Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Ωρωπού

Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Ωρωπού, ήταν πάντα συνεδριάσεις ενός στόχου. Να φέρει η δημοτική αρχή τα θέματα προς συζήτηση, ανεξάρτητα αν οι δημοτικοί σύμβουλοι, τουλάχιστον της αντιπολίτευσης είχαν ενημέρωση για όλα, να συζητηθούν όπως συζητηθούν, οι αιτιάσεις άρνησης και οι προτάσεις της αντιπολίτευσης να πάνε στα σκουπίδια και τελικά να ψηφιστούν όλα, αφού οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, με ερωτηματικά ή χωρίς ερωτηματικά, εφάρμοζαν κομματική πειθαρχία! Φυσικά υπήρχαν και οι σύμβουλοι από την διαλυμένη παράταξη «Όραμα Δημιουργίας», οι οποίοι συμπλήρωναν και την απαρτία της πλειοψηφίας και σιωπηρώς συμφωνούσαν με τη δημοτική αρχή!

Έτσι πέρασαν τεσσεράμισι χρόνια, με όσους συμβούλους είχαν ενστάσεις για κάποιες εγκρίσεις θεμάτων, να παραπληροφορούνται επισήμως, να δέχονται την ειρωνεία της διοίκησης και τελικά να λοιδορούνται και να υβρίζονται μέσα από τα όργανα παραπληροφόρησης της δημοτικής αρχής.

Η πενταετία τελειώνει, μισός χρόνος έμεινε, 6-8 δημοτικά συμβούλια και είναι πολύ αργά πλέον για να αλλάξει αυτή η πολιτική στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η αρχή της «μίας δύναμης«, η αρχή του «έτσι θέλω», η αρχή του «δεν υπάρχει διάλογος», που έχουν εκφραστεί ποικιλοτρόπως από τη σημερινή δημοτική αρχή, πρέπει να εκλείψουν! Για να πάει ο Ωρωπός μπροστά, για να ζήσει ανάπτυξη, θα πρέπει να επανέλθει η αρχή του ΛΟΓΟΥ και του ΑΝΤΙΛΟΓΟΥ και θα πρέπει να επανέλθει ο σεβασμός στην ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, γιατί οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται από κοινού!

Και για να γίνει αυτό, η ΑΠΑΞΙΩΣΗ του δημοκρατικού ΔΙΑΛΟΓΟΥ, θα πρέπει να φύγει με την απερχόμενη δημοτική αρχή τον ερχόμενο Μάιο του 2018.

Τα τελευταία αυτά χρόνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ! Έχει καταργηθεί από την κάκιστη χρήση της δύναμης της πλειοψηφίας, η οποία θέλει να ΜΗΝ υπάρχουν αιτιολογημένες απαντήσεις σε θέματα που αφορούν την τύχη αυτού του τόπου, σε θέματα που προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Ακριβώς με την λογική αυτή, συνεδρίασε και το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο και σας παρουσιάζουμε τις ανακοινώσεις μελών της αντιπολίτευσης του ελέγχου της δημοτικής αρχής…

This entry was posted in Άρθρα, Δημοτικά. Bookmark the permalink.