«Παράσημο» η αυθαιρεσία απέναντι στην Δικαιοσύνη… για τη δημοτική αρχή!

Ο διαδικτυακός τόπος της δημοτικής παράταξης του δημάρχου, «Πρώτα ο δημότης», δημοσίευσε χθες (21/2) ένα απολογητικό κείμενο αγνώστου «συγγραφέα» (η συνήθεια που τους έγινε λατρεία), με το οποίο, ως να ήταν απόγονοι του Αγαμέμνονα όταν ετοιμάζονταν για τον πόλεμο της Τροίας και θυσίαζαν την Ιφιγένεια, θυσιάζουν αυτοί, ένεκα προεκλογικού «πολέμου», τον συνεργάτη τους, αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Δάβρη!

Και γράφουν: «Επέλεξε λοιπόν, ο κ. Δάβρης, να χορηγήσει άδειες στους καταστηματάρχες της παραλίας για να δουλέψουν ή μάλλον καλύτερα για να επιβιώσουν, χωρίς να τους εξαναγκάσει σε εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλών τους και χωρίς σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει σκεπτόμενος με γνώμονα, αν θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη”!!!

Ο κ. Δάβρης λοιπόν, σύμφωνα με τον άγνωστο “συγγραφέα”, εφάρμοσε τους δικούς του νόμους! Πολλοί από όσους τον γνωρίζουν όμως… αμφιβάλλουν. Και αν εφάρμοσε δικούς του νόμους, το έκανε άραγε χωρίς να το γνωρίζει η νομική υπηρεσία του δήμου (αλήθεια αυτή τι κάνει;) και ο υπεύθυνος για τις δημοτικές πράξεις δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης; Γιατί δεν τον προστάτεψαν από την αυθαιρεσία αυτή; Μήπως γιατί πολιτικά τους βόλευε και σήμερα, προεκλογικά, να λένε ότι η αυθαιρεσία του είναι… “παράσημο”;

Φυσικά και υπάρχουν οι ευθύνες του πρώην προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Γιώργου Δάβρη. Δεν είναι κανένα μικρό παιδί που το… παρέσυραν στην αυθαιρεσία. Σήμερα όμως τον άφησαν μόνο του να αντιμετωπίσει τις συνέπειες! Αυτό είναι το πρόβλημά του και γι’ αυτό έγραψε και την επίμαχη επιστολή. ΕΔΩ

Για να βάλουν τώρα οι «οδηγοί» του κ. Δάβρη μέσα στο “κώνειο” της εγκατάλειψης που σερβίρουν  και λίγο “μέλι” για να γλυκάνουν τις αντιδράσεις του, γράφουν: “Για εκείνον, προείχε η εξασφάλιση των επιχειρηματιών που προσπαθούν να δουλέψουν τρεις μήνες, για να ζήσουν και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές τους υπόλοιπους εννιά”! Προφάσεις φυσικά εν αμαρτία!

Και είναι προφάσεις, γιατί όλα αυτά τα γράφει… ποιά διοίκηση; Η διοίκηση του δήμου αυτή που τον Απρίλιο του 2017 έφερε στην Οικονομική Επιτροπή να εγκρίνει απόφαση, για δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών των επαγγελματιών αυτών, που όπως λένε έκανε τα στραβά μάτια και δεν σκέφτηκε την Δικαιοσύνη! Ω… πόση υποκρισία!

Τότε προσωρινά τις δεσμέυσεις αυτές τις είχαν “παγώσει”, από τις αντιδράσεις που είχαν δεχθεί από τα μέλη της αντιπολίτευσης, Γιώργο Γιασημάκη, Νώντα Δημητρίου και Άγγελο Χατζηιωάννου. Μάλιστα ο Γιώργος Γιασημάκης είχε δηλώσει προς το δήμαρχο σε εκείνη τη συνεδρίαση ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουν την άδεια που τους ζητάει, δηλαδή να εγκρίνουν την δαπάνη να αγοράσει η δημοτική αρχή ένα πιστόλι για να κάνει εκτελέσεις, χωρίς να ξέρουν για ποιο λόγο θα τους εκτελέσουν και πόσους δημότες θα εκτελέσουν«! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα που έχουν εδώ και καιρό προβεί στις δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών, παραπλανητικά ρωτούν δημόσια τον Γιώργο Γιασημάκη, γιατί δεν ρώτησε “αν τελικά έχουν ληφθεί κάποια αναγκαστικά μέτρα” εναντίον των επαγγελματιών αυτών!!! Τόσο θράσος! Τόση κοροϊδία!

Ο κ. Δάβρης όμως, που έδειξε τόση ευαισθησία για τους επαγγελματίες της παραλίας, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, γιατί δεν ενδιαφέρθηκε και για τους υπόλοιπους επαγγελματίες εκτός παραλίας που είναι πολύ πολλαπλάσιοι! Και αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και αυτοί προσπαθούν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους και μάλιστα προσπαθούν… και τους δώδεκα μήνες του χρόνου! Γιατί λοιπόν, ως αντιδήμαρχος Οικονομικών, δεν τους μειώνει, έστω και στο ελάχιστο, τα δημοτικά τέλη, ακόμη και σε αυτούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές; Γιατί;

Γιατί είναι προφανές και σε όλους γνωστό, ότι το “πράσινο” ή το “κόκκινο” χρώμα για κάθε δημοτική πράξη, το δίνει ο αρχηγός-δήμαρχος! Οι υπόλοιποι είναι οι “τροχοί στην άμαξά” του. Ένας απ’ αυτούς, φαίνεται ο τελευταίος τροχός, είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Δάβρης!

Το ανυπόγραφο κείμενο αυτό, που τον μόνο σκοπό που έχει είναι να παραπληροφορήσει τους δημότες, ως συνήθως, “ψάχνει” να βρει και εξιλαστήριο θύμα. Και υποτίθεται το βρίσκει στο πρόσωπο του Γιώργου Γιασημάκη! Και του χρεώνει ότι δεν ρώτησε “αν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού υπέστη ζημία από κακοδιαχείριση”! Αυτό είναι το πιο αστείο σε όλη αυτήν την επιστολή!

Ο ίδιος ο γράφων ομολογεί ότι “η ελληνική δικαιοσύνη κινήθηκε εναντίον του κ. Γιώργου Δάβρη, του Δημάρχου κ. Θωμά Ρούσση και του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Διονύση Καμπιώτη, γιατί δεν έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις για να εισπράξουν τα τέλη παραχώρησης”!!! Αν αυτό δεν είναι κακοδιαχείριση, τότε τι είναι;

Γιατί το Λιμενικό Ταμείο δεν λειτουργεί ουσιαστικά από το 2012 μέχρι σήμερα και ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες; Ο Γιώργος Γιασημάκης είχε τη διοίκησή του; Τα τρία καταδικαστικά πορίσματα των Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προέρχονται από διοίκηση Γιώργου Γιασημάκη; Όχι βέβαια.

Πράγματι κύριοι της δημοτικής αρχής, οι πολίτες του Ωρωπού δεν αντέχουν άλλο την παραπλάνηση που τους προσφέρετε! «Για την ακρίβεια, δεν σας αντέχουν άλλο…» και γι’ αυτό σας έχουν φτάσει στην πόρτα της εξόδου!

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.