ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ: Θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την κατηφορική πορεία του τόπου μας

Του ΜΙΧΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ, υποψήφιου Τοπικού Συμβούλου Νέων Παλατίων, με την «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Για μια νέα δημιουργική αρχή, ο τόπος μας χρειάζεται όλους και εμείς να ήμαστε έτοιμοι να δούμε τον Δήμο μας και τα προβλήματά του κατάματα.

Αυτά που μας ταλαιπωρούν, μας ανησυχούν και για τα οποία πρέπει να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Τα σχέδια πόλης, για παράδειγμα, που πρέπει άμεσα να προχωρήσουν, για να δώσουμε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής που μαραζώνει τα τελευταία χρόνια.

Και μαραζώνει γιατί, το περιβάλλον, το θείο δώρο αυτό που έχουμε δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα μπορούσε και θα έπρεπε και το έχουμε εγκαταλείψει στο έλεος των καταστροφών και μάλιστα, του διατηρούμε τοξικά απόβλητα στο υπέδαφός του. Μαραζώνει γιατί η ποιότητα της ζωής μας «βουλιάζει» χωρίς βιολογικό καθαρισμό, για τον οποίο άλλα αποφασίζονται και άλλα δρομολογούνται, γιατί αυτό εξυπηρετούν κάποια άλλα συμφέροντα και πολιτικές. Γιατί η προστασία της υγείας μας απουσιάζει προκλητικά και η όποια φροντίδα της, ουσιαστικά παλεύεται τα τελευταία χρόνια από έναν μόνο άνθρωπο, τον Γιώργο Γιασημάκη. Και για πολλούς βέβαια άλλους λόγους.

Σήμερα, εμείς με τη “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ”, θέλουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την κατηφορική πορεία του τόπου μας.

Ιεραρχώντας το τι είναι αναγκαίο, ωφέλιμο και επιθυμητό για μας τους δημότες, αλλά και για τους χιλιάδες φίλους μας, είμαστε σε θέση να δώσουμε μια πορεία παράλληλης ανάπτυξης σε όλους τους στρατηγικούς στόχους, οι οποίοι να καθοδηγούνται με προγραμματισμό για τη σωστή διαχείρισή τους, με δημιουργική εκμετάλλευση όλων των πόρων σε μία πραγματική τοπική οικονομία που ασθενεί βαρέως, με επιμονή και τη συμμετοχή όλων των παραγωγικών και κοινωνικών ομάδων, γιατί μόνο αν συμμετάσχουμε όλοι μας, θα έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε, με οργάνωση και διαφάνεια στις δημοτικές υπηρεσίες, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις και τους στόχους και κυρίως, με ξεκάθαρες αξίες που θα διέπουν τις αποφάσεις και τις ενέργειές μας.

Στη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» πιστεύουμε ότι καμιά πολιτική ανάπτυξης που δεν συμπεριλαμβάνει τη φροντίδα στον άνθρωπο και την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ταυτόχρονα με την προστασία της καθημερινότητας, δεν είναι βιώσιμη.

Η κοινωνική φροντίδα και ο σεβασμός της, είναι ο πρωτεύον στόχος μας, όπως και ο σεβασμός σε κάθε τόπο που δημιούργησε αυτόν τον μεγάλο Δήμο, για να διατηρήσει τα δικά του χαρακτηριστικά και τη δική του κουλτούρα, με ανθρώπους που ακούραστα κρατούν ζωντανές τις μνήμες μας.

Οφείλουμε και τα δύο να τα διαφυλάξουμε με συνέπεια και ευθύνη, για να δικαιώσουμε τόσο αυτούς που αγαπούν τον Ωρωπό και ζουν σε αυτόν, τους ανθρώπους επίσης που έγραψαν την ιστορία του, όσο και τον ίδιο υπέροχο τόπο.

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.