Δεν θα έχουμε άλλοθι… ενώ έχουμε την υποχρέωση

Του ΣΠΥΡΟΥ ΞΥΛΟΥ

Σήμερα Κυριακή είναι η ώρα να ασκήσουμε το μέγιστο δημοκρατικό μας δικαίωμα.

Είναι η ώρα να επιλέξουμε σε ποιους θα εναποθέσουμε τις τύχες του Δήμου, που ζητά μια θέση στο τρένο της ανάπτυξης, που αρκετά χρόνια τώρα προσπαθεί να τη βρει και τη χάνει από τις προτεραιότητες των εργολάβων, των «κουμπάρων», των απευθείας αναθέσεων, των συμψηφισμών, της παραπληροφόρησης και της λάσπης.

Δεν θα έχουμε άλλοθι, για τα παιδιά του τουλάχιστον, όταν θα κάνουμε αυτό που μας υπαγορεύει το συμφέρον «μερικών» που απλώς διαθέτουν «εξουσία», με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά απέδειξαν ταυτόχρονα, ότι είναι και το μόνο τους… προσόν.

Δεν θα έχουμε άλλοθι, όταν επιλέξουμε λύσεις πλεγμένες στον ιστό της πολιτικής «αράχνης».

Δεν θα έχουμε άλλοθι, όταν ακολουθώντας την «παρωπίδειο συνταγή», μόνο και μόνο για να αθωώσουμε αυτό που κάποτε πιστέψαμε και μας πρόδωσε, που πιστεύουμε στην προδοσία του αυτή, αλλά δεν την αποδεχόμαστε για διάφορους προσωπικούς λόγους και δώσουμε αναβολή στον σεβασμό του τόπου και της κοινωνίας του.

Έχουμε την υποχρέωση να δούμε το Δήμο Ωρωπού να αναπτύσσεται, να ευημερεί, να δίνει νόημα στον καθημερινό μόχθο των ανθρώπων που παλεύουν μέσα σ’ αυτόν.

Έχουμε την υποχρέωση να περάσουμε το «ποτάμι» της οργής και της λάσπης, που σήμερα έχει γίνει το μόνο όπλο σε όσους τάζουν και δεν τηρούν και «καθαροί» να ξεχωρίσουμε αυτούς, που ακόμη μας αφήνουν μια χαραμάδα για να βγει ο τόπος από τα αδιέξοδα.

Τους ανθρώπους αυτούς, που ακόμη έχουν τη δυνατότητα να αντιπροσωπεύουν την ελπίδα!

Και αυτοί, είναι οι άνθρωποι της Συνεργασίας Ευθύνης.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.