλους συμβιβασμούς και συμφωνίες, ικανοποιώντας μόνο προσωπικές φιλοδοξίες.

Ήρθε επιτέλους η ώρα, ο δημότης του Ωρωπού να αποκτήσει γνώση και θέση για την τύχη του, μέσα στο χώρο που ζει και παλεύει και να μην μένει στις διαθέσεις των… τετελεσμένων!

Τώρα, μένει όμως δυστυχώς, να ζήσει ο δήμος μια ανάλογη τρίμηνη εγκατάλειψη, παρόμοια ή και χειρότερη, με αυτή του καλοκαιριού του 2014! Είναι μια τελευταία δοκιμασία από μια απερχόμενη καταστροφική διοίκηση. Και καλείται να την ξεπεράσει με τις λιγότερες απώλειες.

Για άλλη μια φορά όμως, θα αποδειχθεί, ότι τα τελευταία χρόνια διοικούν αυτόν τον τόπο άνθρωποι που δεν τον αγαπούν, ή τον «αγαπούν» μόνο όταν αισθάνονται ότι είναι εξουσία!

ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.