Τρεις οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαϊου

Σύμφωνα με αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, τρεις θα είναι οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαϊου και φυσικά τρεις οι φάκελοι λευκού χρώματος, διαστάσεων 16 x 9,5, με τα ψηφοδέλτια.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι τα Τοπικά Συμβούλια θα έχουν το δικό τους ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, αν βέβαια δεν αλλάξει κάτι και δεν ανατραπεί με νέα απόφαση.

Ο φάκελος των περιφερειακών εκλογών θα αναγράφει το γράμμα “Π”.  Εκείνος για την ανάδειξη Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων το γράμμα “Δ” και ο φάκελος για την ανάδειξη Συμβούλων και Προέδρων Κοινοτήτων το γράμμα “Κ”.

Για τις ευρωεκλογές, θα υπάρχει και τέταρτη κάλπη και ο φάκελος θα είναι ίδιων διαστάσεων με τους προηγούμενους, αλλά απόχρωσης “ανοικτού σιέλ”

Όλα αυτά περιγράφονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 279/7.2.2019), στην οποία δημοσιεύθηκαν 6 Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τον καθορισμό των βασικών χαρακτηριστικών των εκλογικών ειδών που θα χρησιμοποιηθούν το Μάιο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές και στις Ευρωεκλογές.

Στις αποφάσεις αυτές ορίζονται και τα γνωρίσματα των 4 διαφορετικών εκλογικών σάκων όπου η Εφορευτική Επιτροπή θα κλείσει το εκλογικό υλικό κάθε μίας εκ των 4 ψηφοφοριών.

Και οι 4 σάκοι θα είναι λευκής απόχρωσης, αλλά θα έχουν τυπωμένα στην εξωτερική πλευρά κεφαλαία γράμματα ως εξής:

(α) με μαύρη απόχρωση “Δημοτικές Εκλογές”, (β) με μαύρη απόχρωση “Κοινοτικές Εκλογές”, (γ) με “θαλασσιά” απόχρωση “Περιφερειακές Εκλογές” και (δ) με καφέ απόχρωση “Εκλογές Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2019”.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΔΩ

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.