Η συμμετοχή της γυναίκας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΒΑΡΝΑΒΑ – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ωρωπού, Ε.Π. Καπανδριτίου με τη «Συνεργασία Ευθύνης»

Στην Ελλάδα στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, στη χώρα που μια γυναίκα η Λυσιστράτη ένωσε τις γυναίκες της Αθήνας και της Σπάρτης και να σταματήσει ένα εμφύλιο πολεμο χρειάζεται σήμερα η ψήφιση του νόμου της ποσόστωσης των γυναικών 40/00 για τη συμμετοχή της στα εκλογικά ψηφοδέλτια

Όσο περισσότερες γυναίκες συμμετέχουν στις εκλογές τόσο περισσότερες ευκαιρίες δίδονται για εκλογή τους στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.

Η επίτευξη της ίσης συμμετοχής των γυναικών και των αντρών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων θα επιφέρει την ισορροπία που είναι απαραίτητη, ώστε να ενδυναμωθεί η δημοκρατία και λειτουργία της.

Η συμμετοχή των γυναικών στον Α βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε περίοδο οικονομικής κρίσης που αυξάνει τις απαιτήσεις επίλυσης προβλημάτων που αφορούν την καθημερινότητα του δημότη καθιστά την παρουσία της αναγκαία .Η κοινωνική συνοχή για να διατηρηθεί προϋποθέτει την κοινωνική πρόνοια, μέριμνα, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, όπου οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα σήμερα που βρισκόμαστε σε μια προεκλογική περίοδο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια  δεν μπορεί να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την προώθηση των γυναικών, αλλά οι πολιτικές ισότητας που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε η γυναίκα να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της συμμετοχής στα κοινά.

Όμως την ισότητα δε θα τη φέρουν μονο οι νομοι αλλά οι σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών όταν αντιμετωπίζονται με σεβασμό στην οικογένεια, στο σχολείο στην κοινωνία.

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.