Με το “χτίζουμε σήμερα τον Ωρωπό του Αύριο”… «έχτισαν» την χρεοκοπία του!

Στις 28 Φεβρουαρίου η επικοινωνία της δημοτικής αρχής αυτοχειροκροτήτο, δημοσιεύοντας το παρακάτω κείμενο:

Είσπραξη 3.700.000€ από την ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε. για Δημοτικά τέλη!
(Απολογισμός έργου 2014-2018
Δήμαρχος Θωμάς Δημ. Ρούσσης
Χτίζουμε σήμερα τον Ωρωπό του Αύριο)
Η μοναδική Δημοτική Αρχή που κατάφερε να εισπράξει οφειλές για δημοτικά τέλη από την εταιρεία με την επωνυμία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ύψους 3.700.000,00€ και να βεβαιώσει νέα τέλη, τηρώντας τις νόμιμες διαδικασίες!

Και “πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις”, την ίδια ακριβώς μέρα, 28 Φεβρουαρίου 2019, κατέφθανε η ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της “ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.”, με την οποία θα μάθαιναν οι δημότες του Ωρωπού, την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση του Συμβουλείου της Επικρατείας, με την οποία αυτά τα διαφημιζόμενα 3.700.00 ευρώ και όχι μόνο, πρέπει να επιστραφούν! Σε 15 μέρες ή σε 15 μήνες… θα επιστραφούν σίγουρα όμως και με τόκο! Τυχαίο άραγε, ή σκηνοθετημένη ακραία έκφραση αλαζονείας;

Το “χτίζουμε σήμερα τον Ωρωπό του Αύριο” λοιπόν του Θωμά Ρούσση, “χτύπησε” την πόρτα της… ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ!!!

Και ναί! Είναι η “μοναδική Δημοτική Αρχή που κατάφερε να εισπράξει οφειλές” εκατομμυρίων… και να αφήσει το δήμο της στο κατώφλι της χρεωκοπίας και… στο έλεος κάποιας νομοθετικής ρύθμισης! Και αλίμονο για μια δημοτική αρχή να εκλιπαρεί νομοθετικές ρυθμίσεις για να διορθώνει τα τραγικά λάθη της!

Αλλιώς πώς θα τα διορθώσει αυτά; Μόνο με τρικ εντυπωσιασμού και παραπληροφόρηση;

Στο δημοτικό συμβούλιο, ο κύριος δήμαρχος δεν είχε να απαντήσει τίποτα επί της ουσίας για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το οποίο, το ονομάζουν -χωρίς καμία ντροπή προς τους δημότες- ως… “ζήτημα διαδικαστικό”! Και επειδή δεν είχε τίποτα να απαντήσει στους καταγγέλλοντες δημοτικούς συμβούλους του ελέγχου, αποφάσισε να δώσει… «συνέντευξη Τύπου» σήμερα το απόγευμα, για να αποφύγει τον αντίλογο σε αυτά που θα πει, καθότι δεν τον αντέχει και είναι και… προεκλογική περίοδος!

Στην συνέντευξη Τύπου λοιπόν, θα ήταν υπέρ αρκετό να μην πει μερικά από αυτά που είπε στο δημοτικό συμβούλιο. Δηλαδή:

– Να μην πει ότι «πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια, όχι ψέματα… δεν κερδίζουμε με την λάσπη και το ψέμα κάτι… αυτά γινόντουσαν το 1940»! Να μην το πει ένας δήμαρχος που πληρώνει ΑΚΟΜΗ έναν… «Παρατηρητή» για να λέει ψέματα και να πετάει λάσπη!

– Να μην πει ότι «και στις τέσσερις δίκες με την «Νέα Οδό» παρέστη δικηγόρος»! Τα χαρτιά τον διαψεύδουν! http://www.maximipoli.gr/?p=24789

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ που… «ξέχασε» ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

– Να μην πει «όταν εγώ δέσμευσα την φορολογική ενημερότητα πήραν φωτιά τα τηλέφωνα και τα κινητά… όλοι ζητούσαν συνάντηση με το δήμαρχο Ωρωπού… δεν πήγα σε καμία συνάντηση και καταλαβαίνετε το λόγο και ούτε θα πάω ποτέ… όλοι… ο Διευθύνων Σύμβουλος της Νέας Οδού, ο Πρόεδρος, μέχρι και ο… Πρωθυπουργός»!

– Να μην πει «ούτε τα λεφτά θα πληρώσουμε»! Να πει όμως ότι «θα επιβάλουμε δημοτικά τέλη κοινοχρήστου χώρου» αν μπορεί να το κάνει ο δήμος.

– Να μην πει «διαβεβαιώνω ότι οι αποφάσεις που εκδόθηκαν, δεν αναφέρουν ότι ο δήμος έχει υποχρέωση να επιστρέψει τα χρήματα… ούτε τα λεφτά θα πληρώσουμε, ούτε σε 15 μέρες όπως μας φοβίζει η Νέα Οδός… δεν την βλέπω καν μπροστά μου και θα το δείτε… μην ανησυχείτε… έχουν γνώση οι φύλακες»!

ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ http://www.maximipoli.gr/?p=26514

Να πει όμως και αφού τα χρέη προς την ΕΥΔΑΠ τα πληρώνει το Κράτος, γιατί έβαλε αύξηση στην ύδρευση 100%;;;

Να δούνε όμως οι δημότες του Ωρωπού, σε ποιούς και σε ΤΙ δεν απάντησε ο κύριος δήμαρχος:

Και το συμπέρασμα από την όλη συζήτηση για την πορεία του Δήμου στη χρεοκοπία από τον Νίκο Τζεβελέκο:

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.