Εκδρομή αναψυχής και όχι έλεγχο πραγματοποίησαν Περιφέρεια και δημοτική αρχή Ωρωπού στο Λατομείο Ντουμάνι

Ενημερώνουμε τους κατοίκους της περιοχής μας ότι η αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της υπηρεσίας περιβάλλοντος της περιφέρειας Αττικής την 20/10/2018, παρόντος του αντιδημάρχου Ωρωπού κου Δέδε, σχετικά με τις καταγγελίες και τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι υπάρχουν υπόνοιες για εναπόθεση και ταφή τοξικών και άλλων οικοδομικών υλικών από το ΜΑΤΙ στο λατομείο «Ντουμάνι», δεν είναι επιστημονικά παραδεκτή.

Έλεγχος θα ήταν αν, ως όφειλε, τόσο η περιφέρεια όσο και ο δήμος Ωρωπού (που είναι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος) να εξασφαλίσουν να υπάρχει το κατάλληλο μηχάνημα ώστε να ανοίξει διερευνητικές τρύπες, να συλλέξει δείγμα και να το προσκομίσει στα εργαστήρια για τοξικολογικές και άλλες αναλύσεις.

Αντί αυτού, οι υπάλληλοι τις περιφέρειας Αττικής, προφανώς γιατί τέτοια εντολή είχαν, πραγματοποίησαν «μακροσκοπική εξέταση», δηλαδή ό,τι πήρε το μάτι τους (!!!), και αυτό αποτύπωσαν στην έκθεση της αυτοψίας.

Για να διασφαλιστεί ότι οι υπόνοιες και οι καταγγελίες δεν είναι αληθείς, ζητάμε να πραγματοποιηθεί ο κατάλληλος έλεγχος για την διερεύνηση των καταγγελιών από τους αρμόδιους φορείς, και να είμαστε και εμείς παρόντες σε αυτόν.

Δεκέμβριος 2018,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

This entry was posted in Δημοτικά, Επιστολές, Θέματα. Bookmark the permalink.