Αναμενόμενη η «κάλυψη» του Ειδικού Συνεργάτη του δημάρχου, «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ» Ωρωπού

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν αναμενόμενη η αντίδραση -και επίσημα- του δημάρχου και των ανθρώπων της δημοτικής του αρχής, στο αιτιολογημένο αίτημα «στοχοποιημένων» ανθρώπων, να απομακρύνει τον ειδικό συνεργάτη του δημάρχου, Προκόπη Τόλια – «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», ο οποίος «εκτελούσε» τον πολιτικό αλλά και κοινωνικό αφανισμό τους!

Δεν έκανε αποδεκτή την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ των «στοχοποιημένων» μελών της αντιπολίτευσης, η οποία στρεφόταν κατά της παρουσίας στις «υπηρεσίες» του γραφείου του, του αμειβόμενου από τα χρήματα των δημοτών, ανθρώπου, με την παράλληλη ιδιότητα. Αυτή του υπεύθυνου του γραφείου Τύπου του δημάρχου και αυτή, στο να υβρίζει και να συκοφαντεί πολιτικούς του αντιπάλους και ταυτόχρονα να παραπληροφορεί τους δημότες του Ωρωπού. Ούτε και όταν έπειτα από κάλεσμα του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, κατατέθηκαν στην έδρα, τα στοιχεία της ταυτοποίησης του ειδικού συμβούλου του δημάρχου, ως «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ», από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Η επιβεβλημένη κατάθεση της ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ – ΨΗΦΙΣΜΑ στο δημοτικό συμβούλιο από μέλη της αντιπολίτευσης δημιουργήθηκε, όταν ενώ από την Ελληνική Δικαιοσύνη ταυτοποιήθηκε ο ειδικός συνεργάτης του, ο οποίος προσλήφθηκε από τον ίδιο και τέθηκε στις υπηρεσίες του και αυτό το γεγονός είχε δημοσιοποιηθεί σε συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Γιασημάκη και του πληρεξούσιου δικηγόρου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Χασιώτη, δεν υπήρξε καμία αντίδραση τόσο από το δήμαρχο, όσο και τα μέλη της δημοτικής του ομάδας!

Κατ’ αυτούς δηλαδή, τους «υπηρέτες» του τόπου που υποτίθεται «αγωνιούν» για την τύχη του Ωρωπού, οι ύβρεις, η ανηθικότητα, η λάσπη και η συκοφαντία, είναι… καλοδεχούμενα στην υπηρεσία ενημέρωσης των δημοτών του Ωρωπού! Είναι απαραίτητο συστατικό… της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο του τόπου και της κοινωνίας του!

Τούτο είχε ως συνέπεια, την αποχώρηση από την συνεδρίαση των μελών της αντιπολίτευσης, με δήλωση Γιώργου Γιασημάκη, που κατέθεσαν την παρακάτω ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Ωρωπός 6 Φεβρουαρίου 2019

Από τις 7 Απριλίου 2017, ο Δήμος μας προσέλαβε με την υπ’ αριθ. 84/201Απόφαση του Δημάρχου Θωμά Ρούσση τον Προκόπιο Τόλια του Δημητρίου στη θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου, με ειδίκευση σε θέματα προώθησης προγραμμάτων για την υλοποίηση Επικοινωνιακής Πολιτικής του Δήμου, με τους όρους και τις προϋποθέσεις των διατάξεων του άρθρου163 του Ν. 3584/2007 και με τις εξής αρμοδιότητες:

α) Ασκεί καθήκοντα επιτελικά και δεν έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής.

και β) Παρέχει συμβουλές και διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, σε θέματα επικοινωνιακής πολιτικής του Δήμου.

– Για το σκοπό αυτό, ο ως άνω Ειδικός Συνεργάτης υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Δημάρχου, στον οποίο και είναι υποχρεωμένος να δίνει λόγο σε κάθε περίπτωση.

– Η πρόσληψη του Προκοπίου Τόλια, έγινε με ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, από την οποία προκύπτει εργασιακή σχέση με υποχρέωση για παροχή υπηρεσιών.

– Η συνολική δαπάνη βαρύνει τους ΚΑ 00.6031.0001 και ΚΑ 00.6053.0001 των προϋπολογισμών του Δήμου Ωρωπού και η απόφαση του Δημάρχου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Να σημειωθεί ότι η πρόσληψη έγινε κατόπιν προσωπικής συνέντευξης του προσληφθέντα προς το Δήμαρχο, που πραγματοποιήθηκε στις 7/4/2017 κατά την οποία ο κ. Θωμάς Ρούσσης διαπίστωσε ότι ο Προκόπιος Τόλιας πληροί τις απαιτήσεις των οικείων διατάξεων του Νόμου, σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα, για την πρόσληψή του στη θέση Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου μας.

Με όλα τα παραπάνω αναφερόμενα, η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ -μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από την Ελληνική Δικαιοσύνη διά της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατόπιν μηνύσεων δημοτών του Ωρωπού- ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου,: Προκοπίου Τόλια, ως κατόχου και διαχειριστού του διαδικτυακού τόπου “ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ” με τις ανώνυμες υβριστικές, ανήθικες και συκοφαντικές δημοσιεύσεις προς μέλη της Αντιπολίτευσης του Δήμου και άλλους δημότες του Ωρωπού που ασκούν κριτική στη Δημοτική Αρχή, μας οδηγεί:

να ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ

Α. Να καταδικάσουμε ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού την συγκεκριμένη εγκληματική δράση του Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Προκοπίου Τόλια, σύμφωνα με τον νόμο και την κοινωνική ηθική.

Β. Να ζητήσουμε από το Δημάρχο Θωμά Ρούσση να μας πει αν ήταν εις γνώση του η παράλληλη δράση αυτή του Ειδικού Συνεργάτη του, ως αποκλειστικά υπεύθυνου για την πρόσληψη και την απασχόλησή του στις υπηρεσίες του Γραφείου του.

Γ. Να καταδικάσει και ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης την παράλληλη δράση του Ειδικού Συνεργάτη του και άμεσα να καταγγείλει την ειδική σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Προκοπίου Τόλια και να τον απομακρύνει από τις υπηρεσίες του Δήμου.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΣΙΩΤΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΑΖΒΙΝΙΑΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΕΒΕΛΕΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΜΥΡΙΩΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΔΕΔΕΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΡΑΠΤΗΣ

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.