ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΛΟΚΑΣ: Η αξιοπιστία δεν κρίνεται από ιδιοτελείς σκοπιμότητες

Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΑΛΟΚΑ, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Ωρωπού με τη «Συνεργασία Ευθύνης»

Πράγματι κυρία και κύριε της «Άποψης», «η αξιοπιστία στην πολιτική ζωή του τόπου πρέπει να αποτελεί θεμελιακή αρχή για όσους διεκδικούν την ψήφο των πολιτών», με τη διαφορά ότι η αξιοπιστία αυτή καθ’ αυτή κρίνεται όχι από ιδιοτελείς σκοπιμότητες, μέσα από “στρατευμένα” άρθρα και -υποτίθεται- ρεπορτάζ, αλλά από τις πράξεις του καθενός και πόσο δε μάλλον, αυτών που ασχολούνται με τα κοινά.

Η αξιοπιστία στην πολιτική, δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με την λάσπη που καλούνται να πετάξουν εντεταλμένοι “ειδικοί” σύμβουλοι και δημόσια γράφοντες, αλλά με τα έργα και τις ημέρες των πολιτικών «εντολέων» τους. Και τους πολιτικούς εντολείς αυτούς (παντός «χρώματος»), τους ζήσαμε και τους ζούμε δεκαετίες τώρα και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν τα μνημόνια, που “αυτοκτονούσαν” τους πολίτες, που μας είπαν “μαζί τα φάγαμε”, που μας ήπιαν και μας πίνουν το αίμα!

Η αξιοπιστία κυρία και κύριε της «Άποψης» στην τοπική πολιτική ζωή, δεν έχει να κάνει φυσικά με την παραπλάνηση και τη σχεδιασμένη παραπληροφόρηση, αλλά με ό,τι βλέπουμε γύρω μας, όταν φτάνει η ώρα του απολογισμού της κάθε Δημοτικής Αρχής και ζητά να της ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη μας. Τότε μετράμε την αξιοπιστία της και αποφασίζουμε κατά συνείδηση για το καλό και μόνο του τόπου μας.

Μετράμε όμως και τις πράξεις καθενός που μιλά και γράφει περί αξιοπιστίας και μέσα από αυτές, κρίνουμε αν ο ίδιος είναι αξιόπιστος ή απλά είναι κατευθυνόμενος από προσωπικά ή επαγγελματικά συμφέροντα. Και υπάρχει το δείγμα μέτρησης για όλους όσους προσπαθούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις των δημοτών.

Η προσπάθεια αυτή κυρία και κύριε της «Άποψης», είναι «παλαιοκομματικού τύπου εμπαιγμός και έλλειψη θάρρους να παραδεχτεί κανείς την αλήθεια. Και αν κάποιος το κάνει αυτό, εκτίθεται ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών και είναι απλά, πολύ απλά, αναξιόπιστος».

Και για να έλθουμε στην ουσία.

Αν δεχθούμε ότι η εφημερίδα “Άποψη” που εκδίδετε, δεν είναι όργανο των δημοτικών αντιπάλων του κυρίου Γιασημάκη, πως μπορείτε να δικαιολογήσετε την αναξιοπιστία που φαίνεται εσείς να στηρίζετε της σημερινής και απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και η οποία αναξιοπιστία της, έχει αναγνωριστεί από την πλειονότητα των δημοτών, όλα αυτά τα πέντε πέτρινα χρόνια της στη διοίκηση του Δήμου; Τσιμουδιά!

Σας ενόχλησε(;) μόνο η έκπληξη του Γιώργου Γιασημάκη, ο οποίος παντού και σε όλους τους τόνους, δηλώνει ότι ηγείται ενός ακομμάτιστου και αδέσμευτου συνδυασμού! Σας ενόχλησε που λέει ότι δεν γνωρίζει από που γράφεται το αντίθετο και που στοχεύει. Μήπως αυτή η «ενόχλησή» σας, είναι που βολεύει τη Δημοτική Αρχή στην ώρα της κρίσεως; Μήπως ψάχνει να βρει σανίδα σωτηρίας εκεί που δεν υπάρχει; Μήπως συμμετέχετε και εσείς στην αγωνία της αυτή; Δεν θα ήθελα να το πιστέψω, αλλά μην προσπαθείτε κάθε λίγο να με κάνετε να το πιστέψω!

Και για να τελειώνουμε.

Ο Γιώργος Γιασημάκης δεν είναι ο άνθρωπος που θα δεχθεί πολιτικά “δεκανίκια”. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά αν και πόσο βοήθησαν τον τόπο του τον Ωρωπό, τα διάφορα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν. Δεν τρέφει αυταπάτες! Δεν είναι ο αυτοδιοικητικός που θα συμβιβαστεί με πολιτικές γραμμές και ζητούμενα, βάζοντας τον τόπο του στο περιθώριο.

Και πάνω στην αρχή αυτή, δημιούργησε μαζί με όλους μας τη “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ”, η οποία είναι μια συνεργασία αδέσμευτη, ανεξάρτητη και μακριά από πολιτικούς “πατέρες”.

Από τους μόνους που δεσμευόμαστε κυρία και κύριε της «Άποψης», είναι ο τόπος μας και οι άνθρωποί του. Γιατί για μας, πράγματι ο δημότης είναι πρώτος στη σκέψη μας και όχι τελευταίος όπως τον έκανε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, περιδιαβαίνοντας στα διάφορα πολιτικά γραφεία!

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.