ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ: «Συνεργασία Ευθύνης» σημαίνει ευθύνη απέναντι στον τόπο μας

«Οι ανάγκες του δημότη «εξαργυρώνονται» με ολιγόμηνες συμβάσεις πυρασφάλειας, για να φτιάξει ο απερχόμενος δήμαρχος το ψηφοδέλτιό του», μας δήλωσε στη συνέντευξη που δημοσιεύουμε, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  Άγγελος Χατζηιωάννου, και τόνισε: «Αυτό δεν είναι εκμετάλλευση της ανάγκης του ανθρώπου; Δεν είναι κατάντια για μια δημοτική αρχή;»

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Ερ.: Κύριε Χατζηιωάννου, περίπου σαράντα μέρες έμειναν μέχρι τις κάλπες, για να δείτε αν ο αγώνας που κάνατε επί πέντε χρόνια για να σταματήσετε τον κατήφορο του Δήμου, με τον τρόπο που διοικούσε η σημερινή δημοτική αρχή. Τι πιστεύετε;

ΑΠ.: Πράγματι υπήρξαν δημοτικοί σύμβουλοι, μαζί με τους οποίους προσπαθήσαμε να είμαστε συνεπείς στην αποστολή μας, η οποία δεν ήταν άλλη, από το να ελέγχουμε τις δημοτικές πράξεις, να τις κρίνουμε με στοιχεία και να ενημερώνουμε παράλληλα τους συνδημότες μας. Απέναντί μας τότε στήθηκε από την πρώτη στιγμή -και αποδείχθηκε αργότερα επίσημα- από τη δημοτική αρχή, ένας μεγάλος μηχανισμός λάσπης. Μας λοιδόρησαν, μας έβρισαν, μας συκοφάντησαν, αλλά ποτέ δεν μας έδωσαν απαντήσεις σε ό,τι τους καταμαρτυρούσαμε. Το θέμα όμως δεν είναι τί υποστήκαμε εμείς, το θέμα είναι να δικαιωθεί η ελπίδα των συνδημοτών μας και η αξία του τόπου μας. Και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που έδειξαν εμπιστοσύνη στη σημερινή δημοτική αρχή, έχουν καταλάβει το λάθος τους και μαζί με αυτούς και αρκετοί από τους εκλεγμένους τους. Αυτοί οι άνθρωποι, όταν αντιλήφθηκαν από μέσα ότι ο δημότης έγινε τελευταίος, η εμπιστοσύνη που έδειξαν έγινε αδυναμία και η διοίκηση του Δήμου, έγινε η διοίκηση των «ολίγων» και δυστυχώς, τραγικά λίγων για τον τόπο μας.

«…η -υποτίθεται- ανάπτυξη, παρουσιάζεται μόνο μέσα από «εικονικά» έργα προεκλογικών φυλλαδίων, που και αυτά ακόμη τα φυλλάδια, βγαίνουν με χρήματα των δημοτών…»

ΕΡ.: Αναφέρατε για δικαίωση της ελπίδας και της αξίας του τόπου. Μπορείτε να γίνεται πιο σαφής;

ΑΠ.: Βεβαίως. Είναι αλήθεια ότι μετά από τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής που πρωτολειτούργησε τον Καλλικρατικό Δήμο και τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν, πολλοί είχαν την ελπίδα ότι με τους λεγόμενους «αυτοδιοικητικούς», τα πράγματα θα άλλαζαν προς το καλύτερο, σε μια εποχή που ο δημότης του Ωρωπού, μαζί με όλους τους πολίτες της χώρας, ανέβαιναν ένα «Γολγοθά» εξ αιτίας των μνημονίων και υπήρχε πολύ απόγνωση. Επίσης, πίστεψαν πολλοί, ότι αυτή η δημοτική αρχή θα αγκάλιαζε τα προβλήματα, θα έβρισκε κάποιο δρόμο προς την ανάπτυξη και θα έδινε λύσεις στην τοπική οικονομία με δημιουργικές παρεμβάσεις. Αντί αυτών, λύσεις δεν υπήρξαν, υπήρξε ανάπτυξη μόνο στα λόγια και στα χαρτιά της παραπλάνησης και η ανάγκη του δημότη έγινε το «εργαλείο» της για να τον υποτάξει στα δικά της πολιτικά συμφέροντα. Και αυτό εξάλλου το βλέπουμε και το ζούμε και σήμερα, αυτές τις προεκλογικές μέρες, ακόμη πιο φανερά και ξεδιάντροπα. Η -υποτίθεται- ανάπτυξη παρουσιάζεται μόνο μέσα από «εικονικά» έργα προεκλογικών φυλλαδίων, που και αυτά ακόμη τα φυλλάδια, βγαίνουν με χρήματα των δημοτών! Οι ανάγκες του δημότη «εξαργυρώνονται» με ολιγόμηνες συμβάσεις πυρασφάλειας, για να φτιάξει ο απερχόμενος δήμαρχος το ψηφοδέλτιό του! Αυτό δεν είναι εκμετάλλευση της ανάγκης του ανθρώπου; Δεν είναι κατάντια για μια δημοτική αρχή; Αυτή ήταν η ελπίδα που μοίραζαν; Αυτή ήταν η αξία του τόπου μας; Έτσι άξιζε να συμπεριφερθούν στην κοινωνίας μας;

«…μέγα τραγικό είναι να παραμένουν τα τοξικά απόβλητα στο υπέδαφος του Συκαμίνου…»

ΕΡ.: Σε αυτή την πεντάχρονη πορεία σαν σύμβουλος του ελέγχου της δημοτικής αρχής, τί έχετε γράψει έντονα στη μνήμη σας και δεν θα θέλατε να το ξαναζήσετε;

ΑΠ.: Δεν είναι αν θα το ξαναζήσω εγώ. Το ζητούμενό μου είναι, τα αποτελέσματά τους να μην τα ξαναζήσει ο τόπος μας. Να μην ξαναζήσει δηλαδή τους αποκλειστικούς προμηθευτές – «κουμπάρους», οι οποίοι έκαναν πάρτι με βουνά απευθείας αναθέσεις με τα δημοτικά χρήματα, την ίδια στιγμή που οι άλλοι επαγγελματίες του Δήμου πάλευαν και παλεύουν να σώσουν τα μαγαζιά τους για να επιβιώσουν. Να μην ξαναζήσει ο Δήμος το αποτέλεσμα της περιθωριοποίησης κοινοτήτων μη αρεστών στο δήμαρχο. Να μην ξαναζήσει ο Δήμος το «ξεπούλημά» του με κρυφούς σχεδιασμούς, όπως το ΧΥΤΥ στο Πολυδένδρι, η αδράνεια που έδειξε στα διόδια και άλλα που δεν φαίνονται. Ένα άλλο τραγικά προκλητικό αποτέλεσμα είναι, να ακούμε επίσημα να γίνονται δημοτικές πράξεις με εικονικά τιμολόγια, που κανένας στο φινάλε δεν γνωρίζει το ύψος και τη διαδρομή των χρημάτων. Όπως μέγα τραγικό είναι να παραμένουν τα τοξικά απόβλητα στο υπέδαφος του Συκαμίνου! Για όλα αυτά και πολλά άλλα, δώσαμε έντονες μάχες στα δημοτικά συμβούλια και δυστυχώς μας αντιμετώπισαν με ειρωνεία, αλαζονεία και πληρωμένη ανώνυμη προσπάθεια παραπλάνησης των δημοτών.

«…ο συνδημότης μας εδώ και καιρό αισθάνεται φόβο! Δεν θέλει να μπει στην μαύρη λίστα της δημοτικής αρχής με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει…»

ΕΡ.: Αυτή η πληρωμένη προσπάθεια παραπληροφόρησης που λέτε, υπάρχει περίπτωση να έχει πιάσει, σε κάποιο βαθμό, τόπο στους συνδημότες σας;

ΑΠ.: Στους περισσότερους βεβαίως όχι. Γι’ αυτό άλλωστε λέμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι απερχόμενη. Αυτό είναι το μήνυμα που παίρνουμε από παντού, με κάθε τρόπο, ακόμη και με ένα νόημα ή ένα χαμόγελο. Γιατί, να πούμε και αυτό, ο συνδημότης μας εδώ και καιρό αισθάνεται φόβο! Δεν θέλει να μπει στην μαύρη λίστα της δημοτικής αρχής με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Γιατί όλοι γνωρίζουν πλέον τις απειλές που κυκλοφορούν ξεδιάντροπα και ανεμπόδιστα, στα προσκείμενα της δημοτικής αρχής ψεύτικα προφίλ του διαδικτύου. Ένα από αυτά βέβαια, με την παρέμβαση της Δικαιοσύνης το αποκαλύψαμε! Τον διαβόητο «Παρατηρητή του Ωρωπού», ο οποίος είναι «ειδικός σύμβουλος» του δημάρχου και θα υποστεί βεβαίως τις συνέπειες. Καθ’ οδόν όμως, είναι και άλλες αποκαλύψεις.

«… η συνεργασία που κάναμε, είναι συνεργασία δημοτών ανεξάρτητη από πολιτικά και κομματικά «πιστεύω». Είναι μια συνεργασία μόνο για το καλό του τόπου μας…»

ΕΡ.: Κύριε Χατζηιωάννου, τί σημαίνει για το Δήμο, αν η επόμενη μέρα των εκλογών βρει την παράταξή σας, «Συνεργασία Ευθύνης», να έχει πάρει την τύχη του στα χέρια της;

ΑΠ.: Σημαίνει αυτό ακριβώς που διακατέχει τη συνεργασία αυτή. Σημαίνει ευθύνη. Ευθύνη απέναντι στον τόπο μας, απέναντι στους συνδημότες μας και κυρίως απέναντι στο αύριό μας που είναι η νεολαία μας, τα παιδιά μας. Και θα ανταποκριθούμε στην ευθύνη αυτή με άμεσες και έμμεσες πράξεις, που θα στοχεύουν αφενός να απαλλαγεί ο Δήμος από βαρίδια που τον φόρτωσε η απερχόμενη δημοτική αρχή, όπως για παράδειγμα, οι κάθε είδους εργολάβοι και οι κατασχέσεις στους λογαριασμούς του Δήμου, που είναι το αποτέλεσμα μιας μη χρηστής διοίκησης και αφετέρου να θέσουμε σε υλοποίηση το πρόγραμμά μας που έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, με παρεμβάσεις που καταρχάς θα διευκολύνουν την καθημερινότητά του και παράλληλα να ανοίξουν το δρόμο προς την ανάπτυξη και την αναγέννηση της τοπικής μας οικονομίας. Κύριο μέλημά μας θα είναι, να μην διαψεύσουμε με τίποτα και σε τίποτα τους συνδημότες μας. Αυτή είναι η πρώτη Αρχή και η πρώτη Αξία της Συνεργασίας που κάναμε, η οποία οφείλω να τονίσω, είναι συνεργασία δημοτών ανεξάρτητη από πολιτικά και κομματικά «πιστεύω». Είναι μια συνεργασία μόνο για το καλό του τόπου μας.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.