ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ: Μερική δικαίωση των αγώνων μιας ολόκληρης γενιάς το θέμα των διοδίων

Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργού Υποδομών για τα διόδια, αποτελεί μερική δικαίωση των αγώνων μιας ολόκληρης γενιάς. Αποτελεί μια πρώτη νίκη, η οποία ανήκει αποκλειστικά σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για πολύ καιρό, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο και ξοδεύοντας από το υστέρημα τους, παλεύοντας για ένα αναφαίρετο δικαίωμα των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής, που πλήττεται βάναυσα και αιμορραγεί οικονομικά από μια άδικη πραγματικότητα.

Αποτελεί τέλος, μια ακόμα ατράνταχτη απόδειξη, πως όταν ο λαός ενώνεται και αγωνίζεται για τα αυταπόδεικτα δικαιώματα του, καμιά δύναμη δεν μπορεί να τον εμποδίσει και καμιά αδικία δεν μπορεί να τον γονατίσει.

Σε καμιά περίπτωση βέβαια, δεν μπορούν να πανηγυρίζουν και να διεκδικούν την πατρότητα του αγώνα και της λύσης του, οι άνθρωποι που επί πέντε χρόνια ήταν απόντες, παγώνοντας και εξαφανίζοντας την όποια δημοτική διαμαρτυρία και αναβάλλοντας έντεχνα και υπόγεια την όποια λαϊκή διεκδίκηση που αφορούσε αυτό το θέμα.

Δεν μπορούν να μιλούν για δικαίωση οι άνθρωποι, που την μια μέρα ευλογούσαν την χιλιομετροχρέωση, την άλλη μέρα στήριζαν την άποψη πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, την άλλη μέρα χλεύαζαν την “Συνεργασία Ευθύνης”, επειδή είχε το θάρρος να διεκδικεί και να ζητά, την μόνιμη επίλυση του θέματος και στο τέλος, όταν ήρθε η ανακοίνωση του Υπουργού, έκαναν την εμφάνιση τους ως αυτόκλητοι σωτήρες, προκαλώντας βέβαια το κοινό αίσθημα και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, πως είναι μια απερχόμενη Δημοτική Αρχή, η οποία έπαιξε στις πλάτες του λαού του Ωρωπού χωρίς ντροπή και χωρίς μέτρο και σήμερα ετοιμάζεται να λάβει την απάντησή της.

Την απάντηση της αποπομπής και της απομάκρυνσής της.

«ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

This entry was posted in Δημοτικά, Επιστολές. Bookmark the permalink.