ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ: Υποψήφιοι και Πρόγραμμα

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες
Φίλες και φίλοι, οικιστές της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκουτσίου.

Σας παρουσιάζουμε το ψηφοδέλτιο της νίκης και το πρόγραμμα μας για το Χαλκούτσι 2019-2023.

Πρόγραμμα του συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» για την Δημοτική Κοινότητα Χαλκουτσίου, με τον Γιώργο Γιασημάκη για Δήμαρχο Ωρωπού

– Μελέτη ανάπλασης και αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης σε όλο το μήκος μέχρι τα πηγαδάκια. Οι παραλίες της περιοχής Χαλκουτσίου μαρτυρούν την έλλειψη μέριμνας από την σημερινή Δημοτική αρχή. Για μας η θάλασσα και οι παραλίες είναι βασικά οικονομικά μεγέθη για την περιοχή μας, θα επιδιώξουμε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε την καθαριότητας τους όπως επίσης και την ανάπλαση όπου αυτή είναι εφικτή χωρίς να προκαλεί αλλοίωση του φυσικού τοπίου.

– Επέκταση πεζόδρομου Χαλκουτσίου μέχρι τα Πηγαδάκια
με κατάλληλο φωτισμό και κατασκευή ποδηλατοδρόμου
λαμβάνοντας υπόψη το μικρό γηπεδάκι βόλεϊ και μπάσκετ
στην περιοχή Καμάρι.

– Μελέτη βελτίωσης, αναβάθμισης και διαμόρφωσης του αλιευτικού καταφυγίου Χαλκουτσίου, με εκβάθυνση, καθαρισμό, ανάπτυξη και επέκταση με δημιουργία χώρου πρασίνου και περιπάτου στη χερσαία ζώνη λιμένα.

– Ασφαλτόστρωση, κατασκευή και συντήρηση οδοποιίας όπου απαιτείται και σε όλους τους οικισμούς, με αποτέλεσμα ότι στο τέλος της τετραετίας δεν θα υπάρξουν χωματόδρομοι.

– Διασύνδεση των οικισμών Αγ. Κωνσταντίνου και Ακρωτηρίου μέσω πεζογέφυρας με το Χαλκούτσι, για την διευκόλυνση μετακίνησης των κατοίκων και οικονομική ανάπτυξη των τριών περιοχών.

– Κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στη θέση Περιβολάκια (δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων) ή στους ιδιόκτητους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου στο Χαλκούτσι, για την στέγαση Δημοτικής κοινότητας, Ιατρείου, Κ.Α.Π.Η., γραφείο συλλόγων, κλειστό γυμναστήριο, παιδικό σταθμό, δημιουργία βιβλιοθήκης, αίθουσα για εθνικά και διεθνή συνέδρια

– Μελέτη βελτίωσης και αξιοποίησης του εγκαταλειμμένου γηπέδου Χαλκουτσίου από την σημερινή δημοτική αρχή, σε οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις.

– Άμεση συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής για σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης και χρηματοδότηση για αποκατάσταση οδοστρώματος στο επικίνδυνο σημείο της παραλιακής οδού στην θέση «Πηγαδάκια – Καμάρι».

– Επανέλεγχο του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου όσο αφορά την περιοχή του Χαλκουτσίου, εντάσσοντας πυκνοκατοικημένες περιοχές όπως ο Πευκιάς, η Νέα Εκάλη, η Δροσιά, ο Άγιος Αθανάσιος, περιοχές που αναπτύσσονται στην ενδοχώρα του Δήμου μας και που η ένταξη τους σε γενικό πολεοδομικό σχέδιο (ΓΠΣ) είναι απαραίτητη, αφού η σημερινή Δημοτική αρχή τις θεωρεί εκτός πολεοδόμησης (δεν αναφέρουμε την Αγριλέζα επειδή εδώ και χρόνια έχει προκριθεί η πολεοδόμηση της και έχουν πληρωθεί αδρά πολεοδομικές μελέτες για την ένταξη της).

– Δημιουργία και τοποθέτηση κατάλληλου εξοπλισμού για πρόσβαση ΑΜΕΑ στη παραλία Χαλκουτσίου.

– Δημιουργία ειδικής θέσης πάρκινγκ για ΑΜΕΑ.

– Δημιουργία πεζοδρομίων για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία.

– Οργανωμένη συγκοινωνία προκειμένου οι κάτοικοι όλων των οικισμών της περιοχής Χαλκουτσίου να μετακινούνται εύκολα προς κάθε κατεύθυνση.

– Προώθηση και ενημέρωση για αξιοποίηση ανακύκλωσης για προστασία του περιβάλλοντος.

– Επαναφορά του σχεδίου πόλεως Χαλκουτσίου που έχει καταργηθεί για τυπικούς λόγους.

– Ανακατασκευή υπάρχοντος γηπέδου 5×5

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.