ΜΗΝ προσπαθείτε σήμερα να καπηλευτείτε τον αγώνα των δημοτών κατά των διοδίων

Πράγματι, με «ονειρεμένο» και «παγκόσμιας εμβέλειας» έργο στον Ωρωπό, από τον τόσο Αϊσταϊνικό σχεδιασμό του δημάρχου και των «συνεργατών» του, το κυβερνών κόμμα… σύρθηκε στην ποδιά του, βλέποντας ότι μπορεί να χάσει τις ερχόμενες Ευρωεκλογές, για να τον συμβουλευτεί… και εκείνος, μετά από ολιγόλεπτη σκέψη και σύσκεψη με τον «Παρατηρητή» και τον «Καρρά»… αποφάσισε και του είπε:

«Μειώστε το ΦΠΑ… Δώστε 13η σύνταξη… και εν ολίγοις πάρτε μέτρα για να αποκατασταθούν οι αδικίες των μνημονίων! Α! Και μην ξεχάσετε… Καταργήστε φυσικά και την πληρωμή των διοδίων για μας στον Ωρωπό»!!!

Και Ω του θαύματος! Ανακουφίστηκε όλη η Ελλάδα και μαζί μ’ αυτούς και… οι δημότες του Ωρωπού!!!

Αστεία πράγματα! Φανταστικές ιστορίες, όπως και αυτή που λέει ότι… ο δήμαρχος πέτυχε την απαλλαγή πληρωμής των διοδίων για τους δημότες του Ωρωπού!

Η σωστή ιστορία ήταν, ότι πνιγόταν στα βαλτόνερα της 5χρονης ΑΠΡΑΞΙΑΣ της η απερχόμενη δημοτική αρχή και απρόσμενα βλέπει κοντά της να επιπλέει… το προεκλογικό “παιδικό” σωσίβιο ισχνών μέτρων ανακούφισης του Ελληνικού λαού που έριξε η κυβέρνηση και προσπαθεί εναγωνίως να πιαστεί από αυτό, μήπως και σωθεί! Αλλά δυστυχώς, το βάρος των αμαρτιών της στον Ωρωπό είναι τόσο μεγάλο, που δεν βρίσκει σωτηρία!

Και καταφεύγει που αλλού; Στο να φωνάζει… «έξω από του κουφού την πόρτα», με όλους τους γραφιάδες της παραπληροφόρησης που διαθέτει και με δελτία Τύπου ικεσίας, μήπως και την ακούσει κάποιος αφελής δημότης της!

Κάποιος αφελής, που ενώ την προηγούμενη μέρα στον προεκλογικό του λόγο του αναφέρει υπερηφανευόμενος ότι πέτυχε την χιλιομετροχρέωση από το… 2022(!!!), ακριβώς την επόμενη μέρα… πανηγυρίζει ότι πέτυχε την απαλλαγή!!!

Κάποιος αφελής, που δεν θα κάτσει να σκεφτεί: Μα είναι δυνατόν ένας δήμαρχος που υποτίθεται παλεύει για το δίκιο μας, να μην γνωρίζει την πορεία ενός τόσο μεγάλου θέματος, λίγες ώρες προτού αυτό ανακοινωθεί;

Αλλά είπαμε. Το σωσίβιο και η σωτηρία που δεν έρχεται!

Έβγαλε λοιπόν το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών, χθες το βράδυ και αυτό δελτίο Τύπου και λέει ξεκάθαρα ότι, η απαλλαγή αυτή, ήταν η ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της κοινωνίας του Ωρωπού. Και συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «τα διλήμματα λίγο πριν τις ευρωεκλογές  και τις περιφερειακές εκλογές είναι προφανή, απ’ τη μια έχουμε την Ευρώπη των προοδευτικών δυνάμεων ή την Ευρώπη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, αν επικρατήσουν οι προοδευτικές δυνάμεις, οι αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη, θα υλοποιούνται έργα αναπτυξιακής και κοινωνικής  κατεύθυνσης, από την άλλη θα έχουμε έργα για τα έργα, δηλαδή βιώσιμα έργα, αλλά ενάντια στην κοινωνία».

Εδώ ολόκληρο το δελτίο Τύπου: http://www.yme.gr

Αναφέρει πουθενά πιέσεις κάποιου, παρά την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης;;; Όχι βέβαια.

Να δούμε τώρα και τι λέει το δελτίο Τύπου του δήμου:

Λέει ότι “τον Απρίλιο του 2018, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Ανατολική Αττική, ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης είχε τονίσει ότι οι κάτοικοι του Ωρωπού θα συνεχίσουν να μάχονται κατά των διοδίων, με συμπαραστάτη και μπροστάρη τη Δημοτική Αρχή”.

Οι κάτοικοι του Ωρωπού όμως, τον αγώνα κατά των διοδίων, δεν τον σταμάτησαν ποτέ για να λέει ότι “θα τον συνεχίσουν”. Και μάλιστα, στελέχη της αντιπολίτευσης είχαν επισκεφθεί και το υπουργείο προς αυτόν τον σκοπό και είχαν πάρει την απάντηση ότι σύντομα θα υπάρξει η επιθυμητή λύση που θα ικανοποιεί πλήρως τους δημότες του Ωρωπού και θα βγάζει τον τόπο από την απομόνωση που του υπέβαλε το άδικο χαράτσι των διοδίων”. Τότε όμως δεν υπήρχαν εκλογές στο προσκήνιο. Σήμερα υπάρχουν.

ΔΕΙΤΕ την επίσκεψη αυτή: http://www.maximipoli.gr

Αναφέρει επίσης ότι “παράλληλα, είχε καταθέσει τις προτάσεις του Δήμου μας, με κορωνίδα την απαλλαγή των κατοίκων από την πληρωμή του αντιτίμου των διοδίων”. Να βγει λοιπόν η δημοτική αρχή και να πει στους δημότες του Ωρωπού, ποιές ήταν οι άλλες “σοβαρές και εμπεριστατωμένες προτάσεις της” για να τις μάθουμε όλοι;

Τελικά κύριοι της παραπληροφόρησης, πράγματι η ελεύθερη διέλευση δεν μας χαρίστηκε και πράγματι λέτε μια φορά αλήθεια! Αλλά, δεν είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του δημάρχου σας, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας, των κατοίκων όμως του Ωρωπού, πολλά χρόνια τώρα, με τους αγώνες και το δίκιο του. Και δικαιωμένοι είναι οι άνθρωποι  αυτοί που πήγαν στα κρατητήρια, στα δικαστήρια, που σήκωναν τις μπάρες, που έφαγαν τα πρόστιμα και στο τέλος… είχαν μείνει και αβοήθητοι από τη δημοτική σας αρχή!

ΜΗΝ προσπαθείτε σήμερα να καπηλευτείτε τον αγώνα τους, που και λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην κεντρική σκηνή, φαίνεται να δικαιώνεται!!

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.