Από τη μύγα ξύγκι… δεν μπορείτε να βγάλετε!

Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Από τη μύγα ξύγκι όσο και αν προσπαθείτε δεν μπορείτε να βγάλετε! Βέβαια μόνο αυτό σας έχει μείνει, μπροστά σε ένα τοπίο πλήρους εγκατάλειψης και απέραντης χωματερής που έχετε φιλοδωρήσει το Δήμο μας!
Και είστε σε τόσο μεγάλο πανικό, που φτάσατε στο σημείο να φωτογραφίζετε το ενημερωτικό μας έντυπο που κάποιοι δημότες άφησαν ή πέταξαν κάτω, για να μας πείτε ότι… ρυπαίνουμε τον τόπο! Αλλά η επιδερμική λογική σας, όπως άλλωστε και το έργο σας, δεν σας επέτρεψε να δείτε και την ολοφάνερη αδιαφορία σας για καθαριότητα, ακριβώς στο ίδιο σημείο που εσείς φωτογραφίσατε! (Θαυμάστε το… έργο σας!!!)
Είστε όμως ικανοί να σας φταίει ακόμη και ο «στρατηγός άνεμος» που παρασύρει τα φύλλα και δημιουργεί το ντεκόρ με το επίμαχο έντυπο! Τόσο πωρωμένοι στην παραπλάνηση είστε!
Πάντα όμως, πέντε χρόνια τώρα, για τις χωματερές σε κάθε γωνιά του Δήμου, σε ελεύθερους χώρους και γύρω από τους κάδους, πηγές μόλυνσης, σας φταίνε οι δημότες που πετούν απορρίμματα γιατί απλά είστε χωρίς απολύτως κανένα πρόγραμμα περισυλλογής! Όλα στο κατ’ ανάγκη και «όπως κάτσει»!
Λοιπόν, ρίξτε και κανένα σκούπισμα στα σκαλάκια του… «εγκλήματος», ανάψτε και τα λαμπάκια κανενός Χριστουγεννιάτικου δένδρου που έσβησαν πριν την ώρα τους, επιδιορθώστε και κανένα από τα επικίνδυνα παγκάκια, γιατί αυτό είναι ντροπή και ασέβεια στους συνδημότες μας και μετά να γράφετε ότι με ένα ενημερωτικό έντυπό μας εμείς ρυπαίνουμε!
Αλλά το πρόβλημά σας δεν είναι ότι το ενημερωτικό μας έντυπο το βρήκατε πεταμένο, κάτι άλλωστε που πολύ πιθανόν να το πετάξατε επίτηδες εσείς οι ίδιοι για να φωτογραφίσετε και να παραπλανήσετε, αλλά το μεγάλο σας πρόβλημά είναι, αυτά που διαβάζουν οι συνδημότες μας μέσα σε αυτό!
Και την άλλη φορά λοιπόν, φροντίστε, όταν θα το ξαναφωτογραφίσετε, να έχετε σκουπίσει και τον περιβάλλοντα χώρο που είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε!!!

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.