Σε δεινή θέση έχει περιέλθει η δημοτική αρχή..!

Πολλά και σοβαρά ήταν τα θέματα που έθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι στις ανακοινώσεις-ερωτήσεις τους, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Θέματα που καθρεφτίζουν τη δεινή θέση που έχει περιέλθει η δημοτική αρχή, απέναντι τόσο στην ύπαρξή της, με αποφάσεις δικές της και άλλων που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά στους δημότες, οι οποίοι θα τις κρίνουν πολύ σύντομα, όσο και με ενέργειες που το λιγότερο… στερούνται ευαισθησίας και το έλλειμμα αυτό θα συνυπολογιστεί όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης.

Ο Γιώργος Γιασημάκης στις ανακοινώσεις-ερωτήσεις του, έθιξε τρία θέματα. Το πρώτο ήταν η βοήθεια που είχε υποσχεθεί η δημοτική αρχή στους πληγέντες επαγγελματίες από τις φωτιές στους Αγίους Αποστόλους και στον Κάλαμο, που ακόμη την βοήθεια αυτή δεν την είδαν και προφανώς δεν πρόκειται να την δουν, σύμφωνα και με την απάντηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος Καλάμου κ. Δέδες. Με το δεύτερο, κάλεσε τη δημοτική αρχή να προσφέρει νομική στήριξη στους κατηγορούμενους δημότες, εκείνους που καλούνται σε λίγες μέρες, να δικαστούν για τις κινητοποιήσεις στον αγώνα κατά των διοδίων. Η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι θα χρησιμοποιηθεί η νομική υπηρεσία του δήμου για τους εκλεγμένους κατηγορούμενους και η πιθανή αθώωσή τους θα οδηγήσει στην αθώωση και των υπολοίπων. Το τρίτο θέμα που ανέφερε ο κ. Γιασημάκης ήταν για το πολυσυζητημένο έργο ύδρευσης στο Βαρυκό, που τελικά δόθηκε σε εργολάβο με διαπραγμάτευση και με έκπτωση 12%! Την ίδια στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία που είχε, άλλα ομοειδή έργα ανά την Ελλάδα δίνονται με διαγωνισμούς και εκπτώσεις 48,66%, 62,44%, 63,95%, αναφέροντας και τους δήμους που έγιναν.

Ο Νώντας Δημητρίου αναφέρθηκε πρώτα στην δέσμευση λογαριασμών του δήμου από την ΕΥΔΑΠ και στην συνέχεια ρώτησε αν πληρώθηκε η κοπή των καμμένων ξύλων στον Κάλαμο και που κατέληξαν αυτά. Ιδιαίτερη παρατήρηση έκανε -ενώ δεν έχει γίνει κανένα δημοτικό έργο στον Αυλώνα τα τέσσερα τελευταία χρόνια- για την εμφάνιση των φορτηγών με την ονομασία «ΡΟΥΣΣΗΣ», για την κατασκευή της παιδικής χαράς, Μάλιστα τόνισε ότι: Το καθεστώς είναι προκλητικό, υπάρχει πρόκληση στην κοινωνία. Το «έτσι θέλω» είναι εδώ μέσα! Απ’ έξω, «έτσι πράττω», «έτσι γουστάρω», «αυτός είμαι» και «δεν καταλαβαίνω»! Οι εκλογές φτάνουν όμως και τα στόματα ανοίγουν. Ο κόσμος καταπιέζεται και δεν μιλάει όλο αυτό το χρονικό διάστημα…. Τέλος, στην συνεχή απρέπεια (το λιγότερο) να μιλά ο δήμαρχος για… «χάπια» -προφανώς γιατί δεν αντέχει τις παρατηρήσεις του- του ζήτησε να εξεταστούν και οι δύο για να δουν… ποιος από τους δύο τα χρειάζεται!

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν ζήτησε να ενημερωθούν για τις κατασχέσεις των λογαριασμών του δήμου, λέγοντας μάλιστα, ότι είναι είναι πολύ εξευτελιστικό να μην μπορεί ο δήμος να λειτουργήσει και το δημοτικό συμβούλιο να μην γνωρίζει τίποτα! Να μην γνωρίζουν γιατί ο δήμαρχος και με ποια απόφασή του έχασε τις ρυθμίσεις εξόφλησης που είχαν κάνει και ο δήμος χάνει την αξιοπιστία του. Δεύτερο θέμα που έθεσε ήταν, η για μια φορά ακόμη ερώτησή του για την πειθαρχική ποινή αργίας του δημάρχου, για την οποία ο πρόεδρος έχει δηλώσει ότι δεν έχει… ενημερωθεί! Ζήτησε να ενημερωθούν από τον ίδιο το δήμαρχο. Απάντηση και πάλι δεν πήρε!

Ο Άγγελος Χατζηιωάννου αναφέρθηκε στην πρόσφατη φωτιά στην χωματερή του Καλάμου στις Τριάδες, που έπνιξε την περιοχή και αναρωτήθηκε, αν μετά τις δύο καταστροφικές φωτιές στον Κάλαμο, πως μπόρεσαν να βάλουν και φωτιά στα σκουπίδια, με ποια λογική το έκαναν αυτό και αν αυτή είναι η οικολογική ευαισθησία της σημερινής δημοτικής αρχής! «Οι χωματερές είναι εδώ» τόνισε ο κ. Χατζηιωάννου και προκάλεσε να πάνε όλοι μαζί να τις δουν! Μίλησε για την χειρότερη δημοτική αρχή και ζήτησε… να μην το επιβεβαιώνει και η ίδια! Δεύτερη αναφορά του έγινε για την προμήθεια οικοδομικών υλικών με απευθείας ανάθεση σε επιχείρηση των Οινοφύτων, τα οποία υλικά θα χρησιμοποιηθούν στον Κάλαμο και ρώτησε γιατί δεν προτιμήθηκαν οι επαγγελματίες του Καλάμου. Ο δήμαρχος απάντησε ότι κανένας επαγγελματίας του Καλάμου δεν επιθυμούσε!!! Επίσης ο κ. Χατζηιωάννου είπε ότι ο αγώνας των διοδίων ξεπουλήθηκε από τη δημοτική αρχή και ζήτησε να ενημερωθούν για τα πορίσματα ελέγχων που έρχονται και κανείς δεν τα μαθαίνει!

Ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, ζήτησε ενημέρωση με έκτακτη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της ΕΥΔΑΠ, ώστε να μάθει τα πραγματικά γεγονότα ο δημότης του Ωρωπού. Αναφέρθηκε επίσης και στην προκλητική παρουσία σε έργο στο Χαλκούτσι, φορτηγών που φέρουν την ονομασία «ΡΟΥΣΣΗΣ»!

Ο Δημήτρης Σωτήρχος, αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πρόσφατη φωτιά της χωματερής στον Κάλαμο και τις συνέπειες που είχε, όπως και για την χρήση του παράδρομου της Εθνικής και την έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής.

This entry was posted in Δημοτικά. Bookmark the permalink.