Το θέμα είναι να τη βρείς….! Μέρος 3ον

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ

Στις 19 Οκτωβρίου 2018, είχαμε δημοσιεύσει ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην δημοτικού συμβούλου Γιώργου Γιαμαρέλου με τίτλο «Το θέμα είναι να την βρεις…».
Επίσης στις 16 Νοεμβρίου 2018 είχαμε δημοσιεύσει συνέχεια του συγκεκριμένου άρθρου «Β΄ΜΕΡΟΣ».  Ο εξαίρετος φίλος, πολύ αξιόλογος άνθρωπος και επιστήμονας κ. Γιαμαρέλος, μας έστειλε και δημοσιεύουμε το Γ΄μέρος του άρθρο αυτού:

Η πρότασή μας να δώσουμε το τιμόνι του Δήμου Ωρωπού σε μία εξέχουσα προσωπικότητα του τόπου μας, πέρα και έξω από το Εγώ του καθένα μας, χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από πολλούς συνδημότες μας και όχι μόνο. Αυτό αποτελεί καλό οιωνό για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

H πρωτοβουλία αυτή έχει πατριωτικό και δημοκρατικό χαρακτήρα. Η Χώρα μας μόλις βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έχει εισέλθει στον Θάλαμο Αυξημένης Φροντίδας. Είναι ανάγκη στην κρίσιμη αυτή φάση να σφυρηλατήσουμε την Εθνική μας ενότητα , να φύγουμε από το Εγώ μας και να πάμε στο Εμείς. Να δουλέψουμε σκληρά με κοινά αποδεκτό Σχέδιο, με κοινά αποδεκτούς Στόχους και με ομάδες εθελοντικής εργασίας και προσφοράς στους τομείς δραστηριότητας που θα επιλέξουμε. Μόνο με συνεργασία μπορούμε να επιτύχουμε πολύπλευρα δημιουργικό, πρωτοποριακό και επωφελές έργο. Μόνο με χρηστή διοίκηση, εθνική ενότητα και σκληρή δουλειά έρχονται τα μεγάλα Τοπικά και Εθνικά Επιτεύγματα. Τα μεγάλα έργα απαιτούν θυσίες. Ας θυμηθούμε «το γιοφύρι της Άρτας» ή «την θυσία της Ιφιγένειας», που έγινε εδώ στον τόπο μας, την γειτονική Αυλίδα.

Απαιτείται ο καθένας μας να κάνει την δική του θυσία και παραχώρηση ώστε να αντιστρέψουμε το κλίμα στασιμότητας, ανταγωνισμού και αλληλομαχίας. Να φύγει, επί τέλους, ο τόπος από ένα καθεστώς άγονης αντιπαράθεσης και αντιπαλότητας και να μπεί στην διαδικασία της ομαδικής εργασίας και συνέργειας, πάνω σ΄ ένα κοινά αποδεκτό σχέδιο ανάπτυξης και προόδου.

Γιά όλους αυτούς τους λόγους καλώ τους μέχρι σήμερα γνωστούς υποψήφιους Δημάρχους Ωρωπού και όλους όσοι πρόκειται να ανακοινώσουν την υποψηφιότητά τους να προβληματισθούν με την σοβαρότητα που απαιτείται και αν κρίνουν χρήσιμη και επωφελή για τον τόπο την πρότασή μας να κάνουν την δική τους υπέρβαση, να θυσιάσουν το «Εγώ» και να προσχωρήσουν με πίστη ενθουσιασμό και ισχυρή θέληση στο «Εμείς». Να οργανώσουμε όλοι «Εμείς», μαζί, το πολύπτυχο και πολυεπίπεδο σχέδιο Ανάπτυξης του Ωρωπού και να γίνουμε όλοι Φίλοι, Συνεργάτες και Συναγωνιστές. Υπάρχει απέραντος χώρος για εθελοντική εργασία και προσφορά, που χωράμε όλοι οι δημότες και φίλοι του Ωρωπού. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς Δημοτικός Σύμβουλος για να προσφέρει στον τόπο του. Μπορεί να προσφέρει π.χ. και με την συμμετοχή του σε ομάδα εργασίας της επιλογής του που θα έχει συγκεκριμένο σκοπό και στόχο. Aς μην ξεχνάμε ότι οι παππούδες μας είχαν την συνήθεια και στα γεράματά τους ακόμη,να φυτεύουν Ελιές και Αμπέλια, έστω κι αν γνώριζαν ότι δεν θα προλάβουν να απολαύσουν τους καρπούς των…

Πολλοί ερωτούν: Ποιά είναι η προσωπικότητα που προτείνουμε για την θέση του ΔημάρχουΩρωπού; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι ότι ο εμπνευστής της ιδέας έχει να προτείνει συγκεκριμένο άτομο που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης σε όλη την επικράτεια του Δήμου Ωρωπού και όχι μόνο. Η προσωπικότητα αυτή εκτιμάται ότι συγκεντρώνει όλες τις αρετές που απαιτούνται για να φέρει σε πέρας (και με την βοήθεια και συμπαράσταση όλων μας) αυτή την υψηλή αποστολή. Το όνομά του προτεινόμενου υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού, θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο. Αναμφίβολα υπάρχουν και άλλα άτομα που θα μπορούσαν να επιλεγούν γι΄αυτή τη θέση.

Το γεγονός αυτό μας οδηγεί στο να ανοίξουμε ένα «κουμπαρά», όπου ο κάθε δημότης, που επιθυμεί να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία ,θα έχει την δυνατότητα αν το επιθυμεί, μέσα σε φάκελο να ρίξει (στον κουμπαρά) το όνομα του υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού της επιλογής του. Στον κατάλληλο χρόνο θα ανοίξει ο κουμπαράς και θα ανακοινωθούν τα ονόματα και άλλων προσωπικοτήτων που προτάθηκαν για την θέση του Δημάρχου Ωρωπού. Όλοι όσοι προταθούν, πέραν της τιμητικής αυτής διάκρισης που θα έχει γίνει στο πρόσωπό τους, θα αξιοποιηθούν και με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο. Το πρώτιστο λοιπόν μέλημά μας είναι να δημιουργήσουμε ευνοϊκό κλίμα Ενότητας Συνεργασίας και Συνέργειας.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού διευκρινίζουμε και δηλώνουμε ότι:

α) Η πρωτοβουλία αυτή έχει, αυστηρά, υπερκομματικό χαρακτήρα. Δέχεται ισότιμα κάθε πολίτη που σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους ανεξάρτητα από την, τυχόν, κομματική του προτίμηση ή ένταξη.

β) Σχεδιάζεται πρώτη προτεραιότητά μας να είναι η τιμητική εκδήλωση , που θα διοργανώσει το Νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, για να τιμηθούν όλοι (και όλες), που διετέλεσαν Πρόεδροι Κοινοτήτων ή Δήμαρχοι, κατά την τελευταία τριακονταετία, στον Καλλικράτειο Δήμο Ωρωπού. Τα άτομα αυτά αποτελούν ένα θησαυρό γνώσεων, εμπειριών και εκτιμήσεων, που τα καθιστούν πολύτιμους βοηθούς κάθε νουνεχούς Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου. Δικαιούνται επίσης να αποτελούν μέλη ενός ατύπου Συμβουλευτικού Σώματος που θα μπορούσε να φανεί πολλαπλώς χρήσιμο.

Πλησιάζοντας προς τις εορτές των Χριστουγέννων ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά και τα Άγια Θεοφάνεια να φωτίσουν το δρόμο του μέλλοντος για τον καθένα και την καθεμιά.

Μετά τις γιορτές συνεχίζουμε…

Χρόνια πολλά!

Με τιμή,

Γιώργος Χ. Γιαμαρέλος

. Ιατρός ΕΣΥ. Δ/ντής Τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Ιπποκράτεο Π. Γ.Ν.Α.) Τηλ.Επικοινωνίας:6948578742, email:giamarelos@yahoo.gr.

This entry was posted in Άρθρα. Bookmark the permalink.