Ο Γιώργος Γιασημάκης και η “Συνεργασία Ευθύνης”, ΣΗΜΕΡΑ θα “φυτέψουν” στον Ωρωπό πάλι την Ελπίδα

Του ΣΠΥΡΟΥ ΞΥΛΟΥ

ΣΗΜΕΡΑ Κυριακή 26 Μαΐου είναι η ώρα της κάλπης. Η ώρα των αποφάσεων. Και τα αποτελέσματά τους. Η νίκη και η ήττα. Κάποιοι θα λογίζονται χαμένοι και κάποιοι κερδισμένοι. Ανάλογα το στόχο που είχαν βάλει.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν χάνουν! Αυτοί που έκαναν έντιμο καθαρό αγώνα για τον τόπο τους, χωρίς να χρησιμοποιήσουν ένα ψέμα και νικητές ή ηττημένοι, θα έχουν κερδίσει στη συνείδησή τους και στη συνείδηση όσων αγαπούν αυτόν τον τόπο και τον θέλουν να προοδεύει!

Αν είναι ηττημένοι, ηττημένος θα είναι μόνο ο τόπος! Ο οποίος θα αναγκαστεί να ξαναζήσει για τέσσερα ακόμη χρόνια μέσα στο ψέμα, τη στασιμότητα, τους «κουμπάρους», τους λασπολόγους… και θα αφεθεί στην τύχη του και στις διαθέσεις των κάθε είδους άλλων συμφερόντων!

Και παρόλο που τα πάντα δείχνουν, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών έχει καταλάβει και δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό, εντούτοις, δεν είναι… παγκόσμιο φαινόμενο μια ομάδα «τακτοποιημένων» ανθρώπων, να επιδιώκουν, παλεύοντας λυσσαλέα μέχρι και την τελευταία στιγμή, τη στιγμή της κρίσης, να διατηρήσουν την χειμερία νάρκη στην ανάπτυξη, στοχεύοντας μόνο στο προσωπικό τους όφελος.

Το θέμα είναι πόσες ελαστικές συνειδήσεις θα βρουν και πόσους θα κοροϊδέψουν! Δυστυχώς, από «εύκολες» συνειδήσεις κάτι έχουν βρει και κάποιους έχουν κοροϊδέψει!

Σήμερα όμως, τα «τσιφλίκια» που οριοθετούσαν τις κοινωνίες, δεν μπορούν και δεν είναι δυνατό, να καθορίζουν τις τύχες της ανθρώπινης βιοπάλης.

Αυτή η χρησικτησία συνειδήσεων που επιχειρούν και το φίμωμα της λαϊκής θέλησης, μόνο με τη γνώση και την περιθωριοποίηση των κοινωνών του «σκοτεινού» παρόντος και πρεσβευτών του ύπουλου ωχαδελφισμού, είναι δυνατόν να νικηθεί. Τότε και οι «ρίζες» του συμφέροντος δεν θα γεννήσουν καρπούς.

Και αυτή τη γνώση, ο Γιώργος Γιασημάκης, επί πέντε πολύ δύσκολα χρόνια με τους συνεργάτες του στην αποκάλυψη της αλήθειας των δημοτικών πράξεων και η “Συνεργασία Ευθύνης” σήμερα, την έκαναν καθήκον τους. Εμφάνισαν όσο πιο κατανοητά γινόταν, το κουβάρι της δημοτικής αμαρτίας, αναζητώντας τον σεβασμό προς τους δημότες και τη διαφάνεια στη διοίκηση του τόπου αυτού.

Έτσι, αναζητώντας την κάθαρση και κοιτώντας κατάματα το δίκαιο του κάθε συμπολίτη τους που παλεύει έντιμα για το μεροκάματο της ζωής και πιστεύοντας ότι, δεν είναι δυνατόν κάποιοι να καπηλεύονται τους προσωπικούς και κοινωνικούς αγώνες, την Κυριακή θα δουν τις προσπάθειές τους να δικαιώνονται.

Δεν είναι δυνατόν στον πολύπαθο Ωρωπό, ένα καταστροφικό κατεστημένο, να ρίχνει σκιά φοβέρας και σιωπής σε έναν ολόκληρο Δήμο… Και οι δημότες του Ωρωπού το έχουν κατανοήσει απόλυτα αυτό και την Κυριακή θα «μιλήσουν».

Ο Γιώργος Γιασημάκης μαζί με τα στελέχη της “Συνεργασίας Ευθύνης”, ΣΗΜΕΡΑ  θα “φυτέψουν” στον Ωρωπό πάλι την Ελπίδα.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.