Παιδική «οργή» και δάκρυα… σε μια ασυγκίνητη δημοτική αρχή!

Το θέμα αυτό θα μπορούσε να αρχίσει και να τελειώσει σ’ αυτές τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε. Είναι αληθινές και συγκλονιστικές! Μικρά παιδιά που στα πρώτα μαθητικά τους βήματα, τότε που ένιωσαν πως ήρθε η ώρα να τιμήσουν και αυτά την ιστορία της πατρίδας τους, κάποιοι ανεύθυνοι άνθρωποι της τοπικής εξουσίας του δήμου Ωρωπού, τα… ΞΕΧΑΣΑΝ!!!
Και όμως συνέβη! Και συνέβη στον Ωρωπό, με μια δημοτική αρχή που τα αρνητικά της «κατορθώματα», δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν! Ακόμη και τους πιο θερμούς οπαδούς της!
Το νέο της «κατόρθωμα» ανήμερα της εθνικής εορτής μας είναι, που τα παιδάκια του δημοτικού σχολείου της τοπικής κοινότητας Ωρωπού, ντυμένα εορταστικά, περίμεναν μάταια το λεωφορείο του δήμου να περάσει να τα πάρει, για να συμμετάσχουν στην μαθητική παρέλαση της Σκάλας. Και δυστυχώς… τα ξέχασαν! Οι γονείς τους δε, περίμεναν κι αυτοί με αγωνία αλλά και περηφάνια, να δουν τα παιδιά τους να περνούν με το σχολείο τους και να χαίρονται γι’ αυτήν την εθνική συμμετοχή τους.
Τουλάχιστον τα «πρωτάκια» τώρα, τι θα θυμούνται πάντα; Θα θυμούνται πως στο ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής, κάποιοι άνθρωποι δεν τους επέτρεψαν να νιώσουν τα πρώτα σκιρτήματα για την ιστορία τους. Η ανευθυνότητά τους το «απαγόρευσε»! Μια ανευθυνότητα που έχει θύτες και θύματα. Τα θύματα είναι ο δήμος και οι δημότες του και οι θύτες, όλοι αυτοί που στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία, πιστεύοντας πως έχουν γίνει πλέον οι «άρχοντες» του τόπου και με το αλάθητο στην τσέπη, έχουν δικαίωμα να υποτιμούν τους πάντες και τα πάντα, αλλά και όλοι οι άλλοι, που δεν τους ελέγχουν πραγματικά και ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές.
Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πει πως η «πληγή» σ’ αυτά τα μικρά παιδιά έγινε εσκεμμένα. Αλλά ούτε και η αλαζονία που έχει κατακυριεύσει τη σημερινή δημοτική αρχή είναι αθέλητη. Όλα έχουν το αίτιο και το αιτιατό. Την αιτία και το αποτέλεσμα.

This entry was posted in Maximipoli, Δημοτικά, Ωρωπός. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.