Όταν λείπει ο σχεδιασμός, οι προτεραιότητες και η ευθύνη!

Το αυτονόητο, η υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής, δεν μπορεί να διαφημίζεται και αυτός να είναι ο στόχος μιας διοίκησης! Το να επεμβαίνει ΑΜΕΣΑ η δημοτική πολιτική προστασία για τον απεγκλωβισμό των πολιτών από τις κατοικίες τους, για να ανοίξουν οι δρόμοι και να λειτουργήσει η καθημερινότητα, ναι είναι κάτι που θέλει προσπάθεια, πολύ προσπάθεια.

Όλοι φυσικά οφείλουν να το αναγνωρίσουν στους ανθρώπους εκείνους, που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Είναι απαραίτητο όμως να υπάρχει ένας σχεδιασμός, να υπάρχουν προτεραιότητες, όλα να γίνονται βάσει ενός προγράμματος, με την ανάλογη ευθύνη, ώστε και η πιο απλή παρέμβαση να αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν ένα Κέντρο Υγείας, όπως αυτό του Καπανδριτίου, να παρουσιάζει -πιο τρανταχτά δεν γίνεται- τον ΜΗΔΕΝΙΚΟ σχεδιασμό, την απουσία των ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ και την έλλειψη ευθύνης! Όπως επίσης δεν μπορεί να οδηγούνται ηλικιωμένοι δημότες που έχουν ανάγκη ενός ζεστού περιβάλλοντος, σε… αίθουσα αναμονής ιατρείων με τον κίνδυνο να αποκτήσουν και προβλήματα υγείας, επειδή ένας δημοτικός χώρος και στην προκειμένη περίπτωση ένα ΚΑΠΗ… έχει ωράριο το οποίο… δεν παρεκκλίνει!

Και όμως, αυτά συμβαίνουν σήμερα στο δήμο Ωρωπού!

Κατά τα άλλα, όπως είπαμε, το αυτονόητο, η υποχρέωση, μιας δημοτικής αρχής, δεν μπορεί να διαφημίζεται! Αυτό δεν είναι έργο ανάπτυξης ενός δήμου και ανάδειξης της διοίκησής του!

ΕΔΩ φωτογραφίες πριν λίγη ώρα σήμερα από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.