ΟΛΟΙ Άγγελε αγαπούν τον τόπο μας;

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, Δημοτικού Συμβούλου και υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Ωρωπού, με τη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

«Ντρέπομαι, λυπάμαι και θυμώνω, γιατί η δημοτική αρχή δεν σέβεται εμένα και τους συμπατριώτες μου», έγραψε μια κυρία συνδημότισσά μου, που αποδεδειγμένα αγαπά τον τόπο αυτό.

Όλοι μας άλλωστε τον αγαπάμε…

Ίσως με ρωτήσει, όμως, κάποιος: ΟΛΟΙ;

Πραγματικά θα δυσκολευόμουν να απαντήσω με το χέρι στην καρδιά μου. Γιατί δεν θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν άνθρωποι, που ζουν ή γνώρισαν τον τόπο μας και δεν τον αγάπησαν.

Αν βάλω, λοιπόν, το χέρι στην καρδιά μου, θα περάσουν πρώτα και σε μια στιγμή, τα όσα είδα, άκουσα και όποια κατήγγειλα, στα πέντε χρόνια που βρίσκομαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Τότε θα αναρωτηθώ αμέσως κι εγώ: ΟΛΟΙ Άγγελε;

Και δεν θα μπορέσω να πω στον εαυτό μου… «ΝΑΙ»!

Πέντε χρόνια με προκλητική κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος, που την έζησα, μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες και «κερκόπορτες» καταστροφής του τόπου, δεν μου επιτρέπουν αυτό το «ΝΑΙ»!

Επίσης, πέντε χρόνια με ανθρώπους στα ίδια έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, που άφωνα ενέκριναν την κατασπατάληση και την καταστροφή αυτή, πάλι δεν μου επιτρέπουν να πω «ΝΑΙ»!

«ΝΑΙ» δεν μου επιτρέπουν να πω και άνθρωποι συνδημότες μου, οι οποίοι, ζώντας αυτήν την καταστροφική πενταετία και «αναπνέοντας» μια τρομακτική αλαζονεία ενός ακραίου «καθεστώτος», συντάσσονται σήμερα μαζί τους και το στηρίζουν! Ενώ βλέπουν πεντακάθαρα, ότι η στήριξή τους αυτή, είναι εις βάρος του τόπου! Και ειδικά όταν έχουν παιδιά… εις βάρος των παιδιών τους!

Γιατί, όμως, το κάνουν αυτό; Πολλές φορές αναρωτιέμαι κι εγώ ο ίδιος. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη, από το ότι τους οδηγούν τα προσωπικά τους συμφέροντα! Και δυστυχώς, υπάρχουν αυτοί οι συνδημότες μου, οι οποίοι για μία εφήμερη ικανοποίηση παντός είδους, δέχονται να ακυρώνουν το αύριο του τόπου τους και φυσικά της νεολαίας και των παιδιών του. Δέχονται την εντολή… «Να είστε όλοι εκεί» και πάνε! Πάνε δίπλα στη μόλυνση των ηθικών και κοινωνικών αξιών, για να χειροκροτήσουν την «πηγή» τους, έναν άνθρωπο, που σέρνει τον χορό της απαξίωσής τους! Γι’ αυτό λοιπόν και δεν μπορώ να πω και εδώ «ΝΑΙ»!

Όλα αυτά τα έζησα εγώ ο ίδιος και δεν μου τα μετέφερε κάποιος άλλος. Έζησα και ζήσαμε, φίλες και φίλοι συνδημότες μου, το ψέμα γραπτό και προφορικό, τη συκοφαντία γραπτή και προφορική, την παραπληροφόρηση γραπτή και προφορική, και θέλουν να μην βλέπουμε την εικόνα της εγκατάλειψης που υπάρχει γύρω μας… Το έκαναν και το κάνουν, μέσα από έμμισθους «ειδικούς» συμβούλους του Δημάρχου, που εισέβαλαν ξεδιάντροπα και χωρίς κανένα ηθικό φραγμό σε σπίτια και κοινωνίες! Λάσπωσαν πρόσωπα και οικογένειες… Αποκαλύφθηκαν όμως από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά προκλητικά παραμένουν ακλόνητοι στο πλευρό του Δημάρχου μέχρι σήμερα και φυσικά θα βγουν… τρανότεροι, σε περίπτωση που είναι ξανά στην εξουσία! Τότε, δεν θα το πληρώνουν μερικοί άνθρωποι, που τους αντιστάθηκαν, όπως σήμερα, αλλά, ολόκληρη η κοινωνία του Ωρωπού! Γιατί θα έχει γίνει καθεστώς η απειλή και ο φόβος! Πώς μπορώ, λοιπόν, να πω ότι «ΟΛΟΙ» αγαπάμε τον τόπο αυτόν; Έχω δίκιο ή άδικο;

Για όσους πραγματικά αγαπούν τον τόπο αυτόν, έχω δίκιο. Για όσους αγαπούν μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα… έχω άδικο!

Από τις σκέψεις μου αυτές, όμως, δεν μπορώ να βγάλω και ανθρώπους, που την αγάπη τους αυτή την έδωσαν στον τόπο μας με πράξεις, αδιαφορώντας αν θα στοχοποιηθούν και λοιδορηθούν από τον έμμισθο μηχανισμό λάσπης, που προανάφερα και που θα είχαν να αντιμετωπίσουν! Τόλμησαν την αλήθεια και τον αυτοσεβασμό τους.

Και είναι πάρα πολλοί αυτοί! Είτε με το διαχωρισμό της θέσης τους, είτε με το λόγο τους, είτε και με την ψήφο τους σήμερα, που η ψήφος και είναι η τελευταία ευκαιρία αντίστασης του τόπου στην καταστροφή!

Και είναι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι, που με οδηγούν να πω «ΝΑΙ»! Και είναι αυτοί οι άνθρωποι που ντρέπονται, λυπούνται και θυμώνουν, γιατί η δημοτική αρχή δεν τους σέβεται!

Αλλά είναι και οι ίδιοι άνθρωποι που θα πουν «ΝΑΙ» στη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» και στη νέα έντιμη και με σεβασμό στο δημότη, ΑΡΧΗ για το Δήμο μας.

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.