ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ: Με γνώμονα την αγάπη μου για τον Ωρωπό

Ονομάζομαι, Ελεύθερας Δημήτριος. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Χαλάνδρι Αττικής.

Έχω τελειώσει την τεχνική σχολή με ειδικότητα, ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων.

Από το 1988 δραστηριοποιούμε στο χώρο των τεχνικών οικοδομικών έργων και ανακαινίσεων κατοικιών.

Είμαι παντρεμένος με τη Δράκου Έφη και έχουμε τρία παιδιά. Την Αλεξάνδρα-Ειρήνη Ελεύθερα, 19 ετών, που σπουδάζει στο ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Βοηθός Μαία. Τη Δομινίκη-Άννα Ελεύθερα, επίσης 19 ετών, η οποία φοιτά στο ΑΕΙ Δυτικής Αττικής, στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας και το Νικόλα Ελεύθερα, 14 ετών, μαθητή της 2ας Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού.

Η αγάπη για τα παιδιά μας, καθώς και η ανησυχία μας για το μέλλον τους, ώθησε τη σύζυγό μου κι εμένα να επιλέξουμε συνειδητά ως τόπο μόνιμης κατοικίας τον Ωρωπό. Και συγκεκριμένα την Νέα Πολιτεία Σκάλας Ωρωπού, όπου και κατοικούμε τα τελευταία 14 χρόνια.

Ερχόμενοι εδώ, φιλοδοξούσαμε να γίνουμε κομμάτι μιας κοινής προσπάθειας , που θα είχε ως στόχο την πολύπλευρη αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής, λαμβάνοντας υπόψη τη μικρή χιλιομετρική απόσταση από την Αθήνα . Έτσι θα γινόταν πόλος έλξης τουριστών με απώτερο σκοπό να αναδειχθούν ο πολιτισμός, η ιστορία του τόπου και η θρησκευτική ιστορία μέσω της οποίων θα επέφερε την οικονομική ευμάρεια.

Δυστυχών οι προσδοκίες όσων ευελπιστούσαμε, δε βρήκαν πρόσφορο έδαφος, ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Αντ΄ αυτού η περιοχή παρουσιάζει τη θλιβερή εικόνα της εγκατάλειψης. Νοιώθοντας λοιπόν το βάρος της ευθύνης απέναντι όχι μόνο στα παιδιά μου, αλλά σε όλη τη νέα γενιά, που   είναι το μέλλον αυτού του τόπου, επιθυμώ να βάλω κι εγώ το δικό μου αγώνα προσφοράς, το οποίο και έκανα ανιδιοτελώς μέχρι σήμερα, όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι συντοπίτες μου.

Ασχολούμαι με τα κοινά και έχω διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυμελών Οικογενειών Ωρωπού για τρία έτη, Αντιπρόεδρος του συλλόγου του 1ου Δημοτικού Σκάλας Ωρωπού για δύο έτη, Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Ν. Πολιτεία για ένα έτος καθώς και μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβούλιου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Πολιτείας για ένα έτος.

Στις εκλογές του 2014 εκλέχθηκα μέλος του τοπικού συμβουλίου Σκάλας Ωρωπού. Θέση την οποία υπηρετώ μέχρι και σήμερα, κάτω από τις αντίξοες συνθήκες κατά τις οποίες λειτουργεί το συμβούλιο.

Γι αυτό συντάσσομαι κι εγώ στο πλευρό του Γιώργου Γιασημάκη με την ‘’Συνεργασία Ευθύνης’’ στο Τοπικό Συμβούλιο Σκάλας Ωρωπού υπερασπιζόμενος πάντα το ήθος και τις αξίες που πρεσβεύω. Με γνώμονα την αγάπη μου για τον Ωρωπό. Σεβόμενος τα ήθη και τα έθιμα του τόπου. Εκτιμώντας τις ανάγκες της περιοχής και αναζητώντας τρόπους αξιοποίησης των ανεκμετάλλευτων δυνατοτήτων της . Οραματίζομαι ένα πιλοτικό πρόγραμμα κοινοτικής ανάπτυξης, θέτοντας σε εφαρμογή καινοτόμες ιδέες, που καθώς θα γίνονται πράξη θα αλλάξουν το μέλλον της Σκάλας Ωρωπού και κατ΄ επέκταση του Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.