ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ο άνθρωπος των αγώνων και της προσφοράς

Ο Επαμεινώνδας (Νώντας) Δημητρίου είναι ο άνθρωπος των αγώνων, της προσφοράς, δυναμικός και απόλυτος στις θέσεις του, γι’ αυτό και ο Αυλώνας τον τιμά, τόσο για το πολύχρονο έργο του στον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό τους, στον οποίο για πέμπτη φορά εκλέχθηκε πρόσφατα Πρόεδρος, όσο και για την άοκνη προσφορά του στον τόπο τους. Επί πέντε χρόνια, εκλεγμένος και στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού, αντιστάθηκε στη σημερινή δημοτική αρχή με τη δυναμική προσήλωσή του στις αξίες, τις οποίες υπηρετεί με ιδιαίτερο πάθος.

Για την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου του Α.Σ.Α. και για την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπώντας τις θέσεις του Αυλώνα, ο Νώντας Δημητρίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μου έδωσαν δύναμη να συνεχίσω για ένα αποδοτικότερο αύριο. Νιώθω επίσης την υποχρέωση να τους πω, ότι θα συνεχίσουμε μαζί να προσπαθούμε τόσο για το καλό του Συνεταιρισμού μας, όσο και για το καλό του Αυλώνα μας, ο οποίος έχει γράψει τη δική του «χρυσή» σελίδα στην Ιστορία της Πατρίδας μας και σήμερα οι κατέχοντες την πορεία της τύχης του, προσπαθούν να την απαξιώσουν. Αγρυπνούμε και δεν θα τους το επιτρέψουμε. Να είναι βέβαιοι γι’ αυτό».

Ο Επαμεινώνδας Δημητρίου, Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1967 στην Αθήνα. Γονείς του, ο Παναγιώτης Δημητρίου, ταξίαρχος ε.α. και η Μαργαρίτα Παπαϊωάννου – Δημητρίου, γυμνασιάρχης θεολόγος στο Γυμνάσιο Αυλώνα.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αυλώνα. Πήρε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού το 1992 από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από το 1992.

Διατηρεί Τεχνική Εταιρεία μελετών & κατασκευών με τις αδελφές του Ελένη Δημητρίου και Χαρούλα Δημητρίου, Πολιτικούς Μηχανικούς, επί 27 έτη.

Συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στον κοινωνικό και πολιτικό βίο του Δήμου Ωρωπού, με επανειλημμένες επανεκλογές (5) ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αυλώνα, ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού, ως ενεργός πολίτης σε διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, αντιδράσεις και εθελοντικές δράσεις για κοινωφελείς σκοπούς.

– Το 1995 ήταν ένας από τους πολίτες του Αυλώνα, που αγωνίστηκαν δυναμικά, για την αποτροπή της ειλημμένης απόφασης για εγκατάσταση χωματερής στον Αυλώνα. Το τίμημα ήταν μακροχρόνιοι δικαστικοί αγώνες για την αντιμετώπιση ποινών φυλάκισης.

– Ως πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αυλώνα, δημιούργησε τη μεγαλύτερη ιδιωτική εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας και αγόρασε με χρήματα του Συνεταιρισμού πυροσβεστικά οχήματα τα οποία επάνδρωσε κατάλληλα με εθελοντές, που επί 12 χρόνια με αυτοθυσία σώζουν το Δήμο από πυρκαγιές.

– Ευαίσθητος στο περιβάλλον και ιδιαίτερα φυσιολάτρης, έκανε μεγάλη προσπάθεια αναδάσωσης του Αυλώνα, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα προς το βέλτιστο και ευαισθητοποίησε τους μαθητές των σχολείων οι οποίοι συμμετείχαν ενθουσιασμένοι στην δράση του με τον Συνεταιρισμό.

– Αντιστάθηκε στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων μέσα στην κατοικημένη περιοχή, επιτυχώς.

– Ανέτρεψε το πρόγραμμα της ΕΥΔΑΠ να πάρει το νερό του Αυλώνα και το κράτησε για εμάς που μας ανήκει.

– Με τη δράση του, βοήθησε στην εξάλειψη της εγκληματικότητας στον Αυλώνα με αποτέλεσμα το 2018 να έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι κλοπές στην πόλη.

– Πρωτοστάτησε στον αγώνα για τα διόδια.

– Ενήργησε τα δέοντα για να ανατραπεί το Δ/γμα του Παρνηθαϊκού και προτίθεται να το ανακινήσει με την επανεκλογή του.

 

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.