ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ: Να ζωντανέψουμε πάλι τις Κοινότητές μας και τις κοινωνίες τους…

Συνέντευξη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΥΡΙΩΤΗ, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τη «Συνεργασία Ευθύνης»

«Το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου είναι ο Δήμος μας να βγει από το δρόμο της καταστροφής που σήμερα βαδίζει, γιατί αν υπάρξει συνέχεια σε αυτά τα πέντε απαξιωτικά χρόνια με τη σημερινή δημοτική αρχή, θα έρθει η ολική καταστροφή χωρίς επιστροφή» μας είπε το πιο έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Ευθύνης» με επικεφαλής τον Γιώργο Γιασημάκη.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Ερ.: Κύριε Αρμυριώτη, είστε ο πρώτος διατελέσας πρόεδρος και μάλιστα με εξαιρετικό έργο, σε κοινότητα από αυτές που συνέθεσαν το Δήμο Ωρωπού το 2010, το Μαρκόπουλο, που στηρίξατε τον Γιώργο Γιασημάκη από την αρχή της προσπάθειάς του να αναλάβει τις τύχες του τόπου. Σήμερα, 2019, εξακολουθείτε να είστε ο στυλοβάτης της προσπάθειας αυτής και θα ήθελα να μου πείτε τι είναι αυτό το οποίο σας δένει τόσα χρόνια με τον επικεφαλής της σημερινής «Συνεργασίας Ευθύνης».

ΑΠ.: Η αξιοπρέπεια, το ήθος του ανθρώπου Γιασημάκη, ο πολιτικός πολιτισμός και το όραμά του για τον τόπο μας. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε ταυτιστεί στους στόχους μας, υπάρχει μεταξύ μας αλληλοσεβασμός στα πιστεύω μας, δίνουμε με αλήθειες τον αγώνα μας και μοιραζόμαστε με ήσυχη τη συνείδησή μας το κάθε αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στον τόπο, με όλη την ευθύνη που ο τόπος και η κοινωνία του απαιτεί. Με όλους τους συνδημότες μας θέλουμε, λέγοντάς τους καλημέρα, να μπορούμε να τους κοιτάζουμε στα μάτια. Και οι δύο έχουμε παιδιά και οι δύο θέλουμε τα παιδιά μας να μείνουν και να προσφέρουν στον τόπο τους, όπως άλλωστε και όλα τα παιδιά του Δήμου μας. Τα έχουμε ανάγκη, γιατί πιστεύουμε και οι δύο ότι το αύριο του Ωρωπού που επιθυμούμε όλοι, αυτά τα παιδιά θα μας το δώσουν.

«…ο τόπος μας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα όνειρά τους, τις ανάγκες τους…»

Ερ.: Μέχρι σήμερα όμως κύριε Αρμυριώτη, τα παιδιά του Ωρωπού όλο και πιο δύσκολα βρίσκουν στον τόπο τους στηρίγματα για να μείνουν και να δημιουργήσουν και αυτό σημαίνει φυγή και όνειρα που χτίζονται σε άλλους τόπους. Τι είναι αυτό που φταίει και για τη νεολαία του Ωρωπού, χρόνο με τον χρόνο, κόβονται τα σχοινιά που την κρατούν εδώ;

ΑΠ.: Εδώ δεν υπάρχει μια απλή απάντηση. Αν θα θέλαμε να την κάνουμε απλή, θα λέγαμε ότι ο τόπος μας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα όνειρά τους, τις ανάγκες τους. Θα πρέπει λοιπόν να ψάξουμε να βρούμε γιατί ο τόπος μας δεν μπορεί. Εδώ, θα πρέπει να δούμε, τι έχει γίνει για να δώσουμε στον τόπο τις δυνατότητες αυτές. Και δυστυχώς, έχουν γίνει από ελάχιστα έως τίποτα! Και αυτό είναι γεγονός! Πόσο δε μάλιστα, σε εποχές δύσκολες, που η ανεργία των νέων «σκοτώνει» και πρώτα απ’ όλα το ηθικό και τα όνειρα. Γι’ αυτό και είναι μεγάλη η ευθύνη όσων κρατούν τις τύχες αυτού του τόπου στα χέρια τους. Γιατί, για το μόνο που έχουν ενδιαφερθεί και ενδιαφέρονται, είναι η διαχείριση του σήμερα και όχι ο σχεδιασμός του αύριο με μέτρα ανάπτυξης της πραγματικής οικονομίας, μέσα από τα οποία θα χτυπηθεί ιδίως η ανεργία με διάφορες μορφές απασχόλησης.

«…το αύριο του Ωρωπού που επιθυμούμε όλοι μας, η νεολαία θα μας το δώσει…»

Ερ.: Εσείς τι σκοπεύετε να κάνετε πάνω στο σοβαρό θέμα αυτό;

ΑΠ.: Όπως έχει αναφερθεί και ο ίδιος ο Γιώργος Γιασημάκης, είναι ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας στο Πρόγραμμά μας, να κάνουμε την νεολαία συμμέτοχο στη διοίκηση του Δήμου. Και επειδή πάντα ήταν το ζητούμενό μας και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το υλοποιήσουμε, το έχουμε επεξεργαστεί στον μεγαλύτερο βαθμό και αν μας εμπιστευτεί η νεολαία του Δήμου μας, θα δει αμέσως ο σχεδιασμός αυτός να γίνεται πράξη. Γιατί, όπως ανέφερα και παραπάνω, το αύριο του Ωρωπού που επιθυμούμε όλοι μας, η νεολαία του με τη βοήθεια που θα της δώσουμε, θα μας το δώσει.

«…θα μπούμε μέσα στο σπίτι του συμπολίτη μας…»

Ερ.: Άλλο θέμα πρώτης προτεραιότητας, ποιο θα είναι για σας;

ΑΠ.: Για μας, πρωτεύον θέμα είναι ο άνθρωπος. Η συνεργασία μας με τον συνδημότη μας. Αυτή που δεν υπάρχει δηλαδή σήμερα και οι συνδημότες μας νιώθουν αποκομμένοι από τις εξελίξεις στον τόπο τους. Δεν έχουν λόγο, δεν υπάρχει γι’ αυτούς η δημοτική ευαισθησία και η φροντίδα που απαιτείται. Τα προβλήματά τους και να ακούγονται, τα βλέπει μόνο το καλάθι των αχρήστων της δημοτικής αρχής. Αυτή την πραγματικότητα, στόχος μας είναι να την αλλάξουμε. Και θα την αλλάξουμε, όταν θα μπούμε μέσα στο σπίτι του συμπολίτη μας. Όταν θα δούμε από κοντά το πρόβλημά του, θα μας εμπιστευτεί και θα τον εμπιστευτούμε. Δεν θα «κλέψουμε» την καρέκλα για να καθίσουμε πάνω της την αλαζονεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Και κυρίως, δεν θα τον προκαλούμε με δημοτικές πράξεις που προκαλούν.

«…τα δημοτικά αυτοκίνητα έχουν γίνει ΙΧ εκλεγμένων για ψώνια και ιδιωτικές μετακινήσεις συγγενών και φίλων…«

Ερ.: Τι εννοείτε λέγοντας για δημοτικές πράξεις που προκαλούν;

ΑΠ.: Εδώ και τί δεν θα είχαμε να πρωτοπούμε. Να ξεκινήσουμε από τις αποφάσεις που παίρνονται στα δημοτικά συμβούλια και είναι πάμπολλες από αυτές προκλητικές, τόσο για τη μηδενική σχεδόν ενημέρωση της αντιπολίτευσης, για την αδιαφάνειά τους, για τον τρόπο που ψηφίζονται, για την απαξίωση του διαλόγου, για το «έτσι θέλω εγώ» και το «δεν υπάρχει διάλογος» του δημάρχου και να φτάσουμε στο ότι σε καιρούς που οι συνδημότες μας σκέφτονται και το 10ρικο στη βενζίνη τους, τα δημοτικά αυτοκίνητα να έχουν γίνει ΙΧ εκλεγμένων για ψώνια και ιδιωτικές μετακινήσεις συγγενών και φίλων; Να μιλήσουμε ότι η σημερινή δημοτική αρχή με δημοτικό χρήμα πληρώνει «ειδικό σύμβουλο» για να βρίζει και να συκοφαντεί πολιτικούς της αντιπάλους ή ότι έχει βγάλει στην αχρηστία το δημοτικό στόλο της καθαριότητας μέχρι να γίνει παλιοσίδερα; Μπορούμε ακόμη να αναφέρουμε το προκλητικό άδειασμα του δημοτικού ταμείου με τις σωρηδόν απευθείας αναθέσεις επιλεκτικά σε «κουμπάρους» και ημέτερους, ενώ επί πέντε χρόνια η πλειονότητα των επαγγελματιών του τόπου μας, δεν έχει δει ούτε ένα δημοτικό ευρώ! Γενικά, η πενταετή διοίκηση από τη σημερινή δημοτική αρχή, είναι μία σκέτη πρόκληση! Και μάλιστα, όταν ακόμη διαλαλεί το «πρώτα ο δημότης»!

«…συμβάλουμε όλοι μας, χωρίς να ζητάμε “δεκανίκια” από πολιτικές ομάδες…»

Ερ.: Κύριε Αρμυριώτη, ο δημοτικός συνδυασμός «Συνεργασία Ευθύνης», με τον οποίο θέτετε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος Μαρκοπούλου, παρουσιάζεται ως ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, ο οποίος δείχνει με τη δυναμική που παρουσιάζει, να φέρνει και την χαμένη ελπίδα για τον τόπο. Τί είναι αυτό που του δίνει αυτή τη δυναμική;

ΑΠ.: Είναι οι αρχές, οι αξίες και το όραμα που έχουμε όλοι μας. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας αξιόλογων και καταξιωμένων ανθρώπων, χωρίς δεσμεύσεις πολιτικές, με στόχο μόνο την ανάκαμψη του Δήμου μας και την αλλαγή της σελίδας του προς την ανάπτυξη. Στον μεγάλο αυτό στόχο συμβάλουμε όλοι μας, χωρίς να ζητάμε “δεκανίκια” από πολιτικές ομάδες. Έχουμε κοινό όραμα, να βάλουμε όλοι μαζί φραγμό στον κατήφορο του Δήμου, διεκδικώντας και όχι εκλιπαρώντας από την κάθε κεντρική εξουσία αυτά που δικαιωματικά του ανήκουν. Είναι μια πολύ υπεύθυνη πράξη που δίνει αυτή τη δυναμική που παρουσιάζει και έχει η “Συνεργασία Ευθύνης”. Και πιστεύω ακράδαντα ότι η επιτυχία της θα είναι μονόδρομος.

«…να ζωντανέψουμε πάλι τις Κοινότητές μας και τις κοινωνίες τους…»

Ερ.: Κύριε Αρμυριώτη, ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών που έρχονται και ποια θα είναι η επόμενη μέρα αν έρθει στο τιμόνι του Δήμου η «Συνεργασία Ευθύνης»;

ΑΠ.: Το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου είναι ο Δήμος μας να βγει από το δρόμο της καταστροφής που σήμερα βαδίζει, γιατί αν υπάρξει συνέχεια σε αυτά τα πέντε απαξιωτικά χρόνια με τη σημερινή δημοτική αρχή, θα έρθει η ολική καταστροφή χωρίς επιστροφή! Όσον αφορά την δική μας επόμενη μέρα σε περίπτωση που μας εμπιστευτούν οι συνδημότες μας, θα είναι να ζωντανέψουμε πάλι τις Κοινότητές μας και τις κοινωνίες τους. Να τους δώσουμε το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες για τη ζωή τους, για τα έργα που έχουν ανάγκη και να λύνουμε από κοινού τα προβλήματά τους. Εξάλλου, άμα θέλουμε να αλλάξουμε τη σημερινή εικόνα εγκατάλειψης του Δήμου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Κοινότητες είναι αυτές που συνθέτουν το Δήμο.

Ερ.: Μια που αναφέρατε για έργα κύριε Αρμυριώτη, να σας ρωτήσουμε τί έργα περιλαμβάνετε στο Πρόγραμμά σας, τα οποία θα σηματοδοτήσουν τη δική σας θητεία.

ΑΠ.: Να είναι οι συνδημότες μας βέβαιοι, ότι όλα αυτά τα έργα πνοής που ακούγονται, γράφονται και ποτέ δεν γίνονται, δεν θα μείνουν στα «φυλλάδια» του σημερινού Δημάρχου.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.